Banca Comercială Romană (BCR) a obținut un plafon suplimentar în cadrul programului Prima Casă prin realocarea sumelor neutilizate destinate achizițiilor de locuințe construite de ANL. Instituția a anunțat poate acorda credite noi în valoare de aproximativ 136 milioane lei (aproape 31 milioane euro).

35215-bcr.jpgÎn decursul săptămânii trecute, Guvernul a aprobat realocarea sumelor destinate inițial pentru locuințele ANL (citește aici mai multe detalii), astfel că bugetul alocat garantării oricărui tip de locuințe prin programul Prima Casă s-a mărit la 710 milioane lei (circa 161 milioane euro).

BCR a anunțat luni că, în urma acestei decizii, poate acorda noi credite celor care doresc să își cumpere prima locuință. Instituția a obținut un plafon suplimentar în valoare de circa 136 milioane lei (aproape 31 milioane euro), bani ce pot fi folosiți la achiziția oricărui tip de locuință prin programul Prima Casă.

„Evoluția vânzărilor de credite ipotecare a aratat o creștere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, însă, ca de obicei la finalul plafonului alocat Progamului, evoluțiile recente indică vânzări mai puternice pe Prima Casă. BCR promovează, în continuare, o ofertă de top pentru creditul Prima Casă - indicele Robor la 3 luni + 2% marjă pentru clienții cu virare salariu”, se arată în cel mai recent comunicat de presă.

Reprezentanții BCR estimează că, până la mijlocul lunii octombrie, vor acorda circa 1.000 de noi credite Prima Casă. În cadrul celei de-a șasea ediții a programului susținut de stat, instituția a acordat aproximativ 3.700 credite. Totodată, de la începerea programului guvernamental și până în prezent, BCR a acordat circa 35.000 credite, în valoare de aproximativ 1,9 miliarde euro. 

CITEȘTE ȘI:

29 September 2014