Dezvoltatorul austriac Real4You Group a renunţat la serviciile oferite de Kramer+Wagner, desemnând companiile Colliers International şi DTZ Echinox agenţi pentru închirierea spaţiilor centrelor comerciale pe care urmează le dezvolte în România.

17063-megamall_bucharest_electroaparataj_6_58726500.jpgReal4You va dezvolta mai multe centre comerciale din Bucureşti şi în provincie, în oraşe precum Satu Mare, Foscani şi Târgu Mureş, sub marca Mega Mall.

Un proiect de 70,000 mp va fi dezvoltat pe locaţia fostei fabrici Electroaparataj, în cartierul Pantelimon. Centrele comerciale din ţară vor avea între 18,000 mp şi 22,000 mp fiecare şi vor avea drept ancoră un hipermarket sau un supermarket.

Anul, trecut, reprezentanţii Real4You au declarat pentru Money.ro că lucrările de construcţie ale centelor comerciale vor fi demareate după atingerea unui grad de închiriere de 50%. Lucrările de construcţie pentru centrul comercial Mega Mall din cartierul bucureştean Pantelimon vor începe în 2012.

"MegaMall Bucureşti se lansează într-un moment când piaţă s-a maturizat, întrunind toate criteriile pentru a deveni cel mai bun proiect de retail al capitalei: zonă extrem de populată, cu peste 200.000 de locuitori, care pot avea acces la mall pe jos, vizibilitate deosebită şi acces uşor cu maşina sau prin mijloace de transport public, un concept de retail care a fost riguros analizat şi adaptat la cerinţele pieţei şi nu în ultimul rând sinergia cu Stadionul Naţional, care va avea o capacitate de 60.000 de spectatori ", a comentat Răzvan Sin, directorul departamentului de retail al DTZ Echinox.

„Retailerii au aşteptat îndelung un centru comercial în zona de est a Bucureştiului, care are un potenţial uriaş, date fiind densitatea populaţiei şi aria de atracţie generoasă. De asemenea, oraşele din provincie care vor găzdui un proiect Mega Mall sunt interesante pentru retailerii care caută spaţii în regiuni unde competiţia este mai scazuta", afirmă Simina Istrate, senior Associate în cadrul departamentului de retail al Colliers International.

Real 4 You Group este o companie activă în domeniul imobiliar încă de la înfiinţarea sa, în 1995, de către Christian Rimpf şi Klaus Reiederer. Principalul obiect de activitate al companiei este planificarea şi dezvoltarea de proiecte imobiliare. Iniţial, au dezvoltat proiecte în Ungaria, Cehia şi Slovacia. Într-o a doua etapă, în urmă cu câţiva ani, compania a demarat proiecte în România şi Bulgaria. Compania a fost activă în perioada crizei, lansând câteva proiecte noi. În România, Real 4 You Group a dezvoltat 21 magazine MiniMax şi 3 parcuri de retail.


Sursa

17 March 2011