Mai mult decât imobiliare!
 

Cine poate lua un credit prin Prima Casă 4?

Publicat: 06 iun 2011 | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 157870

Vrei să ştii dacă îţi poţi cumpăra sau construi o casă prin programul Prima Casă 4? Iată care sunt criteriile de eligibilitate:

1. În noua variantă a programului Prima Casă, proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp, pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare.

2. Clienţii care deţin cote părţi dintr-o locuinţă vor putea beneficia de credite garantate de stat pentru a achiziţiona diferenţa de cote-părţi.

3. În cadrul programului Prima Casă, ai dreptul să achiziţionezi o singură locuinţă finalizată, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară în condiţiile legii sau să construieşti o casă, singur sau împreună cu alte persoane, respectând reglementările în vigoare referitoare la programul Prima Casă.


4. Trebuie să dispui de un avans de minimum 5% din preţul de Ce fel de locuinţe se pot cumpăra sau construi prin Prima casă 4? În cadrul programului Prima casă 4 pot fi achiziţionate: 1. locuinţe finalizate, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite şi date ... achiziţie a locuinţei şi/sau care acoperă diferenţa dintre preţul de achiziţie a locuinţei rezultat din antecontractul de vânzare-cumpărare şi finanţarea garantată.

5. Trebuie să îndeplineşti condiţiile specifice prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale Despre Prima casă 4 Programul Prima Casă 4 a demarat pe 6 iunie 2011, după o lună de întârziere. BCR  este prima bancă din România care a ... finanţatorilor.

6. Te obligi să constitui un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egală cu trei rate de dobândă, valabil pe întreaga durată a finanţării.

7. Te obligi să nu înstrăinezi locuinţa achiziţionată în primii cinci ani de la data dobândirii. După expirarea acestui termen, în cazul preluării contractului de credit de către un terţ, acesta trebuie să întrunească criteriile de eligibilitate a beneficiarilor programului.

8. Te obligi să asiguri locuinţa achiziţionată din finanţarea garantată împotriva tuturor riscurilor şi desemnezi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, ca beneficiar al poliţei de asigurare, pe toată durata finanţării.

9. Cumperi o casă mai bine izolată termic, cu Certificatul energetic naşte deja controverse Reprezentanţii Asociaţiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri îşi exprimă îngrijorare faţă de poziţia Uniunii Naţionale a Notarilor ... certificat energetic. Locuinţa pe care o achiziţionezi în cadrul programului se încadrează într-una dintre clasele A, B sau C de eficienţă energetică, condiţie aplicabilă începând cu data intrării în vigoare a prevederilor art. 23 din Legea nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, cu modificările ulterioare.

