728x90.jpg
Mai mult decât imobiliare!
 

Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?

Publicat: | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 175889

Vrei să ştii dacă îţi poţi cumpăra sau construi o casă prin programul Prima Casă? Iată care sunt criteriile de eligibilitate:

1. În noua variantă a programului Prima Casă, proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp, pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare.

2. Clienţii care deţin cote părţi dintr-o locuinţă vor putea beneficia de credite garantate de stat pentru a achiziţiona diferenţa de cote-părţi.

3. În cadrul programului Prima Casă, ai dreptul să achiziţionezi o singură locuinţă finalizată, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară în condiţiile legii sau să construieşti o casă, singur sau împreună cu alte persoane, respectând reglementările în vigoare referitoare la programul Prima Casă.


4. Trebuie să dispui de un avans de minimum 5% din preţul de Ce fel de locuinţe se pot cumpăra sau construi prin Prima Casă? În cadrul programului Prima Casă pot fi achiziţionate: 1. locuinţe finalizate, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite şi date ... achiziţie a locuinţei şi/sau care acoperă diferenţa dintre preţul de achiziţie a locuinţei rezultat din antecontractul de vânzare-cumpărare şi finanţarea garantată.

5. Trebuie să îndeplineşti condiţiile specifice prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale Despre Prima Casă Programul Prima Casă 4 a demarat pe 6 iunie 2011, după o lună de întârziere. BCR  este prima bancă din România care a ... finanţatorilor.

6. Te obligi să constitui un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egală cu trei rate de dobândă, valabil pe întreaga durată a finanţării.

7. Te obligi să nu înstrăinezi locuinţa achiziţionată în primii cinci ani de la data dobândirii. După expirarea acestui termen, în cazul preluării contractului de credit de către un terţ, acesta trebuie să întrunească criteriile de eligibilitate a beneficiarilor programului.

8. Te obligi să asiguri locuinţa achiziţionată din finanţarea garantată împotriva tuturor riscurilor şi desemnezi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, ca beneficiar al poliţei de asigurare, pe toată durata finanţării.

9. Cumperi o casă mai bine izolată termic, cu Certificatul energetic naşte deja controverse Reprezentanţii Asociaţiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri îşi exprimă îngrijorare faţă de poziţia Uniunii Naţionale a Notarilor ... certificat energetic. Locuinţa pe care o achiziţionezi în cadrul programului se încadrează într-una dintre clasele A, B sau C de eficienţă energetică, condiţie aplicabilă începând cu data intrării în vigoare a prevederilor art. 23 din Legea nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, cu modificările ulterioare.

