Retailerul german a anunțat că va investi peste 20 milioane de euro în cel mai recent proiect din România: cel de-al patrulea depozit al companiei, amplasat în Lugoj. Centrul va fi ridicat pe un teren de 140.000 metri pătrați, va duce la crearea a 100 de noi locuri de muncă și va fi dedicat zonei de sud-vest a țării. Detaliile legate de noul proiect erau așteptate încă din toamna anului trecut, de când firma de construcții Bog’art și-a dus la Lugoj primele utilaje și a început șantierul.

39070-lidl.jpgCel mai important proiect pe care l-a văzut Lugojul, în ultimii ani, este dat în lucru de compania germană Lidl și executat de firma românească de construcții Bog’art. Cel de-al patrulea depozit al retailerului german va fi rezultatul unei investiții de peste 20 milioane de euro – cu o suprafață de 45.000 metri pătrați, noul centru logistic va fi ridicat pe un teren de 140.000 metri pătrați, de pe strada Timișoarei, din Lugoj. Locul a fost ales datorită apropierii de autostrăzile A1 și A6, întrucât depozitul va gestiona și asigura transportul produselor către unitățile din zona de sud-vest a țării.

„Ritmul rapid de extindere a companiei și necesitatea aprovizionării zonei de Sud-Vest a României au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme românești, cu expertiză în construcții de o asemenea anvergură. Ne dorim să construim o clădire sustenabilă, în care să implementăm cele mai noi și performante tehnologii care să încadreze noul sediu logistic în standardele europene”, au declarat reprezentanții Lidl România.

  • Potrivit autorizației de construire din septembrie 2015, aici vor fi ridicate un depozit logistic, o clădire administrativă, birouri și o zonă de servicii, cu parcare
  • Construite cu ajutorul soluțiilor și tehnologiilor moderne, clădirile vor fi sustenabile, cu un impact redus asupra mediului înconjurător
  • Odată cu inaugurarea noului centru logistic, vor fi create și circa 100 de noi locuri de muncă, spun reprezentanții retailerului german

„Lidl va continua investițiile în România, în paralel cu crearea de noi locuri de muncă la nivel național. În prezent, avem peste 4.200 de angajați în rețeaua de magazine, centrele regionale de distribuție și în sediul central”, au precizat reprezentanții companiei.

Pornit în anii ’30, în Germania, lanțul de magazine Lidl iși desfășoară în prezent activitatea în 26 de țări europene, având peste 100 de centre logistice. Cu peste 170.000 de angajați, Lidl este printre primii zece comercianți de produse alimentare, la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

14 January 2016