Consorţiul chinez Shanghai Group este interesat să investească în inelul median al Capitalei, banii astfel cheltuiţi - 700-800 milioane euro - urmând să poată fi recuperaţi din operarea şoselei suspendate pe un număr de ani, a afirmat, miercuri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

16835-autostrada-suspendata.jpg"Prima sapă ar putea să fie dată la sfârşitul acestui an, iar primii 16 kilometri să fie construiţi în circa un an şi jumătate", a mai spus edilul-şef.

Potrivit lui Oprescu, inelul median, în lungime totală de circa 52 de kilometri, se va numi drum expres, pentru că legea nu dă voie să fie construite autostrăzi în oraş, şi va avea părţi suspendate şi unele subterane, acolo unde există monumente peste care nu se poate construi.

Primarul general al Capitalei a mai spus că Shanghai Group este interesat şi de portul 1 Decembrie de pe viitorul canal Bucureşti-Dunăre.

Conform lui Oprescu, mai multe companii din China ar putea investi, pe termen lung 7-8 miliarde euro în infrastructura Capitalei, respectiv inelul median, străpungeri şi lărgiri.


10 March 2011