PIATA BLOCATA. Chiar daca scad preturile cu 30%-40%, proprietarii nu reusesc sa gaseasca clienti.A scos casa la vanzare in urma cu un an si a scazut, pana acum, 40% din pret, fara sa aiba mai mult succes.

Maria Colette Babin este una dintre proprietarele de case din Capitala care nu reuseste sa gaseasca un cumparator.

Asta desi constructia, opera a aceluiasi arhitect care a ridicat Palatul Cotroceni, se impune pe un mare bulevard bucurestean.

Nu exista acum clienti pentru astfel de constructii

Criza a prabusit ca pe un maldar de moloz piata proprietatilor de lux din Capitala. Clientii dispusi sa plateasca numeroase milioane de euro pentru o casa-monument, amplasata central, sau o vila ultra moderna, au disparut fara urma.

In lipsa lor, cei care vor sa vanda astfel de proprietati scad preturile pe zi ce trece, fara sa aiba mai mult succes.Lunile trec, vizitatorii se perinda prin locuinte si pleaca asa cum au venit. "Achizitiile de vile erau investitii de portofoliu.

Unii mai cumparau ca sa inchirieze ulterior, dar pentru ca acum si chiriile sunt foarte jos, nu mai e rentabil. Oamenii cu bani prefera sa distribuie finantele de care dispun catre alte nevoi", explica Ion Catutoiu, managing partner agentia Real Time.

Pretul a scazut de la 12 milioane de euro la 7

Dupa un proces de revendicare de aproape zece ani si cheltuieli de mii de euro, femeia, alaturi de alti doi mostenitori, a obtinut de la RA-APPS cheile unei impunatoare vile de pe Bulevardul Lascar Catargiu.

Construita in stil neobaroc, in 1936, de bunicul ei mosier, casa a gazduit, in cele 16 camere ale sale, intai Ambasada Japoniei si apoi a Chile. De doi ani, insa, e nelocuita si asta a lasat urme: peretii s-au scorojit, frumoasele vitralii sunt acoperite de praf, iar in aer pluteste un miros statut.


Sursa

5 March 2010