CITEŞTE ŞI:  Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificat Prima Casă nu se încheie anul acesta. Statul va oferii garanţii suplimentare de 200 de milioane euro, potrivit unei hotărâri de ... Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificat. Afla totul despre noul programVoteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (473)
#473. alin | 12.12.2014 | 11:58
0 (0/0)   
buna ziua!
am cumparat in 2008 o mansarda, prin credit ipotecar, atunci fiind necasatorit.
anul acesta am vandut-o, am cumparat teren si am inceput sa construiesc o casa. ipoteca am schimbat-o pe un imobil al unui apropiat.
contractul de ipoteca cu banca este semnat de mine, sotia fiind doar coplatitor.
logic, in acest moment nu detinem nicio locuinta si intrebarea este daca sotia mea ar putea beneficia de programul "prima casa", prin care as putea acoperi creditul vechi (in jur de 36 de mii de euro ramasi de platit) si sa-mi aduca casa inceputa la stadiul minim de "locuibila" (inca vreo 10-14 mii de euro)?
stiu ca pare complicat dar sunt curios daca exista parghiile legale pentru a accesa acest credit, in conditiile descrise mai sus.
multumesc!
#472. fred | 12.12.2014 | 09:51
0 (0/0)   
Oferta de împrumut la rata dobânzii de 3%, se aplică acum dacă interesat. Contactati-ne azi la fred112.peterson@gmail.com sau fredpetersonworldloan@yahoo.com.
#471. Giurgiuca Valentin | 08.12.2014 | 12:49
0 (0/0)   
Buna ziua,
As dori sa stiu daca in momentul solicitarii creditului nu as detine nici o locuinta, deoarece impreuna cu sotia avem un apartament cu suprafata utila de 50,08 m2 pe care intentionam sa-l vindem, pot beneficia de Creditul Prima Casa?
Daca sotia figureaza cu intarzieri in Biroul de Credit ar putea fi un impediment in acordarea acestui credit?
Multumesc
#470. ionut bulai | 02.12.2014 | 00:37
0 (0/0)   
Buna ziua am in proprietate un teren si am vrea sa construim o casa prin programul prima casa problema e ca sotia mea figureaza cu datorii in biroul de credit se poate sa fiu doar eu luat in calcul ? Daca detin teren mai e nevoie de avans?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Puteți solicita doar dvs. un credit prin programul Prima Casă.
Pentru a construi o casă cu ajutorul programului guvernamental, trebuie să dețineți și terenul și să faceți și dovada că dispuneți de minimum 5% din valoarea costului de construire a locuinţei. Puteți afla mai multe detalii aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-construirea-unei-case-15205.html
#469. iordache | 25.11.2014 | 15:04
0 (0/0)   
Buna ziua vreau sa aplic pentru programul prima casa,dar sotia mea nu munceste,mentionez ca sotia figurează la biroul de credit,deci numai eu am venit se poate?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Puteți solicita doar dvs. un credit Prima Casă, istoricul bancar al soției nu este relevant.
#468. Mihai | 24.11.2014 | 17:15
0 (0/0)   
Buna ziua, am si eu câteva întrebări:
1. Am făcut un contract de întreținere cu uzufruct viager din care 1/2 din apartament îmi revine mie iar cealalta jumătate sotiei acest contract fiind făcut înainte de a ne casatorii, întrebarea mea este dak putem beneficia de creditul prima casa.
2. Credeți k putem beneficia dak vindem acest apartament ? Dar dak se face un act de donație?
Multumesc!!!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Practic, dețineți o proprietate sau deocamdată aveți doar dreptul de a o folosi? Dacă locuința este pe numele dvs. și are o suprafață mai mare de 50 mp, nu sunteți eligibil. Dacă are o suprafață mai mică de 50 mp, puteți solicita un credit Prima Casă. Iar dacă actuala locuință este pe numele dvs. și o vindeți, ulterior aveți dreptul de a solicita un credit Prima Casă.
#467. Andra | 23.11.2014 | 22:33
0 (0/0)   
Buna seara, Referitor la programul "Prima casa"va rog s aimi spuneti cum se interpreteaza urmatorul paragraf: "a) la data solicitarii creditului garantat, declara pe propria raspundere fie ca nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 m2;""
Situatia mea este urmatoarea: sotul are in proprietate exclusiva un apartament, dobandit inainte de casatorie. In cazul in care as vrea sa aplic pentru un credit de prima casa, se considera ca detin impreuna cu sotul o proprietate?
Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
Puteți depune dosarul, dacă îndepliniți și restul condițiilor. Nu se consideră că dețineți o proprietate, dacă aceasta este numai pe numele soțului, achiziționată înainte de căsătorie.
#466. ionela delia | 19.11.2014 | 15:28
0 (0/0)   
buna ziua as dori sa imi spuneti daca pot beneficia de programul prima casa deoarece eu nu detin nici un fel de imobil dar am cumparat in anul 2010 un teren de 17mp. pentru am construi o ca in jud.arges intro comuna nu am mai avut niciodata inprumuturi la nici o banca dar pentru faptul ca lucrez la negru nu am carte de munca pot beneficia de programul prima casa ...ca sa pot construi casa pe pamantul cumparat........va rog sami dati un raspuns explicit...nu sant casatorita si am 37 de ani.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pentru a obține un credit (fie că este vorba de Prima Casă sau de alt tip de credit), una dintre condițiile obligatorii este să faceți dovada veniturilor.
#465. emmanuel thomas | 16.11.2014 | 10:27
0 (0/0)   
Alo,
Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a șterge datoriile sau ai nevoie de un împrumut de capital pentru a îmbunătăți afacerea ta?
ai fost respinse de către
băncilor și altor agenții financiare?
Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau un credit ipotecar?
căutare nu mai mult ca noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru de domeniul trecutului. Noi fonduri de împrumut la persoane fizice
care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani
pentru a ****ăti facturile, să investească în interes de afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am acorda asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să vă ofere un împrumut. Deci, contactati-ne azi prin e-mail: emmanuelthomasloancompany@gmail.com
#464. Aurora | 04.11.2014 | 11:57
0 (0/0)   
ad dori sa stiu daca pot obtine un credit pentru prima casa in conditiilr in care eu sunt platitor,iar fiica mea codebitor,fara a avea domiciliu comun. ? Va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur, dacă dvs. îndepliniți și restul criteriilor de eligibilitate.
#463. Toader Ionut | 03.11.2014 | 17:55
0 (0/0)   
Buna seara,
Am aplicat la banca pentru un credit prima casa si a fost refuzat dosarul pe motiv ca apartamentul are un act de donatie intre soti(sotul proprietar a donat 1/2 din apartament sotiei). Precizez ca sotii sunt de acord cu vanzarea si dispusi sa semneze actul de vanzare cumparare. Aveti idee daca am sanse sa primesc acest credit la o alta banca?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Este posibil, trebuie să stați de vorbă cu un consilier bancar.
#462. Madalin | 02.11.2014 | 14:49
0 (0/0)   
Buna ziua,