CITEŞTE ŞI:  Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificat Prima Casă nu se încheie anul acesta. Statul va oferii garanţii suplimentare de 200 de milioane euro, potrivit unei hotărâri de ... Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificat. Afla totul despre noul programVoteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (704)
#704. Leo | 10.02.2016 | 16:57
0 (0/0)   
Buna ziua! Am o simpla intrebare: O persoana care a cumparat deja o casa in 2012 in Romania cu plata integral ( cash) poate beneficia de bonusul prima casa oferit de guvernul Romaniei?Daca exista astfel de ajutor de la stat. Daca da, va rog sa-mi dati detalii cu privire la documentatie si conditii. skype contact: leoleoleonardo
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Programul Prima Casă este dedicat cetățenilor români care nu dețin nicio locuință sau dețin o locuință cu suprafața utilă mai mică de 50 m.p.
#703. Lucian | 06.02.2016 | 21:54
0 (0/0)   
Daca tatal meu in varsta de 58 si cu un venit de 1600 lei face un credit pt prima casa si eu sa fiu coplatitor cu un salariu de 2700, cat de mult se ia in considerare salariul meu si pe cati ani ii aproba lui creditul ? Va multumesc !
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Venitul luat în calcul va fi de 3.300 lei (se cumulează în totalitate). Fiecare bancă are propriile norme de creditare - pentru a afla pe ce perioadă i-ar fi acordat creditul, vă sfătuim să discutați cu un reprezentant al băncii de la care vreți să solicitați împrumutul.
#702. mariana chira | 03.02.2016 | 11:15
0 (0/0)   
Daca sunt unic copil pot sa cumpar imobilul de la parintii mei prin programul Prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
FNGCIMM efectuează analiza încadrarii beneficiarului în condițiile programului, iar in/existența unei relații de rudenie între beneficiari nu reprezintă un criteriu de eligibilitate. Cu toatea acestea, fiecare bancă are norme proprii de creditare, ce stabilesc condițiile de eligibilitate ale beneficiarilor în raport cu finanțatorul. Va sfătuim sa discutați cu un reprezentant al băncii de la care doriți să contractați creditul.
#701. Ana Maria | 03.02.2016 | 09:39
0 (0/0)   
Buna ziua,
Daca am avut o proprietate si am donat-o, pot sa aplic pt credit prima casa? Si daca da, exista vreo restrictie de perioada? pot sa aplic numai dupa un anumit timp?
Multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Puteți solicita un credit prin programul Prima Casă, fără restricții. Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință la momentul solicitării creditului (nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane). Tranzacțiile trecute nu sunt analizate.
#700. Cristiana | 31.01.2016 | 11:13
0 (0/0)   
Buna, am divortat, nu am copii, iar fostul sot doreste sa isi vanda casa obtinuta in perioada in care deja eram separati. Pot achizitiona cu prima casa imobilul fostului sot daca indeplinesc conditiile de salar si vechime? Va multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți, din punct de vedere al legislației - FNGCIMM efectuează analiza încadrarii beneficiarului în condițiile programului, iar in/existența unei relații de rudenie între beneficiari nu reprezintă un criteriu de eligibilitate. Cu toatea acestea, fiecare bancă are norme proprii de creditare, așa că vă sfătuim să discutați cu un reprezentant al băncii de la care veți contracta creditul.
#699. Flavius | 27.01.2016 | 17:48
0 (0/0)   
Buna ziua, daca vreau sa construiesc o casa in regie proprie ,pot beneficea de programul prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dar țineți cont de faptul că trebuie să dețineți deja terenul (banca finanțează numai construcția casei). Mai multe detalii găsiți aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-construirea-unei-case-15205.html
#698. Banal | 27.01.2016 | 13:18
0 (0/0)   
Buna ziua , intrebarea mea este : Detin cu sotia un apartament in provincie cu SU de 49,97 metri patrati , dorim sa achizitionam un apartament in Bucuresti prin Prima Casa , venitul lunar este de 5000 ron , varsta de 43 ani . Este posibil sa fac imprumutul in orasul meu si daca ma incadrez in program ? Multumesc .
