În lupta pentru cotă de piaţă, BCR, liderul actual, luptă cu toate armele pentru a-şi păstra poziţia de top. Banca ieftineşte creditele, oferă dobânzi mai mari la depozite şi lungeste lista reducerilor, bonusurilor şi facilităţilor. Totul pentru a încuraja clienţii să lucreze cu banca, pe sume cât mai mari şi un termen cât mai lung.

22848-bcr-4.jpgÎn condiţiile în care BNR a înăsprit condiţiile de creditare, băncile încep să caute soluţii prin care să vândă totuşi volume care să le menţină pe linia profitului ţintit. Astfel, BCR a început cu metode concrete pentru a încuraja econommisirea pe termen lung şi creditarea în lei. Banca a majorat dobânzile pentru depozitele în lei, euro sau dolari cu până la 0,5%. Oferta avantajează în mod special clienţii care îşi încasează veniturile într-un cont BCR. Aceştia beneficiază de un bonus de dobândă de până la 0.5% la depozite, şi de 0.2 % la credite.

  • Astfel, dobânzile pentru depozitele la termen constituite de către aceşti clienţi ajung până la 7% pe an pentru lei
  • Până la 4.1% pe an pentru euro
  • Și până la 2.95% pe an pentru dolari.

De asemenea BCR elimină comisioanele lunare de administrare şi introduce o noua categorie de dobândă fixă pe 2 ani pentru toate creditele garantate. Un alt beneficiu oferit clienţilor care beneficiază de credite garantate cu imobile este asigurarea de imobil oferită gratuit pe toată durată împrumutului.

CITEȘTE ȘI Cine sau ce va scoate piaţa imobiliară din criză?


4 January 2012