In cazul in care am deja un credit imobiliar prima casa pentru o locuinta sub 50 m.p. mai pot accesa un nou credit prima casa pentru o locuinta cu suprafata mai mare de 50 mp.?

multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
În momentul în care accesați un credit Prima Casă, nu trebuie să aveți în desfășurare un alt credit ipotecar (însă puteți avea în derulare credit simplu de nevoi personale).
Ați putea accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare, numai dacă locuința actuală (cu suprafața sub 50 mp) ar fi complet achitată.
#461. IonutT | 29.10.2014 | 23:43
0 (0/0)   
Pot achizitiona o casa cu 200mp curte prin programul "Prima Casa"??
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur, dacă îndepliniți toate criteriile de eligibilitate.
#460. corina | 26.10.2014 | 23:05
0 (0/0)   
buna ziua.eu si sotul meu lucram in strainatate si vrem sa stim cat ar fi avansul la prima casa si cam la ce valoare putem sa ne incadram pt achizitionare unui apt la veniturile noastre.amandoi luam in jur de 2500 de lire lunar.multumim.ps-am dori sa punem rata numai pe 10 ani
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Avansul minim este de 5% din valoarea locuinței, iar cu veniturile dvs. puteți obține plafonul maxim (mai multe detalii despre acest program puteți citi aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/care-este-plafonul-maxim-in-cadrul-programului-prima-casa-4-15208.html )
Cu toate acestea, fiecare bancă are propriile norme de creditare, astfel că vă sfătuim să discutați cu un consultan bancar, pentru a afla mai multe informații personalizate.
#459. Iacob | 21.10.2014 | 15:59
0 (0/0)   
Buna ziua,

Acum un an am achizitionat o garsoniera prin programul prima casa cu credit pe 30 de ani. Pentru a ne extinde (intentionam sa ne luam 3 camere) trebuie sa asteptam cei 5 ani sau putem face acest pas?

Multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Creditele Prima Casă pot fi vândute în primii cinci ani, ca urmare a unui amendament al Ordonanței de Urgență privind unele măsuri în vederea implementării programului „Prima Casă”, din iunie 2009. Astfel, clienții care nu mai pot achita creditul pot vinde locuința cu avizul Ministerului Finanțelor Publice.
#458. Andreea | 13.10.2014 | 16:32
0 (0/0)   
Buna ziua,

Sunt un cetatean roman cu domiciul in strainatate (SUA). Pot obtine un credit imobiliar, eventual Prima Casa, cu un contract de munca strain? Nu detin nicio propietatate in Romania. Multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Se pot înscrie în programul Prima Casă toți cetățenii români care lucrează în străinătate și pot face dovada veniturilor. Cu toate acestea, acordarea de credite ipotecare prin programul Prima Casă cetățenilor români cu domiciliul în străinătate sau pentru cei care obțin venituri în străinătate ține de normele interne de creditare ale băncilor participante la acest program, astfel că este posibil să întâmpinați și răspunsuri negative.
#457. Delia | 10.10.2014 | 21:14
0 (0/0)   
Buna seara,

Va rog sa imi raspundeti daca eu si sotul meu putem aplica pentru programul Prima Casa, in scopul de a finaliza propria locuinta, aflata in constructie, in stadiul fizic la rosu; mentionez ca nu am detinut niciodata o locuinta.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Doar proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp pot accesa un credit ipotecar garantat de stat (pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare). Ar trebui să studiați ofertele băncilor, există și alte tipuri de credite pentru ceea ce doriți dvs. să faceți.
#456. Remus | 09.10.2014 | 09:19
0 (0/0)   
ALEXANDRA: puteti accesa un credit de Prima Casa chiar daca aveti un imobil in proprietate in strainatate. Nu e asta un impediment pentru a nu putea accesa un astfel de credit. Chiar daca nu ati reusi din pct asta de vedere sunt si creditele ipotecare/imobiliar standard, la costuri si conditii asemanatoare cu Prima Casa. Succes !
#455. Remus | 09.10.2014 | 09:14
0 (0/0)   
Daniela: daca acea "casa" la care faci referire apare inscrisa in C.F. ( intabulata, cu peste 50.mp si este doar in proprietatea ta-unic proprietar ) atunci sansele sunt spre minime sa poti accesa un credit de prima casa. Insa exista sanse sa poti accesa un credit de "renovare/modernizare" in conditii de costuri bune- asemanatoare prima casa.
#454. Remus | 09.10.2014 | 09:05
0 (0/0)   
Silviu: da te poti inscrie pentru un credit de Prima Casa, insa e foarte probabil ca analistul de credit sa iti ceara, pentru aprobarea creditului, si date financiare ale firmei, balante, bilant, pentru a analiza daca veniturile firmei pot sustine salariile si cheltuielile.
#453. Marinescu Robert | 08.10.2014 | 17:41
0 (0/0)   
Buna ziua,
Doresc sa cumpar prin programul Prima Casa locuinta parintilor mei(casa la curte). Dupa aceasta vreau sa scot o autorizatie de constructie pentru modernizare si extindere? Mi se acorda autorizatie avand notata in cartea funciara ipoteca?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Aceasta este o decizie care depinde exclusiv de instituția cu care veți colabora. Trebuie să vă alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar.
#452. alexandra | 06.10.2014 | 15:46
0 (0/0)   
Buna ziua...as vrea s a stiu daca putem face un imprumut pentru prima casa daca avem deja o locuinta cumparata in strainatate
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane (și nu are în derulare un credit ipotecar).
#451. Daniela | 30.09.2014 | 16:19
0 (0/0)   
Buna ziua,

