Zona Grozăvești se conturează ca un nou centru office. Cea mai nouă mutare vine din partea dezvoltatorului lituanian Hanner, care a achiziționat terenul fostei fabrici de bere Grivița, contra sumei de 5 milioane de euro. Deși s-au concentrat pe segmentul rezidențial, până acum, lituanienii vor dezvolta aici primul proiect lor mixt din România, care va include spații de birouri moderne.

40565-teren_fabrica_de_bere.jpgTerenul fostei Fabrici de Bere „Grivița”, din Capitală, a atras atenția și banii dezvoltatorului lituanian Hanner, cunoscut cu precădere pentru proiectul de locuințe The Park, din zona Tineretului. Amplasat în zona Grozăvești, terenul de 11.000 mp a aparținut companiei românești Kiseleff Development, care anunța, în primăvara lui 2014, că va ridica aici un complex imobiliar modern. Între timp, planurile s-au schimbat, iar achiziția în valoare de cinci milioane de euro marchează intrarea Hanner pe piața locală de birouri.

„După aproape 10 ani de prezență în România, în care am dezvoltat mai multe proiecte rezidențiale, considerăm că este momentul unei investiții de amploare, prin care să demonstrăm expertiza Hanner și pe alte sectoare ale pieței imobiliare. Zona Grozăvești este într-o continuă dezvoltare și se conturează deja ca un nou pol de birouri, așa încât a fost o alegere firească pentru prima dezvoltare mixtă a Hanner în România, care va include o suprafață generoasă de spații de birouri moderne, dezvoltate conform celor mai înalte standarde în materie de design și tehnologie”, a declarat Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Holding, companie ce a investit până acum peste 60 de milioane de euro în România, în trei proiecte rezidențiale (The Park, Carol Park Residence și City Residence).

  • Terenul fostei Fabrici de Bere Grivița este amplasat în zona Grozăvești, în imediata apropiere a stațiilor de metrou Grozăvești și Basarab
  • Terenul de 11.000 mp găzduiește trei clădiri monument - dependințele Mălțărie, Orzărie și Corp Administrativ, ale fostei Fabrici de Bere Grivița
  • Clădirile monument au reprezentat mare interes pentru dezvoltator, care a apreciat istoria locului și oportunitatea de a realiza un proiect mixt care să includă conversii, restaurări, dar și clădiri noi de birouri și rezidențial

Pe segmentul de birouri, Hanner a dezvoltat până în prezent șapte proiecte, care totalizează peste 150.000 mp, din care 50.000 mp vor fi livrați în perioada imediat următoare. Printre chiriașii Hanner se numără companii multinaționale precum Henkel, Johnson & Johnson, Nokia, Novartis, Rockwool, MSC, Servier sau Ambasada Israelului. Hanner a fost desemnată în Lituania ani la rând cel mai important dezvoltator, cel mai premiat proiect fiind clădirea Europa Business Center, cea mai înaltă din țările baltice, cu peste 148 de metri înălțime.

La nivel global, Hanner a dezvoltat proiecte imobiliare în Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus și România, având în plan să se extindă în Germania și Marea Britanie. Pe segmentul rezidențial, compania a dezvoltat peste 4.000 de apartamente, cu o suprafață construită de 400.000 de mp, fiind implicată și în construcția de spații logistice, clădiri de birouri, spații comerciale și parcări subterane sau supraetajate, care totalizează peste 250.000 mp. Compania deține active în valoare de peste un miliard de euro și realizează investiții folosind resursele proprii.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

13 July 2016