0-83-iliecarabulea.jpgGrupul Atlassib Sibiu, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea, se afla in negocieri pentru achizitia a doua terenuri in Bucuresti, pe care urmeaza sa inceapa in primavara acestui an constructia a doua hoteluri de patru stele, afiliate lantului Ramada.

"Ne aflam la finalul negocierilor pentru achizitia unui teren in centrul Capitalei si a altuia in partea de nord a orasului, pe care vom incepe in primavara constructia a doua hoteluri Ramada", a declarat pentru ZF Ilie Carabulea, presedintele grupului Atlassib.

Omul de afaceri sibian detine franciza Ramada si pregateste pentru luna aprilie a acestui an inaugurarea unui hotel Ramada la Sibiu.Conform primelor estimari, hotelul de la Sibiu este asteptat sa genereze in primul an de functionare o cifra de afaceri de aproape 4 milioane de euro, valoare care motiveaza investitia grupului in alte structuri de gen.

Structurile de cazare care vor fi construite la Bucuresti vor avea patru stele si cate 120-150 de camere, potrivit omului de afaceri sibian.

Ca si in cazul investitiei de la Sibiu, suma bugetata pentru fiecare dintre cele doua structuri de cazare din Bucuresti se ridica la valoarea de 20 milioane de euro, bani care ar urma sa fie obtinuti din fonduri proprii, dar si din credite bancare.

In afara de cele doua locatii din Bucuresti, Atlassib intentioneaza sa deschida, tot in sistem de franciza, cate un hotel Ramada in Timisoara si Cluj -Napoca.

"In prezent suntem in cautarea unor terenuri care sa se preteze la asfel de investitii", a declarat Carabulea.

Ramada face parte din lantul hotelier Wyndham, caruia ii apartin, printre altele, si hotelurile Howard Jonson si Days Inn. Hotelul Majestic din Bucuresti a semnat la sfarsitul anului 2005 un contract de franciza cu Ramada, devenind astfel primul hotel al lantului din Romania. Un al doilea hotel Ramada a fost deschis in 2006 in zona Baneasa.

Omul de afaceri Ilie Carabulea detine pachetul majoritar de actiuni la numeroase companii cu activitati in domeniul asigurarilor, leasingului, transporturilor si cel bancar. Cele mai importante dintre ele sunt Banca Carpatica si Atlassib. Investitiile cumulate ale lui Carabulea pentru acest an se apropie de valoarea de 100 de milioane de euro. Pe langa cele doua hoteluri de la Bucuresti, acesta va incepe in luna martie constructia unui centru comercial, investitie cuprinsa intre 25 si 35 de milioane de euro. Tot pentru aceasta primavara, Paltinis Leasing, una dintre firmele controlate de Carabulea a programat demararea lucrarilor la centrul de afaceri, o investitie de aproximativ 18 milioane de euro. La inceputul lunii, Atlassib a contractat un imprumut de 2,5 milioane de euro pentru achizitionarea a 24 de noi autocare, iar alte circa 2 milioane de euro vor fi folosite pentru a cumpara aparate de zbor pentru compania aeriana in curs de infiintare.

In ultimii doi ani, piata hoteliera a atras numerosi investitori, cele mai active piete de acest tip dovedindu-se a fi Sibiul si, desigur, Bucurestiul. La Sibiu, statutul de capitala culturala europeana si numarul mare de turisti asteptati sa viziteze orasul in acest an, au generat investitii de peste 60 de milioane de euro in industria hoteliera, orasul beneficiind din acest an de noua structuri de cazare noi. Bucurestiul a atras investitii care au vizat atat construirea de noi unitati, cat si renovarea sau modernizarea unor unitati deja existente. In acelasi timp, Capitala se va imbogati in perioada care urmeaza cu circa 2.700 de noi locuri de cazare care se vor adauga celor 5.000 deja existente.

Sursa

29 January 2007