Familia președintelui american Barack Obama deja pune la punct detaliile ce vor urma plecării de la Casa Albă. Potrivit unor surse din anturajul acestuia, Barack și Michele Obama și-au ales deja viitoarea locuință: o vilă cu nouă dormitoare, în cel mai select cartier din Washington, estimată la 6 milioane de dolari.

40305-1.jpgDupă ce vor părăsi Casa Albă, la începutul lui 2017, președintele american Barack Obama și familia sa plănuiesc să se mute într-o vilă cochetă, din cartierul select Kalorama, din Washington, potrivit unor surse din anturajul acestora citate de NY Times. Barack Obama a declarat în numeroase rânduri că familia sa plănuiește să rămână în Capitală după terminarea mandatului, cel puțin până când fiica Sasha va termina liceul, în 2018.

Pentru viața în afara Casei Albe, familia Obama a ales cel mai exclusivist cartier din Washington, unde locuiesc cu precădere familiile avute americane și diplomați cu funcții înalte. Nivelul de securitate în zonă este deosebit de ridicat, notează publicațiile americane, datorită proximității de Massachusetts Avenue, denumită popular și Drumul Ambasadelor.

  • Aflat la o distanță de circa trei kilometri de Casa Albă, viitorul cămin al familiei Obama are o suprafață utilă de 760 metri pătrați
  • Vila cu nouă dormitoare este estimată la 6 milioane de dolari, potrivit specialiștilor imobiliari, cu o chirie lunară de circa 22.000 dolari
  • Proprietatea este deținută de Joe Lockhart, fost secretar de presă și consilier senior al lui Bill Clinton

40306-2.jpgVila în care se va muta familia Obama are o istorie plină de detalii interesante. A fost construită în 1928, de către F. Moran McConihe, un dezvoltator imobiliar care a avut un rol deosebit de important în dezvoltarea cartierului Kalorama. Ulterior, a fost cumpărată de căpitanul Charles Hamilton Maddox, veteran al ambelor războaie mondiale, care a conceput și testat primul echipament radio de succes folosit pe aeronavele navale. Mai târziu, casa a fost moștenită de fiica acestuia, Muriel Maddox, nuvelistă și actriță, cunoscută pentru rolul său din filmul „The Men”, alături de Marlon Brando.

Barack Obama și familia sa se vor învecina cu ambasadorul Uniunii Europene în SUA și cu ambasada Omanului. Cei care locuiesc deja în zonă au declarat că nu cunoșteau aceste informații, însă nu au fost surprinși de această intenție, întrucât „este un cartier foarte liniștit, o oază rezidențială calmă, în mijlocul unui oraș agitat”.

Deocamdată, reprezentanții Casei Albe au refuzat să comenteze informația, scrie presa de peste Ocean. Totodată, jurnaliștii nu au reușit să obțină confirmări oficiale nici din partea familiei Lockhart, mutată de curând în Manhattan. Joe Lockhart deține funcția de vice-președinte executiv al comunicării în cadrul National Football League, în timp ce soția sa, Giovanna Gray Lockhart, este editor al revistei Glamour.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

28 May 2016