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
La o primă privire, îndepliniți toate criteriile și puteți solicita un credit prin programul garantat de stat. Însă vă sfătuim să vă alegeți o bancă și să mergeți să discutați cu un consultant bancar, pentru a afla cu exactitate și pentru o primă analiză a dosarului.
#697. Ionut | 27.01.2016 | 11:24
0 (0/0)   
Daca lucrez frizer part-time in 2 saloane cu salariu pe cartea de munca minim pe economie pot sa imi pun salariu mai mare pe cartea de munca sa il dublez credeti ca banca imi va acorda creditul in valoare de 35.000 euro???
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Banca analizează venitul pe (cel putin) ultimele trei luni - orice mărire de salariu este binevenită și luată în calcul. Discutați cu un reprezentant al băncii de la care ați dori să contractacți creditul, vă va sfătui exact cum să procedați.
#696. Corina | 24.01.2016 | 21:06
-1 (1/0)   
Se poate lua un credit prima casă pt o casă construită pe un teren donat? Deci doar terenul este donație, casă este proprietate personală. Mai este o problema proprietarii sunt divorțați și nu si-au făcut partajul. Avem vreo șansă?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Nu are nicio relevanță faptul că terenul este donat (căci probabil au fost întocmite acte de donație) sau că proprietarii nu și-au făcut partajul, însă trebuie să fie amândoi de acord cu vânzarea casei (situație care era valabilă și dacă partajul era încheiat).
Șansele dvs. depind exclusiv de situația dvs. financiară, dacă întruniți toate condițiile impuse de bancă.
#695. Lavinia | 23.01.2016 | 10:55
0 (0/0)   
Buna ziua! Daca am contract de munca pe o durata determinata de 1 an si sotul are pe durata nedeterminata, putem obtine creditul Prima Casa?
#694. Lavinia | 23.01.2016 | 10:22
0 (0/0)   
Buna ziua! Am o vechime totala in munca de 2 ani, insa momentan lucrez cu contract de munca pe durata determinata de 1 an. Sotul lucreaza pe durata nedeterminata. Pot aplica la programul Prima Casa, daca lucrez pe perioada determinata?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sunt instituții financiare care acceptă, iar altele care nu acordă credite persoanelor aflate în această situație. Ați putea lua în calcul să luați creditul pe numele soțului, iar dvs. să fiți codebitor. Vă recomandăm să vă alegeți banca de la care doriți să luați creditul și să mergeți să discutați cu un consultant bancar, pentru o analiză sumară a dosarului.
#693. George | 22.01.2016 | 22:08
0 (0/0)   
Buna ziua,
As dori sa achizitionez impreuna cu prietena mea prin Prima Casa. Intrucat eu nu am venituri se poate sa fim amandoi pe contractul de credit, ea cu venitul fix si eu avansul?
Multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
În cazul locuințelor achiziționate cu ajutorul programului guvernamental, apar două persoane pe contractul de vânzare-cumpărare numai dacă ambele beneficiază de creditul Prima Casă.
#692. camy | 21.01.2016 | 19:00
0 (0/0)   
Buna seara. Imi doresc sa accesez prin programul prima casa, o garsoniera in Bucuresti. Am salariul de 1200 lei in mana, ctr pe perioada nedeterminata si urmeaza sa ma angajez la un al doilea job part time cu salariu de 500 lei in mana, tot cu ctr pe per. nedeterminata. Sunt casatorita insa sotul meu nu doreste sa achizitionam o locuinta prin prima casa. Vreau sa stiu daca se cumuleaza cele 2 salarii ale mele, pot face imprumutul singura? Daca trebuie sa treaca 6 luni decand lucrez la al 2-lea job ca sa pot face imprumutul, si daca trebuie si sotul meu sa semneze vreun act, sau il pot pune in fata faptului implinit.Multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Numai reprezentanții băncii de la care veți solicita împrumutul vă pot răspunde la această întrebare (dacă soțul trebuie să semneze vreun act).
Dvs. aveți dreptul să beneficiați singură de un credit prin programul Prima Casă, îl puteți obține și fără veniturile soțului. Vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare. În acest sens, băncile se concentrează pe două aspecte: vechimea la ultimul loc de muncă și cea acumulată în timp, la toate locurile de muncă.
