Cele mai mari bănci și companii financiare din Marea Britanie ar putea înregistra anual câștiguri de 12 miliarde de lire dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, se arată într-un studiu prezentat de Bloomberg.

Iesirea din Uniunea Europeană și încheierea apartenenței la piața comunitară pentru servicii și persoane ar putea ajuta Marea Britanie să taie legătura pe care o are cu Bruxelles-ul, iar acest lucru ar conduce la o creștere a firmelor din industria financiară.

40979-europe-1470884_1280.jpgPotrivit datelor prezentate de un raport al Leave Means Leave, Londra ar urma să evite criza bancară și lupta pentru supraviețuire din Zona euro.

Raportul vine în condițiile în care este un contrast puternic între firmele globale financiare care susțin că Londra va fi puternic afectată de Brexit, ceea ce ar risca zeci de mii de job-uri și miliarde de lire din venituri și taxe.

Șeful Barclays, Jes Staley, susține că se uită la mutarea operațiunilor undeva în spațiul comunitar pentru a reduce impactul părăsirii Uniunii Europene.

Marea Britanie este pusă în fața unui viitor profitabil și promițător în afara Uniunii Europene. Să fii capabil să renunți la reglementările inutile și să aduci înapoi jurisdicția legală către Marea Britanie deschide o nouă serie de oportunități”, declară Richard Tice, co-președinte al Leave Means Leave.

31 October 2016