Județul Ilfov a devenit o alternativă dorită de mulți dintre cei care vor să fugă de oraș sau aglomerația de la bloc. Ca urmare a acestui fapt, tot mai multe construcții noi au apărut la periferia Bucureștiului, destinate tuturor categoriilor de clienți. De la casele construite special pentru creditele Prima Casă, până la vilele de lux, de aproape trei milioane de euro, sute de oferte stau pe piață, în așteptarea clienților potriviți. IMOPEDIA.ro vă prezintă oferte reprezentative pentru fiecare palier de preț, din uriașa ofertă de vile din județul Ilfov.

35830-casa_20000_euro_1.jpgPentru bugetele reduse, de până în 20.000 de euro, există oferte de case. Acestea nu sunt însă numeroase și, de cele mai multe ori, este vorba despre construcții bătrânești, amplasate nu întotdeauna strategic față de oraș. Așadar, ar putea să nu fie potrivite stilul de viață dinamic al unei familii tinere care muncește în Capitală, dar locuiește în afara acesteia. Un exemplu concret este o casă cu trei camere situată la 39 km de centrul Bucureștiului. Aceasta este așezată pe un teren generos, de 1.100 mp, totul este îngrijit iar construcția se află într-o stare foarte bună.  Există curent electric, garaj, chiar și un foișor recent construit, iar priveliștea este pitorească. Proprietatea se vinde cu 17.000 euro.

Proprietarii cu bugete de Prima Casă pot alege dintr-o gamă largă de oferte

Dar acest tip de ofertă este trecut în categoria „chilipir”. Prin urmare, este vorba de o35828-vila_bragadiru_1.jpg proprietate care nu are aproape niciun fel de concurență directă și se află mult sub media de preț a pieței. Cele mai multe oferte încep să apară odată ce bugetul depășește 40.000 de euro. După acest prag, se pot găsi case construite după o mulțime de tipare: mai mari sau mai mici, cu terenuri de diferite dimensiuni, compartimentate după toate gusturile și poziționate pe raza întregului județ Ilfov. Una dintre primele oferte care apare în lista IMOPEDIA.ro este o casă ridicată chiar anul acesta, în Bragadiru. Suprafața construită este de 150 mp iar terenul are 300 mp. Casa are șase camere, dintre care trei dormitoare, două grupuri sanitare și livingul. Prețul este de 45.000 de euro.

35828-vila_bragadiru_1.jpg O ofertă similară vine dintr-un cartier nou al comunei Berceni, unde o vilă de tip P+1+M se vinde cu 49.000 euro la gri sau cu 54.000 euro, la cheie. Vila este de tip duplex și are o suprafață construită de 180 mp. La parter se află linvingul cu bucătăria open space, de unde există acces către spatele casei. Tot la parter se află o cămară, o cameră tehnică și o baie. La etaj există trei dormitoare și o baie, iar mansarda a fost lăsată open space, pentru a-i decide proprietarul destinația. Terenul are o suprafață de 400 mp, din care revine câte o jumătate fiecărei familii din duplex. Dezvoltatorii au folosit materiale de cea mai înaltă calitate, certificate cu garanție de calitate.

Alte câteva zeci de oferte continuă această listă, pe măsură ce prețul crește. Acestea vin35829-vila_otopeni.jpg din Pantelimon, Corbeanca, Popești-Leordeni, Giurgiu și multe alte zone alipite Bucureștiului. Odată ce prețul ajunge la 60.000 de euro, încep să apară casele mai pretențioase, cu suprafețe mai mari și poziționate în zone ceva mai scumpe. Spre exemplu, una dintre primele oferte cu acest preț este o vilă construită în Otopeni, cu o suprafață construită de 275 mp și patru dormitoare. Dormitorul matrimonial are dressing, terasă și baie proprie. Anul de construcție este 2008, iar vila este situată într-o zonă nouă a localității Otopeni. Casa este prevăzută cu garaj interior, un loc, și parcare proprie, un loc.

Numărul ofertelor nu scade nici pentru palierul de preț cuprins între 100.000 și 500.000 euro

Ofertele rămân la fel de numeroase și variate și peste acest prag de preț. Este de remarcat chiar  abundeța de proprietăți cu prețuri cuprinse în palierul 100.000-500.000 de euro. Cu 100.000 de euro, de exmeplu, se vinde o vilă cu trei camere din Mogoșoaia. Dimensiunea acesteia este chiar mai mică decât cea a proprietăților de 40.000-50.000 de euro, dar diferența o face amplasarea și nivelul de finisare. Concret, vila are o suprafață utilă de 103 mp și o curte de 77 mp de teren liber. Anul de construcție este 2013 iar în interior se găsesc trei camere, dintre care două dormitoare, plus trei balcoane. Fiecare dormitor are baia lui iar acoperișul este terasat. Finisajele sunt de lux, iar amplasarea este cea care acordă nota spectaculoasă a ofertei: vila se află chiar lângă pădure.

Printre primele oferte cu un preț de 200.000 de euro se află o vilă de șase camere la Izvorani.  Aceasta a fost construită în 2007 și are o suprafață utilă de 218 mp. Impresionantă este suprafața terenului: 1.000 mp. Casa se vinde complet mobilată și utilată

Cea mai scumpă vilă listată pe IMOPEDIA.RO costă 2,8 milioane de euro

35827-case_28.jpg

De partea cealaltă a topului, cea mai scumpă proprietate listată pe IMOPEDIA.ro este o vilă de 2,8 milioane de euro, situată în zona Iancu Nicolae, Pipera. Vila are opt camere, o suprafață de 564 mp și este amplasată pe un teren cu o suprafață de 1.440 mp. Este structurată cu S+P+E+M, iar la subsol se găsește o cramă, un spațiu tehnic și un spațiu de depozitare. La parter se găsește livingul, biblioteca, un dormitor plus dormitorul menajerei, o bucătărie, două băi, două dressinguri, o cameră tehnică și o spălătorie. La etaj sunt trei dormitoare, două băi, birou și trei dressing-uri. Dormitoarele au amenajate supraetajat, în mansardă, dressing-uri și locuri de joacă pentru copii. Vila poate fi de asemenea închiriată cu 12.500 euro plus TVA.

CITEȘTE ȘI:

 
 

26 November 2014