Locuinţele noi din Bucureştii Noi sunt mai atractive decât cele situate în construcţiile vechi. De ce? Simplu, pentru că metrul pătrat într-un imobil nou este mai ieftin decât într-un bloc vechi. Surprinşi de criză cu locuinţele nevândute, dezvoltatorii au tăiat adânc din preţuri şi vând acum metrul pătrat construit cu 800-1000 Euro.

Asta înseamnă că preţurile sunt cu până la 50% mai mici faţă de perioada de vârf din 2008.

Se vând mai bine locuinţele noi decât cele vechi? Da, pe această zonă da. Eu vând în această zonă cel mai mult locuinţe în blocuri noi, 80-90% dintre cazuri sunt locuinţe noi. Care este explicaţia? Diferenţa de preţ între locuinţele vechi şi cele noi nu este foarte mare. Două camere într-o construcţie din '68 - '70 sunt în jur de 50.000 - 55.000 Euro, două camere într-o construcţie nouă de P+2, cu două apartamente pe etaj, cu suprafaţă ceva mai mare şi finisaje pe care cumpărătorul are posibilitatea să le aleagă în acelaşi preţ sunt în jur de 60.000 - 65.000 Euro" susţine Marius Damian, broker Coldwell Banker .

„Sunt foarte multe locuinţe noi în zonă. Numai noi avem cel puţin 50 de apartamente în zonă la vânzare. În ce constă oferta de locuinţe noi? Apartamente de două şi trei camere. Ca suprafeţe sunt destul de generoase, două camere sunt undeva între 70 - 100 mp, trei camere sunt între 80-130 mp construiţi. În general sunt blocuri cu două etaje şi mansardă, deci maximum opt apartamente. Avem şi două-trei blocuri de trei şi patru etaje unde sunt 10-12 apartamente, dar majoritatea sunt de două etaje şi mansardă" completează Cristian Segvari, agent imobiliar Eurotop Invest.

Şi tot el ne spune ce facilităţi oferă în general imobilele noi din zona Bucureştii Noi. „Toate apartamentele au utilităţile separate, centrală proprie, plus că fiind puţini vecini cheltuielile adiacente sunt foarte mici."

Pentru terenuri şi vile se găsesc foarte greu cumpărători. Deşi au scăzut, preţurile rămân destul de piperate în această zonă, sunt de părere agenţii imobiliari.

„Avem şi destule vile, între 200.000 - 500.000 Euro, depinde de mărimea terenului a vilei. Cu cât este terenul mai mare ei au făcut vila mai mare şi preţul normal creşte, dar cei care caută vor undeva între 200.000-250.000 Euro. La banii aceştia au cam 200 mp utili, iar terenul 200-250 mp. Sunt vile noi, doi-trei-patru ani, nu mai mult. Vile vechi există în zonă? Există, dar puţine şi sunt foarte vechi, nu sunt de locuit, sunt de demolat şi construit altceva în locul lor. Sunt două sau trei, parter şi etaj, vorbesc de vile. Case sunt destul de multe şi ca preţ sunt undeva până în 400 Euro/mp, terenul. Casa nu contează se demolează" este de părere Cristian Segvari, agent imobiliar Eurotop Invest.

În general, cumpărătorii care se orientează spre acest cartier sunt familiile tinere cu copii care caută o zonă liniştită, vor să aibă un parc în apropiere, iar în Bucureştii Noi se ştie se află Parcul Bazilescu. Acestea nu sunt singurele avantaje ale cartierului. Străzile sunt asfaltate de curând, iar până în centru nu faci mai mult de zece minute. Şi să nu uităm un mare plus al zonei, locurile de parcare amenajate în tot cartierul.

„Sunt multe magazine, mijloace de transport în comun. Va fi şi metrou la Bucureştii Noi, deja este terminat pe dedesubt, urmează să scoată staţiile la intersecţia cu Jiului, la Parcul Bazilescu şi la Laromet" ne-a declarat Cristian Segvari, agent imobiliar Eurotop Invest.

„Traficul este unul destul de relaxat, în orice perioadă a zilei. Se lucrează acum la infrastructura de la Podul Constanţa, dar în general traficul este în regulă. De aici şi până în centru se ajunge în zece minute" estimează Marius Damian, broker Coldwell Banker.

„Cel mai mare dezavantaj este că suntem pe culoarul de zbor al avioanelor care aterizează la Băneasa" spune Cristian Segvari, agent imobiliar Eurotop Invest.

Cei care nu îşi permit o locuinţă în Bucureştii Noi, dar vor să locuiască în acest cartier, pot sta în chirie. Tot apartamentele noi sunt preferate, spun agenţii imobiliari.

„Se închiriază foarte bine datorită faptului că zona prezintă un avantaj din punct de vedere al transportului, se ajunge foarte uşor spre zona de Nord a Capitalei, spre Centru şi se închiriază destul de bine. Două camere sunt în jur de 300-350 Euro/lună, tot într-o construcţie nouă, trei camere în jur de 400-450 Euro/lună" susţine Marius Damian, broker Coldwell Banker.

În blocurile vechi o garsonieră se închiriază cu 200 Euro/lună, iar două camere cu 250-300 Euro/lună.

 





9 September 2010