Un teren agricol din județul Brașov, cu o suprafață de aproape 41 hectare, a fost scos la vânzare pentru suma de 365.000 euro. Aceasta este cea mai scumpă ofertă publicată după modificarea legii ce reglementează tranzacționarea terenurilor agricole. Potrivit autorităților, terenul și-ar fi găsit deja un cumpărător: un român stabilit în Canada dorește să construiască aici o fermă de vaci.  

36295-agriculture.jpgCel mai scump teren agricol al momentului se află în județul Brașov: prețul de vânzare al unui teren compact cu suprafața de 40,94 hectare este de 365.000 euro, respectiv aproape 9.000 euro/hectar. Anunțul a fost publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, iar proprietara este o femeie domiciliată în localitatea Corbeanca, din județul Ilfov. Aceasta a cerut de trei ori mai mult decât prețul mediu din zonă, acesta fiind cel mai scump teren scos la vânzare de la modificarea Legii terenurilor. 

Potrivit autorităților locale, prețul este justificat de faptul că terenul este compact, cât și de faptul că are câteva construcții pe el, întrucât proprietarul intenționa să pună bazele unei ferme de vaci, proiect la care însă a renunțat. Primarul comunei pe raza căreia se află terenul spune că deja s-ar fi găsit un cumpărător. Un român stabilit în Canada plănuiește să își facă aici o afacere, cu ajutorul unor bani din fonduri europene.

„Din informațiile mele s-a semnat deja un precontract de vânzare-cumpărare cu un român domiciliat în Canada care dorește să acceseze fonduri UE și să demareze investiția într-o fermă de vaci. Sunt și 60-80 de capete acolo, dar nu știu dacă prețul lor este inclus în valoarea terenului din anunț", a declarat pentru economica.net Iancu Boeriu, primarul comunei Jibert, pe raza căreia se află terenul.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

5 February 2015