Inspirate din poveștile englezești, casele hobbiților au cucerit o lume întreagă, odată cu ecranizarea nuvelelor fantastice ale lui J.R.R. Tolkien. Dar astfel de locuințe nu mai sunt doar imaginare: o companie numită Green Magic Homes (trad: locuințe magice verzi) construiește căsuțele prietenoase cu mediul înconjurător, ce pot fi asamblate în doar trei zile.

38823-1.jpgÎngropate într-un mic deal, căsuțele hobbiților se încadrează perfect în peisajul de munte. Concepute și fabricate de compania Green Magic House, aceste locuințe sunt gândite să fie acoperite de un strat de pământ și gazon, pe care se pot planta chiar și legume. Construite din planșe prefabricate de tip polimer-ciment armat cu fibre, casele sunt impermeabile și concepute să reziste vânturilor puternice, dar și straturilor generoase de zăpadă. În plus, planurile constructorilor au luat în calcul orice tip de climat și mediu, indiferent că este vorba de cel din Marea Britanie sau din Dubai.

Clienții care au propria viziune își pot îndeplini orice vis, deoarece sistemul modular oferă posibilități aproape infinite de design. Există și proiecte deja existente, cea mai mică locuință având 37 metri pătrați – cu un singur dormitor, căsuța mai are un living cu bucătărie deschisă. Prețul acesteia este de 10.000 lire sterline, cu mult mai scăzut decât cel al unel case din materiale convenționale.

Căsuțele ascunse de verdeață nu trebuie să fie neapărat înghesuite, spun proiectanții Green Magic House – există și proiecte spectaculoase, precum cel al unei case cu suprafața de aproape 180 metri pătrați. Cu un preț de 45.000 lire sterline, casa cu patru dormitoare mai are o zonă de luat masa, o cameră de zi, o bucătărie și patru băi, beneficiind și de piscină.  

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

6 December 2015