Cunoscută drept una dintre cele mai slab cotate zone situate din jurul Capitalei, oraşul Chitila are potenţial, spun unele voci. Zona va creşte cu siguranţă odată cu ridicarea celui mai mare mall din Bucureşti şi al treilea din Europa ca mărime. Este vorba de Colosseum ce va fi construit pe o suprafaţă de 620.000 mp în zona Şoseaua Chitilei. Şi ar mai fi şi alţi investitori interesaţi de oraşul Chitila care deocamdată nu se poate lăuda cu prea multe locuinţe noi.

14828-img_2816.jpg„Este vizată de ceva timp de anumiţi dezvoltatori, dar se aşteaptă într-un fel sau altul să treacă criză pentru a putea să investească şi să recupereze din investiţii foarte repede. De ce credeţi că până acum a fost zona ocolită de dezvoltatori? Zona Chitilei încă mai are probleme la infrastructură, trebuie să se lucreze foarte mult la infrastructură. N-au fost fondurile suficiente pentru infrastructură" susţine Iulian Iancu, administrator Versus Imobiliare.

„Au început să construiască, dar mai timid. Vile noi, blocuri noi sunt câteva" adaugă Cristian Szegvari, agent imobiliar Eurotop Invest.

Un plus adus zonei a fost fără doar şi poate ridicarea cartierului german Residenz, cunoscut de mulţi ca ansamblul lui Ţiriac. Preţul unui apartament cu două camere începe de la circa 59.000 euro, iar pentru locuinţele cu trei camere de la aproximativ 79.500 euro. La aceste valori se adaugă un TVA de 5% şi preţurile pentru parcarea subterană sau supraterană şi pentru boxa de la subsol.

Un alt ansamblu nou în zonă este Lac de Nuferi, vândut aproape în totalitate. În prezent mai sunt disponibile doar câteva apartamente. Spre exemplu, un apartament de două camere cu o suprafaţă de 75 mp la 68.900 euro cu tot cu TVA şi un penthouse complet mobilat de 115 mp la un preţ 95.000 euro.

În următoarea perioadă în zonă va începe construcţia unui ansamblu de vile de tip duplex, unde preţurile pornesc de la 110.000 euro. Dezvoltatorul este cel care a ridicat Lac de Nuferi şi care are în plan şi construcţia ansamblului Lac de Nuferi II.

Pentru că în Chitila nu s-a construit prea mult, terenurile sunt destul de ieftine, poţi cumpăra şi cu 20 euro/mp.


„Terenurile sunt la preţuri diferite în funcţie de zona în care doreşti să te muţi. După ce ai cumpărat terenul trebuie foarte mulţi bani pentru infrastructură, drum, lumină. Avem ceva clienţi care doresc (n.r. să cumpere), dar avem greutăţi la stabilirea preţurilor pentru că proprietarii au simţit creşterea zonei şi ţin de preţuri" afirmă Iulian Iancu, administrator Versus Imobiliare.

Multe dintre casele de vânzare din Chitila sunt construcţii vechi.

„La case avem bune din punctul nostru de vedere ca preţ, zonă şi suprafaţă, preţurile variază între 45.000 euro şi 75.000 euro, case vechi, bătrâneşti, dar au gaze, apă, canalizare, deschideri bune, dar într-adevăr mai trebuie investiţi nişte bani, dar nu prea mulţi" Iulian Iancu, administrator Versus Imobiliare.

„Am un apartament de vânzare acolo între-un bloc din 1979-1980, două camere mobilate la un preţ foarte bun, 39.000 euro. Mobilat şi utilat, cu centrală proprie, cu tot ce trebuie. Există potenţiali cumpărători? Am avut doi-trei care au tatonat" a declarat pentru Imopedia.ro Cristian Szegvari, agent imobiliar Eurotop Invest.

Cine ar fi interesat de locuinţele din Chitila?

„Oamenii care caută mai multă linişte şi care cunosc zona în principiu, în rest celor care nu cunosc li s-ar părea departe. Este destul de departe de magazine, de mijloace de transport în comun, de piaţă, de oraş în general. Pentru cei care lucrează în oraş este destul de departe, îţi trebuie maşină" apreciază Cristian Szegvari, agent imobiliar Eurotop Invest.

Ca avantaj principal putem spune că zona este în dezvoltare ceea ce face ca preţurile proprietăţilor să fie mai mici în comparaţie cu alte zone.


4 November 2010