Ma intereseaza daca sunt eligibila pentru programul prima casa(pentru constructie casa) in conditile in care am primit prin donatie de la parinti un teren cu o "casa" (casa are 2 camere si o pivnita -nu are baie si nu mai are acoperis ) eu as vrea sa reabilitez cele 2 incaperi si ma extind cu inca o camera si baie la parter si o mansarda . Va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Puteți afla răspunsul la această întrebare numai în urma unei discuții cu un consultant bancar. Reprezentanții băncii decid dacă pot ipoteca un astfel de imobil.
#450. silviu | 18.09.2014 | 10:31
0 (0/0)   
spuneti-mi va rog,fiind asociat unic si administrator al unei societati,ma pot inscrie pentru prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă îndepliniți toate condițiile de eligibilitate.
#449. Ilie | 17.09.2014 | 12:22
0 (0/0)   
Buna ziua am un salariu minim pe economie si 3 luni pe cartea de munk pot sa iau o garsoniera cu prima casa
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Programul Prima Casă nu impune un venit minim pentru cei care doresc sa obțină un credit ipotecar, astfel că orice persoană care obține venituri poate beneficia de credit. Suma maximă ce poate fi împrumutată se stabilește în funcție de capacitatea de rambursare a fiecărui solicitant.
Vechimea minimă în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare. În acest sens, băncile se concentrează pe două aspecte: vechimea la ultimul loc de muncă și cea acumulată în timp, la toate locurile de muncă. Pentru a afla cu certitudine dacă vă încadrați, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#448. catalin | 12.09.2014 | 16:29
0 (0/0)   
Buna ziua, pot face un credit pentru prima casa pentru o constructie din materiale neconventionale (panouri structurale). Constructia nu va avea loc in regim propiu, va fi ridicata de firma care produce panourile.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Numai reprezentanții băncii de la care hotărâți să solicitați creditul vă pot răspunde la această întrebare. Însă vă sfătuim să studiați și alte opțiuni (puteți citi mai multe informații în articolele de mai jos):
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/ipoteca-verde-functionala-22146.html
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/ce-este-ipoteca-verde-22291.html
#447. Angi | 12.09.2014 | 11:48
0 (0/0)   
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie legata de prima casa. Detin o casa cu suprafta construita de 51 mp. Suprafata utila a casei este de 42.5 mp dar aceasta nu apare pe extrasul cf, apare in declaratia de impunere a impozitului la primarie. Pot aplica in aceste conditii pentru prima casa? Casa aceasta va fi demolata pana la aplicarea pt. credit.
Va multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Deci la momentul depunerii dosarului, veți deține doar un teren?
#446. IUBITU VALERIU | 09.09.2014 | 13:39
0 (0/0)   
Buna ziua,

Multumesc pt.raspuns. Imprumutul de la banca este in valoare de 165000 lei iar casa cf.Autorizatiei de construire, la lucrari in valoare de 260372 lei. Bineinteles ca valoarea actuala este mai mare.

Multumesc!
#445. Remus | 08.09.2014 | 20:57
0 (0/0)   
ALINA: - strict din pct de vedere notarial- al aspectului mentionat de tine in ceea ce privesc cotele parti din imobilul detinut impreuna cu surorile tale, poti depune documentele linistita pentru un dosar de Prima Casa.
#444. Remus | 08.09.2014 | 20:53
0 (0/0)   
Iubitu Valeriu - intr-adevar normele de creditare ale Alpha Bank nu specifica in mod expres tipul de casa ce poate fi achizitionat. Sunt sanse foarte mari sa nu fie probleme la Fondul de Garantare, mai ales daca in C.F. nu apare ca imobilul respectiv este construit din materiale neconventionale- chirpici. iar evaluarea imobilului sa se incadreze conform normei si sumei solicitate de la banca, sau sa nu fie probleme de natura juridica inscrise in C.F. Mult succes in aprobare.
#443. IUBITU VALERIU | 04.09.2014 | 16:31
0 (0/0)   
Buna ziua,

Am in derulare cu Alpha Bank un dosar de creditare pt. cumpararea unei case.
Pot cumpara o casa de vacanta?
In normele de creditare nu se specifica ce tip de casa poti cumpara, ci doar" 1.apartamente sau case vechi; 2.Apartamente sau case noi,..."
Credeti ca o sa am probleme cu aprobarea dosarului de catre FNGCIMM?

Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Este irelevant dacă achiziționați o locuință de vacanță sau pentru traiul zilnic - dacă îndepliniți toate criteriile de eligibilitate, nu veți întâmpina probleme.
#442. Alina | 30.08.2014 | 14:32
0 (0/0)   
Buna ziua ! Detin impreuna cu cele 2 surori ale mele un apartament de 70.40mp (in cote egale de 1/3 parti indivize pentru fiecare) obtinut prin donatie. Pot sa ma incadrez la obtinerea unui credit prin Prima Casa ? Multumesc !
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă îndepliniți și restul criteriilor de eligibilitate. Vă sfătuim să stați de vorbă cu un consultant bancar, pentru a vă oferi informații personalizate.
#441. mihai | 29.08.2014 | 22:23
0 (0/0)   
Buna seara,
Astazi au aparut articole in presa ca fondurile pentru prima casa s-au terminat, dar se vor aloca alte sume din cele neutilizate pentru constructiile ANL.
Eu am gasit apartament de cumparat si cum nu are cadastru si intabulare va dura 3 saptamani pana ce dosarul va pleca de la banca la Fond.
Imi puteti spune daca stiti cat ar dura pana fondurile realocate ar fi disponibile pt garantie? Stiu ca si anul trecut a fost la fel, sunt sanse sa rezolvam pana in noiembrie?
Multumesc
#440. Alin | 28.08.2014 | 12:29
0 (0/0)   
Buna, si pe mine ma intereseaza un credit pentru Prima Casa. Vreau sa ma mut intr-un complex din partea de N-E in Bucuresti. Pentru mine, sincer, e o investitie, cam 50.0000, dar cred ca merita pentru ca sta super bine la capitolul facilitati si am inteles ca nu’s probleme cu transportul. Salariul meu de 3.800, care ar fi rata in acest caz? Multumesc mult!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Trebuie să vă alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#439. Dragos | 27.08.2014 | 16:06
0 (0/0)   
Buna ziua!
Situatia noastra este putin mai complicata. Sper sa ne gasiti raspuns.

Sotia mea este unica proprietara in Bucuresti, din 2002 (inainte de casatorie), a unui apartament de peste 50mp.
Impreuna suntem proprietari in Franta al unui apartament de peste 50mp, si avem un credit imobiliar in curs, inceput in decembrie 2013. Amandoi locuim si muncim in Franta pe salarii medii.