Pentru a afla mai multe detalii, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#691. dora | 21.01.2016 | 17:54
0 (0/0)   
Se poate obtine credit prima casa pt construire casa pe un teren aflat in concesiune de la primarie prin lg 15/2003?
multumesc
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
În general, dacă concesiunea este făcută de la stat, nu sunt probleme în aprobarea dosarului. Dacă concesiunea se face de la o persoană privată, se analizează conținutul actului de concesiune și condițiile concesiunii. Vă sfătuim să discutați cu un reprezentant al băncii de la care urmează să solicitați împrumutul.
#690. George | 21.01.2016 | 12:15
0 (0/0)   
Buna ziua!
Detin o casa la tara de 87 mp (specificat in cartea funciara de locuit) si 2 anexe (30 mp amandoua) impreuna cu sora mea(50-50).In dreptul anexelor nu se specifica daca sunt sau nu de locuit si de aceea va adresez intrebarea daca pot accesa programul Prima Casa?
Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Conform legii, puteți solicita un credit garantat de stat numai dacă locuința despre care vorbiți a fost moștenită.
Legea prevede că "(2) Beneficiarii programului «Prima casa» sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire."
#689. denisa | 20.01.2016 | 21:19
0 (0/0)   
Buna ziua , daca m ati putea ajuta cu un raspuns, parintii mei au construit o casa , cu o suprafata mult mai mare d 50 mp , si casa este pe numele meu , avand in vedere ca nu s-a facut credit la banca , ma incadrez pt programul prima casa? ( dar in programul a doua casa? ) Va multumesc !
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Una dintre primele condiții pentru a putea beneficia de creditul Prima Casă este ca solicitantul să nu dețină în proprietate o altă locuință cu suprafața utilă mai mare de 50 mp.
Deocamdată nu există un program „a doua casă”. Vă recomandăm să aveți în vedere alt tip de credit, băncile au conceput diverse alte produse adresate celor interesați de achiziția unei locuințe.
#688. mihaela | 20.01.2016 | 19:29
0 (0/0)   
Buna ziua, care sunt bancile la care pot apela pentru imprumut prima casa ?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Potrivit informațiilor afișate pe site-ul FNGCIMM, băncile care acordă credite în cadrul Programului Prima Casă sunt:
BCR - BANCA COMERCIALA ROMANA SA
BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE SA
RAIFFEISEN BANK SA
BANCA ROMANEASCA SA MEMBRA A GRUPULUI NATIONAL BANK OF GREECE
ALPHA BANK ROMANIA SA
BANCA MILLENNIUM SA
BANCA TRANSILVANIA SA
CEC BANK SA
BANCPOST SA
PIRAEUS BANK ROMANIA SA
BANCA COMERCIALA INTESA SANPAOLO ROMANIA SA
UNICREDIT BANK
CREDIT AGRICOLE BANK ROMANIA SA
OTP BANK SA
BANK LEUMI ROMANIA SA
RIB - ROMANIAN INTERNATIONAL BANK
ING BANK
MARFIN BANK
CREDITCOOP
#687. Costi | 20.01.2016 | 18:32
0 (0/0)   
Buna seara, as dori sa stiu daca prin creditul prima casa se pot cumpara locuinte comfort 3 zona ferentari. Multumesc Frumos.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Prima Casă nu impune astfel de reguli, ci băncile sunt cele care hotărăsc ce imobile ipotechează. În mod tradițional, băncile nu acordă credite pentru apartamente confort 3, acordă foarte rar pentru apartamente confort doi (numai cu un avans ridicat și dacă blocul este după 1980). Criteriile sunt impuse de fiecare bancă și pot fi aflate cu ușurință de la consilierii bancari, fie telefonic sau printr-o vizită la sucursală.
#686. Ana Maria Antonie | 18.01.2016 | 19:46
0 (0/0)   
Daca am mostenit impreuna cu alta persoana o cas la tara de 60 mp si anexe ma incadrez la prima casa, fara sa renunt la cota mea? La ce se refera aceasta declaratie?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Puteți aplica pentru accesarea programului Prima Casă, indiferent dacă sunteți proprietar al unor cote-părți din alte locuințe. De asemenea, puteți avea in vedere achiziționarea restului de cote-părti în vederea întregirii proprietății, printr-un contract de vânzare-cumpărare.
