Primul târg imobiliar al primăverii si-a deschis azi porţile cu o veste bună pentru cei care îşi doresc o casă la un preţ foarte mic: 9.600 Euro +TVA este preţul unei case de lemn care se construieşte la comandă, având o eficienţă energetică foarte bună la costuri extrem de mici.

Case americane la 9.600 de Euro la PROJECT EXPO ImobiliarePersoana care optează pentru un astfel de tip de construcţie trebuie să aibă în proprietate terenul aferent.

Acest concept a fost lansat in Statele Unite, fiind adoptat de curând şi in Europa, în special în Scoţia.

Durata de construcţie a unui asemenea tip de case este între 10 şi 30 de zile, in funcţie de suprafaţa construită: (între 60 mp şi 150 mp). Costul de 9.600 Euro +TVA este corespunzător unei case de 60 mp la roşu, neincluzând fundaţia, învelitoarea, instalaţia electrica şi sanitară. Cu toate acestea, la cheie, casa costă de la 15.000 euro+ TVA.

"Este casa ideală pentru tinerii ce nu dispun de prea mulţi bani, fiind uşor de finanţat, chiar şi în actualele condiţii", declară Mircea Cănureci, director al firmei Coppelia.

Pe durata târgului, developerii - expozanţi au si oferte speciale. Dintre acestea amintim: Romtour Paradise mobilează o cameră, pentru apartamentele cu trei camere dintr-un bloc în construcţie în Sinaia, preţul acestora fiind de 135.000 euro, Impact SA are condiţii speciale pentru tinerii care vor să cumpere case, iar Castel Proconstruct reduce preţurile de listă cu 15%, ajungând si la 980 euro/mp, pentru apartamente situate într-un ansamblu din Băneasa.

6 March 2009