As dori in nume propriu, sau impreuna cu sotia, sa contractez un credit prima casa in Romania.
Credeti ca este posibil?
Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane și nu are în derulare un credit ipotecar.
#438. Diana | 25.08.2014 | 13:34
0 (0/0)   
Buna ziua!
doresc sa beneficiez de Prima Casa, insa pe numele meu este un teren arabil, extravilan, 670mp. Considerati ca acest lucru respecta conditiile de eligibilitate? Va multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pentru a beneficia de programul guvernamental, nu trebuie să dețineți o locuință cu suprafața mai mare de 50 mp. Dacă aveți un teren pe numele dvs., nu este nicio problemă (ba chiar este una dintre condiții, dacă veți folosi banii pentru a vă construi o casă). Mult succes!
#437. Mungiu mariana | 23.08.2014 | 18:42
0 (0/0)   
Am o garsoniera de 34mp pot face pentru prima casa so ca im trebui. Pot gira si garsoniera care o detin. ??
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Programul Prima Casă se adresează și proprietarilor care dețin o locuință cu suprafața utilă mai mică de 50 mp. Vă recomandăm să discutați cu un consultant bancar, pentru a beneficia de mai multe informații personalizate și pentru a vă evalua dosarul.
#436. pauna ionelia mariana | 19.08.2014 | 12:55
0 (0/0)   
Buna ziua ,as dori sa obtin o casa prin programul prima casa.Sunt in Spania de 9 ani,am un salariu de 1100 euro pe luna si as vrea sa stiu ce acte imi sunt necesare si daca cu contractul de munca de aici din Spania am posibilitatea de a-mi cumpara o casa,va multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Se pot înscrie în programul Prima Casă toți cetățenii români care lucrează în străinătate și pot face dovada veniturilor. Mai multe detalii despre documentele necesare găsiți aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-cumpararea-unei-locuinte-15204.html
#435. daniel | 17.08.2014 | 12:33
0 (0/0)   
se poate obtine creditul prima casa chiar daca nu esti casatorit?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Desigur, beneficiarii programului Prima Casă trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate generale, impuse de stat, precum și cele particulare, impuse de fiecare bancă în parte. Statutul social nu este unul dintre criterii.
#434. porecla | 13.08.2014 | 10:20
0 (0/0)   
Buna ziua cum pot lua un apartament cu minim pe economie stau cu un copil in gazda mam saturat
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Prin programul Prima Casă puteți achiziționa inclusiv locuințele construite şi date în exploatare prin programele derulate de A.N.L.
#433. Barbu Alexandru | 11.08.2014 | 22:43
0 (0/0)   
Buna ziua vreau sa întreb dacă la 18 ani pot lua creditul prima casa pentru un apartament cu 3cam in Smart city rezidente?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă îndepliniți toate criteriile de eligibilitate. Pentru a verifica condițiile punctuale de eligibilitate pentru accesarea unui credit, vă sfătuim să vă adresați băncilor înscrise în Program.
#432. mihaela | 07.08.2014 | 15:03
0 (0/0)   
buna ziua. am si eu o intrebare. am facut un dosar de creditare pt prima casa la brd si mi s-a spus ca este dosarul preaprobat, la evaluare e iesit bine si la jurist la fel.
mi-au spus ca dosarul se aproba la bucuresti, este posibil sa ne respinga dosarul??
avansul de 5%l-am dat la notar
va multumesc mult
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Șansele sunt mici, încercați să nu vă îngrijorați inutil. Mai multe detalii despre condiţiile, etapele şi traseul dosarului pentru achiziţia unei locuinţe prin programul Prima Casă găsiți aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/conditiile-etapele-si-traseul-dosarului-pentru-achizitia-unei-locuinte-prin-programul-prima-casa-19906.html
#431. maria matei | 31.07.2014 | 12:15
0 (0/0)   
buna ziua am si eu o intrebare casa a fost lasata de bunici mostenire la tata iar tata a decedat si aam mostenito noi mama si cei 3 frati fiecare are cota de 1\4 pe ia as cam 1111 de mn patrati pot gira cu cota de 1\ 4 a mea si a surori mele sa scot un inprumut din banca eu as an prenatal mai am luna lui august sotul lucreaza an strainatae si cam ajunge la 900 de euro la negru credeti ca am ceva sanse sa scot bani astea de la ceva banca din arad
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Numai cei care pot face dovada veniturilor pot solicita un credit Prima Casă.
#430. Vasile Apetrechioae | 23.07.2014 | 18:37
-1 (1/0)   
Buna ziua , asi dori sa stiu daca pot aplica la programu prima casa in conditile in care nu detin nici un fel de locuinta in proprietate . Am varsta de 42 de ani , lucru cu contract legal de munca si am un venit net de 1200 ron ...Asi dori sa stiu daca ma pot incadra la cumpararea unei locuinte in valoarea de 35 000 euro pe o perioada de 25 de ani... Sant necasatorit nu am copii si nu detin nici o datorie la banci . Va multumesc si astept un raspun pe adresa de mail . crin-alb71@yahoo.com
