Banca Comercială Română (BCR) anunţă obţinerea unei prime majorări a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă, cu 252 milioane lei (56 milioane euro). Reprezentanţii instituţiei estimează că banii vor fi epuizaţi până la vară şi spun că vor solicita din nou majorarea plafonului.

33079-bcr_prima_casa.jpgBCR obţine majorarea plafonului pentru creditele acordate prin programul susţinut de stat, cu 252 milioane lei.

În vara lui 2013, BCR obţinea cel mai mare plafon pentru credite Prima Casă, de 220 milioane lei (aproape 49 milioane euro), dintre care 70 milioane erau destinate cumpărătorilor interesaţi de apartamentele construite de de Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL). În plus, de la jumătatea anului trecut, instituţia a oferit finanţare doar în monedă naţională.

  • Până acum, BCR a acordat circa 32.000 credite în cadrul programului Prima Casă
  • Valoarea totală a acestora depăşeşte 5.500 milioane lei (peste 1,22 miliarde euro)

„Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat în aproximativ jumatate de an. Suntem pregatiţi ca la sfârşitul verii să solicităm o alocare suplimentară de plafon”, declară Ioana Mihai, şef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

VEZI CARE SUNT Condiţiile, etapele şi traseul dosarului pentru achiziţia unei locuinţe prin programul Prima Casă

Costul creditelor acordate în cadrul programului susţinut de stat a fost redus recent de către BCR. Instituţia a redus marja de dobândă pentru clienţii care îşi încasează sau vor încasa salariul aici, la 2% dobândă, ajungând la 5.52% (DAE 5.68%). De asemenea, banca a redus dobânda şi pentru clienţii care optează pentru un credit ipotecar Casa Mea – pentru aceştia, rata de dobândă este fixă, pe o perioadă de trei ani, începând de la 5.25% (DAE 5.55%).

 

CITEȘTE DESPRE Prima Casă, argumente pro şi contra: cum este influenţată piaţa imobiliară?


20 February 2014