Premierul Boc este foarte nemulţumit că parlamentarii i-au călcat peste voie: el a cerut în mod explicit impozitarea suplimentară a celor cu mai multe locuinţe şi în anii viitori, dar legea s-a votat doar până la finele acestui an. În aceste condiţii, prim-ministrul a anunţat că discuţiile pe tema respectivă s-au reluat în şedinţa de Guvern şi deci va lua măsuri în consecinţă.

20679-impozit.jpgEmil Boc vrea să ştie cu siguranţă că toţi proprietarii de mai multe locuinţe vor fi impozitaţi direct proporţional cu numărul proprietăţilor pe care le deţin. Aşadar, el a anunţat deja ca o certitudine faptul că impozitarea suplimentară a proprietarilor de mai multe case va fi menţinută atât anul viitor, cât şi în următorii ani.

„Am o nemulţumire personală, deoarece Parlamentul, printr-un amendament, a decis ca aceste impozite să fie aplicate doar până la finele anului 2011, ori Guvernul nu a decis aşa ceva. Sunt într-un profund dezacord cu această decizie. Am cerut în Guvern să fie pregătit un act normativ ca şi în 2012, dar şi în anii următori, să fie plătite impozite suplimentare pentru mai multe proprietăţi. Cred că aceia care au mai multe case pot să plătească mai mult, fără niciun fel de probleme", a spus Boc, pentru B1 TV.

În vara anului trecut, Guvernul a decis ca persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri să achite impozite majorate cu 65%, pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150%, pentru a doua clădire în afara adresei de domiciliu şi cu 300%, pentru a treia clădire şi următoarele, în afara adresei de domiciliu. Majorarea impozitelor a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă. Ordonanţa a fost aprobată prin lege de Parlament, lege care a fost publicată la finele săptămânii trecute în Monitorul Oficial, dar cu un articol care prevede că aceste impozite vor fi menţinute doar până la 31 decembrie.

Citeşte şi: Impozitele pentru cei care deţin mai multe locuinţe rămân neschimbate şi în 2012


30 August 2011