Fidela obiectivului strategic de promovare a absorbtiei fondurilor europene, CEC Bank continua sustinerea proiectelor cu finantare europeana pe noua perioada de programare 2014-2020.

37624-cec_bank.jpgIncepand din anul 2007, CEC Bank s-a implicat activ in sustinerea politicilor si programelor europene (Convergenta, Politica Agricola Comuna, Politica Comuna de Pescuit). In cadrul etapei de programare 2007-2013, banca a acordat circa 27.000 credite pentru finantarea proiectelor de investitii si pentru prefinantarea subventiilor din fonduri europene, in valoare de peste 6.000 milioane lei, pentru care valoarea insumata a granturilor se ridica la peste 10.000 milioane lei.

CEC Bank a finantat si continua sa finanteze proiectele eligibile destinate dezvoltarii industriei, agriculturii si infrastructurii rurale, reabilitarii infrastructurii urbane, reabilitarii retelelor de apa si canalizare, dezvoltarii resurselor umane, turism etc. Din anul 2008, banca a lansat 42 de birouri cu personal specializat in domeniul fondurilor europene si al IMM-urilor, pentru consilierea gratuita a intreprinzatorilor, pentru dezvoltarea afacerii si pentru promovarea produselor dedicate accesarii fondurilor europene. Personalul CEC Bank se bucura de o expertiza solida în structurarea finantarii bancare pentru proiecte cu fonduri europene nerambursabile precum si în acordarea de consiliere in toate etapele de dezvoltare a proiectelor.

Conform misiunii bancii de sustinere a agriculturii, o pondere de aproximativ 44% din valoarea creditelor cu accesare de fonduri europene acordate de banca o constituie creditele pentru finantarea proiectelor realizate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.  De interes au fost si proiectele realizate in cadrul Programului Operational Regional sau Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Pentru urmatoarea etapa de programare, CEC Bank va sustine prin co-finantare si consiliere proiecte cu finantare europeana pentru sprijinirea IMM-urilor, agriculturii si autoritatilor administratiei publice locale. Utilizarea fondurilor europene contribuie decisiv la cresterea economica, iar pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de o permanenta colaborare intre autoritati si stakeholderii implicati”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile de creditare cu accesarea de fonduri europene din oferta CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul institutiei.

1 July 2015