Fiecare bancă are propriile reguli, în ceea ce privește declarațiile, astfel că vă sfătuim să vă hotărâți cu ce instituție doriți să colaborați și să mergeți să discutați cu un consultant bancar.
#685. Marcu george | 18.01.2016 | 15:20
0 (0/0)   
Detin o garaoniera achizitionata prin prima casa, sotia este coplatitor si are si 50 la suta cota parte deoare ce eream casatoriti, daca divortam si sotia renuntabla cota parte ea poate accesa un cred prinnproma casa, ea ramanand coplatitor la creditul meu.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, legea nu interzice unui codebitor să aplice pentru programul Prima Casă, însă beneficiarii programului Prima Casă trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate generale, impuse de stat, precum și cele particulare, impuse de fiecare bancă în parte. Pentru a afla cu certitudine, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
De asemenea, este bine să știți că proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare (respectiv ar putea solicita un credit guvernamental și fără să renunțe la cota parte din actuala locuință, dacă se încadrează în această suprafață).
#684. Anda | 17.01.2016 | 14:11
0 (0/0)   
Buna ziua! As putea beneficia de creditul Prima Casa in cazul in care am o vechime de 3 luni la locul de munca actual, in Romania, si aproximativ 1 an de munca in Anglia, cu acte in regula? Mentionez ca sunt proaspat absolventa, nu detin o locuinta si nu am avut nici un credit pana acum. Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Potrivit legii, nu ar trebui să împiedicați niciun obstacol. Vă sfătuim să vă hotărâți cu ce instituție doriți să colaborați și să mergeți să discutați cu un consultant bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#683. Petru Chirvasa | 17.01.2016 | 13:58
0 (0/0)   
Buna ziua .
Eu cu sotia mea suntem propietari a unui teren de 656 metri patrati in ...
Putem accesa programul prima casa in aceste conditi ?
Multumesc anticpat
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți, dacă îndepliniți condițiile impuse de lege. Puteți solicita un credit prin programul guvernamental și ca să cumpărați un apartament, dar și ca să construiți o casă pe terenul respectiv.
#682. Valentin | 16.01.2016 | 23:35
-1 (1/0)   
Buna seara.daca eu am figurat cu restante in biroul de credit,poate aplica sotia singura pt prima casa,eventual sa.si puna fratele coplatitor?fara a trebui astfel ca banca sa verifice si istoricul meu?mentiobez ca se incadreaza si singura cu venitul.multumesc
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
Da, poate solicita singură un credit susținut de stat, iar istoricul dvs. nu are de ce să îi afecteze dosarul (și da, fratele poate fi coplătitor). Pe de altă parte, fiecare instituție are propriile reguli, cel mai bine ar fi să întrebați direct la banca de la care doriți să obțineți creditul.
#681. Cristina | 16.01.2016 | 11:23
-1 (1/0)   
Sunt angajata unui I.I.,vechime de aproape 2 ani.dar sunt singurul angajat.incepand odata cu firma.pot beneficia de programul prima casa?nu am alte propietati,iar salariul este de 1800 in mana.multumesc anticipat.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur că puteți, dacă puteți face dovada veniturilor și îndepliniți toate criteriile de eligibilitate. Vă sfătuim să discutați direct cu un consultant bancar, pentru a vă analiza dosarul.
#680. valerica | 15.01.2016 | 17:21
0 (0/0)   
as dori sa intreb daca locuim in strainatate avem dreptul la prima casa?multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Se pot înscrie în programul Prima Casă toți cetățenii români care lucrează în străinătate și pot face dovada veniturilor. Acordarea de credite ipotecare prin programul Prima Casă cetățenilor români cu domiciliul în străinătate sau pentru cei care obțin venituri în străinătate ține de normele interne de creditare ale băncilor participante la acest program. Vă sfătuim să vă alegeți o instituție financiară și să discutați cu un consultant bancar, pentru a vă spune mai multe detalii personalizate.
#679. mihaela | 13.01.2016 | 14:03
0 (0/0)   
