Pe piaţa financiară autohtonă a apărut o ofertă prin care poţi să îţi duci casa la... casa de amanet şi primeşti un împrumut egal cu 30% din valoarea ei. În schimb, plăteşti o dobândă imensă care, anualizată, ajunge în jur de 180%!

sursa:capital.roCriza financiară a crescut aversiunea faţă de risc a instituţiilor de credit dar a determinat, pe de altă parte, creşterea apetitului pentru camătă legală a unor intreprinzători care speculează "jena financiară" a unor oameni care au nevoie disperată de bani.

Sub dobânda standard de amanet!

Bucureştenii care trec prin Piaţa Iancului, spre Pantelimon, au ocazia să studieze această ofertă care apare cu litere de-o şchioapă în portofoliul de servicii al unei case de amanet.

Managerii afacerii s-au dovedit a fi nişte persoane cărora nu le place publicitatea refuzând să discute cu capital.ro. Refuzaţi în încercările lor de documentare transparentă a articolului, reporterii capital.ro s-au văzut nevoiţi să obţină informaţiile prin metoda „incognito", intrând în rolul unor clienţi potenţiali.

Sistemul îmbină caracteristicile unui credit de nevoi personale cu ipotecă cu acelea ale unui împrumut de tip amanet clasic, totul fiind absolut legal.

 

Dobânda anualizată ajunge la peste 180%, dar nimeni nu plăteşte atât pentru că o altă caracteristică a acestui tip de împrumut o reprezintă termenul foarte scurt de rambursare.

 

11 December 2009