Traficul de pe Valea Prahovei va fi mai aerisit, odată ce localitățile Comarnic și Bușteni vor avea centuri ocolitoare. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) va organiza toamna aceasta licitații pentru cele două proiecte, în speranța că lucrările vor începe chiar anul acesta. Dacă toate termenele vor fi respectate, turiștii de pe Valea Prahovei ar putea scăpa de aglomerația de pe șosea, până în iarna lui 2016.

38187-centuri_ocolitoare.jpgBlocajele rutiere de pe Valea Prahovei sunt faimoase, cele mai multe probleme fiind cauzate de trecerile de pietoni din Comarnic și Bușteni. Pentru a scuti turiștii de astfel de probleme, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) vrea să ridice centuri ocolitoare pentru cele două localități. Licitațiile vor fi organizate cât de curând, în speranța că lucrările de construcție vor începe până la finalul acestui an. Mai mult, dacă toate lucrurile vor merge conform planurilor autorităților, noile centuri vor fi inaugurate până la finalul anului viitor.

„Studiile de fezabilitate sunt gata pentru centura Comarnic și centura Bușteni, nu la profil de autostradă, la profil de drum național, ca să anticipăm un pic și să descongestionăm traficul pe DN1, nu mai putem aștepta până se termină autostrada. În această toamnă, declanșăm procedurile de licitații pentru construcții, în această toamnă sperăm să înceapă și lucrările la cele două centuri”, a declarat pentru ProTv Narcis Neaga, directorul general CNADNR.

Pentru a ocoli centrul localității Comarnic, reprezentanții CNADNR propun utilizarea unui drum industrial deja existent, care are însă nevoie de lucrări de modernizare și trebuie prelungit. Centura Comarnic este gândită să fie paralelă cu DN1 (dar de cealaltă parte a căii ferate) și să aibă o lungime de trei kilometri. Proiectul nu exclude autostrada A3, care va fi construită la mai puțin de 100 metri, pe celălalt mal al râului Prahova. De asemenea, centura stațiunii Bușteni va ocoli localitatea prin est, fiind gândită să înceapă din zona fostei fabrici de hârtie.

Sumele investite în aceste proiecte vor fi comunicate abia după organizarea licitațiilor, au mai precizat reprezentanții CNADNR.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

15 September 2015