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Programul Prima Casă nu impune un venit minim pentru cei care doresc sa obțină un credit ipotecar, astfel că orice persoană care obține venituri poate beneficia de credit. Suma maximă ce poate fi împrumutată se stabilește în funcție de capacitatea de rambursare a fiecărui solicitant. Pentru un calcul legat de rată, trebuie să discutați cu reprezentanții băncii de la care doriți să solicitați creditul.
#429. Adrian | 22.07.2014 | 00:24
-1 (2/1)   
Buna ziua.Se poate obtine un credit prima casa daca nu sunt casatorit?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Desigur, beneficiarii programului Prima Casă trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate generale, impuse de stat, precum și cele particulare, impuse de fiecare bancă în parte. Statutul social nu este unul dintre criterii.
#428. Giura | 14.07.2014 | 16:42
0 (0/0)   
Buna ziua1
As dorii sa stiu daca se poate cumpara un apartament in litigiu prin creditul prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Doar reprezentanții băncii de la care doriți să contractați creditul vă pot raspunde la această întrebare, întrucât ei decid dacă pot ipoteca un astfel de imobil.
#427. stoica | 10.07.2014 | 01:54
0 (0/0)   
Buna Ziua,
Detin cu sotul un apartament de 48mp din 2010.In 2012 sotul a obtinut un credit prin Programul Prima Casa si am cumparat o garsoniera,32 mp.Acum am gasit a casuta mica la tara cu teren mult,valoarea ar fi 18.000 euro.Intrebarea ar fi ca eu a-si putea sa-o cumpar printr-un credit Prima Casa?Se ia in considerare casotul are credit Prima Casa?
Va multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dacă dvs. solicitați creditul Prima Casă, dvs. sunteți cea care nu trebuie să aibă în desfășurare alt credit ipotecar (deci nu are nicio relevanță faptul că are soțul un alt credit). Vă sfătuim să vă alegeți instituția cu care doriți să colaborați și apoi să stați de vorbă cu un consultant bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#426. caciula | 23.06.2014 | 18:50
0 (0/0)   
pot cumpara o camera de camin prin programul prima casa .multumesc anticipat
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Doar banca vă poate raspunde la această întrebare. Reprezentanții băncii decid dacă pot ipoteca un astfel de imobil.
#425. flo_flo13 | 18.06.2014 | 16:12
0 (0/0)   
Buna ziua.As dori mai multe informatii,si mai pe intelesul tuturor.Sunt interesata de programul prima casa.Am 35 ani si lucrez in Italia cu contract de munca.Pot beneficia de acest program?Care ar fi actele necesare ptr un imprumut,in ce conditii si cu ce garantii?Va multumesc anticipat si astept un raspuns.Mult noroc tuturor.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Se pot înscrie în programul Prima Casă toți cetățenii români care lucrează în străinătate și pot face dovada veniturilor, nu este nevoie de giranți. Mai multe detalii despre actele necesare găsiți aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-cumpararea-unei-locuinte-15204.html
#424. Aida Gache | 15.06.2014 | 17:48
-1 (1/0)   
Buna ziua! As dori sa stiu daca as putea beneficia de programul Prima casa in conditiile in care bunicul meu mi-a dat prin vanzare cumparare o casa din chirpici formata din 2 camere si hol, camerele sunt 4 pe 4 si holul 4 pe 2, practic suprafata ar fi mai mica de 50 patrati plus 5000 m patrati teren. Pe titlul de proprietate nu e specificata suprafata casei, scrie doar 2 camere si hol. Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare.
Dacă pe titlul de proprietate nu este specificată suprafața, vă sfătuim să faceți cadastrul și intabularea, iar așa veți putea demonstra că proprietatea pe care o dețineți are o suprafață mai mică de 50 metri pătrați. Mai multe detalii despre actele necesare, găsiți aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/cadastrul-si-intabularea-pasi-si-acte-necesare-17367.html
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Ce ar putea ajuta vânzările de locuinţe din România?
Scăderea prețurilor
Ieftinirea creditelor ipotecare/imobiliare
Creșterea economiei românești
Creşterea economiei mondiale
Nimic
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Paşii pentru obţinerea unui credit garantat de stat pentru CUMPĂRAREA unei locuinţe
@CasaTaMultVisata: Construim case cu plata in rate la dezvoltator ! Daca sunteti interesati contactati-ne sa va prezentam oferta noastra. ! [...]
Paşii pentru obţinerea unui credit garantat de stat pentru CUMPĂRAREA unei locuinţe
@Florin: Va rog sa imi ziceți daca am dreptul sa fac un credit in Romania pt "prima casa" in condițiile care eu locuiesc in [...]
Cine poate lua un credit prin Prima Casă 4?
@alin: buna ziua! am cumparat in 2008 o mansarda, prin credit ipotecar, atunci fiind necasatorit. anul acesta am vandut-o, am cumparat [...]
Cine poate lua un credit prin Prima Casă 4?
@fred: Oferta de împrumut la rata dobânzii de 3%, se aplică acum dacă interesat. Contactati-ne azi la fred112.peterson@gmail.com sau [...]
Cine poate lua un credit prin Prima Casă 4?
@Giurgiuca Valentin: Buna ziua, As dori sa stiu daca in momentul solicitarii creditului nu as detine nici o locuinta, deoarece impreuna cu sotia avem [...]
Cele mai citite articole
Cele mai comentate articole
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video