Două noi bănci au dat undă verde creditelor prin Prima Casă 4. Cei interesaţi de un credit prin acest program pot merge la CEC şi Alpha Bank Romania. Băncile au încheiat protocolul pentru programul Prima Casa 4, cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), obţinând totodată şi validarea normelor de creditare de la Banca Naţională a României.

Alpha BankPotrivit unui comunicat transmis de bancă, „Alpha Bank garantează aprobarea din punct de vedere financiar a solicitării în maximum trei zile lucrătoare, oferind aceleaşi condiţii avantajoase de costuri ca şi in etapele precedente ale programului, avansul solicitat fiind de minimum 5%".

Pentru creditele contractate prin  programul Prima Casa 4, dobânda este variabilă, formată din Euribor la 3 luni plus o marja de 4%. De exemplu, pentru un credit de 42.500 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, rata lunara în prezent este de 233,88 euro.

CEC Bank a primit de asemenea avizul BNR pentru lansarea celei de a patra etape a programului Prima Casa, urmand ca din data de 14 iunie 2011 să accepte dosare de credit în cadrul acestui program.

19163-cec_bank.jpg„În cadrul programului Prima Casă 4, CEC Bank dispune de un plafon de aprox. 27 mil. euro. Principalele avantaje ale creditului ce va fi acordat de CEC Bank clienţilor care doresc înscrierea în programul Prima Casă sunt:

  • minimum 5% avans;
  • dobânda variabilă, formată din ROBOR 3M + 1,9 p.p. pentru creditele în lei, respectiv EURIBOR 3M + 4 p.p. pentru creditele în euro;
  • fără comisioane din partea băncii;
  • perioada de graţie de până la 180 de zile;
  • durata maximă de finanţare de 30 de ani;
  • vârsta maximă stabilită pentru rambursarea integrală a creditului de 80 de ani;
  • posibilitatea obţinerii unui card de credit în baza analizei aceleiaşi documentaţii;
  • posibilitatea utilizării serviciului de Internet Banking pentru vizualizarea situaţiei creditului (sold, dobândă, rate) dar şi pentru operaţiuni curente (plăţi, depozite);
  • acceptarea de codebitori de către Bancă în vederea completării veniturilor solicitantului." se arată în comunicatul băncii.

Banca Comercială Româna a anunţat săptămâna trecută că a început creditarea prin programul Prima Casă, fiind prima instituţie de credit participanta la noua etapa a programului.

Dobânda este variabilă și este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 3,75% pentru clienții cu istoric în relația cu BCR (marja este de 3,95% pentru clienții fără istoric). Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcție de EURIBOR) este de 219.22 Euro.", arată oficialii BCR.

Programul Prima Casă 4 se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp.

Citeşte alte detalii despre Programul Prima Casă 4 


13 June 2011