Bună ziua sunt proprietara unui apartament prin prima casa iar soțul meu este coplatitor,menționez alcătuit eram necăsătoriți când am făcut creditul. El mai poate face un credit pentru prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea nu interzice unui codebitor să aplice pentru programul Prima Casă, însă beneficiarii programului Prima Casă trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate generale, impuse de stat, precum și cele particulare, impuse de fiecare bancă în parte. Pentru a afla cu certitudine, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#678. Ramon | 09.01.2016 | 15:08
0 (0/0)   
Buna ziua as dori sa imi spuneti va rog ce vechime trebuie sa am ca sa pot sa imi iau o casa prin programul prima casa si cati ani trebuie sa am multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea se adresează cetățenilor cu vârste de peste 18 ani, care pot face dovada veniturilor. Vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare. În acest sens, băncile se concentrează pe două aspecte: vechimea la ultimul loc de muncă și cea acumulată în timp, la toate locurile de muncă. Pentru a afla cu certitudine dacă vă încadrați, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#677. Cătălina | 09.01.2016 | 02:06
0 (0/0)   
Bună seara! Am nevoie de puțin ajutor. Eu si viitorul sot avem minimul pe economie în cartea de muncă, adica salariile însumează undeva la 2100 de lei. Întrebarea este dacă nu cumva, la acest credit Prima Casă nu ar putea contribui si unul dintre parintii nostru, in vederea obținerii unui credit mai mare. Salariile noastre ar ajunge la 4000 de lei. Mulțumesc anticipat! Un an nou rodnic!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Ar putea participa, potrivit legii. Trebuie să discutați cu un reprezentant al băncii de la care doriți să obțineți creditul - vă va evalua dosarul și vă va spune exact ce trebuie să faceți. Vă dorim succes!
#676. luci | 08.01.2016 | 13:33
0 (0/0)   
buna ziua.am platit avansul pentu un apartament in constructie cu finalizare iunie 2016,intre timp am ramas insarcinata ,creditul urmeaza sa il fac pe numele meu,sotul nelucrând cu carte de munca,ar trebui sa nasc la începutul lui septembrie 2016,oare va fi vreo problema cu actele,ma voi incadra cu sarcina?multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pentru a nu sta cu grijă, vă sfătuim să vă consultați cu un reprezentant al băncii de la care intenționați să luați creditul.
#675. Cristina | 07.01.2016 | 18:22
0 (0/0)   
Buna seara. Am o nedumerire si as dori daca se poate sa ma sfatuiti... Mama mea este decedata de 6 ani si tatal a vrut sa vanda apartamentul si sa imparta banii mie si fratelui meu... eu insa as prefera sa raman in apartament si sa dau jumatate din valoarea lui. Intrebarea mea este daca se poate face prin programul prima casa. (mentionezca avem si copii inintretinere).
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Persoanele care dețin cote-părți din alte locuințe pot accesa programul Prima Casă, potrivit Legii nr. 368/2009 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului "Prima Casă". Trebuie să vă alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#674. Balan Alex | 07.01.2016 | 17:52
0 (0/0)   
Buna ziua .
Se poate sa obtin un credit Prima Casa daca sunt deja codebitor pentru un prieten care a obtinut un cerdit tot pentru Prima Casa ?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea nu interzice unui codebitor să aplice pentru programul Prima Casă, însă beneficiarii programului Prima Casă trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate generale, impuse de stat, precum și cele particulare, impuse de fiecare bancă în parte. Pentru a afla cu certitudine, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#673. claudia alex | 07.01.2016 | 14:32
0 (0/0)   
Inca un lucru va rog... si daca as lua un credit ipotecar si sa girez cu apartamentul achizitionat ? Atunci poate si el sa fie proprietar chiar daca nu are venit ?

Multumesc frumos,
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Aceste aspecte trebuie discutate cu un specialist (notar, avocat sau reprezentant al băncii de la care doriți să obțineți creditul). Noi vă putem oferi informații doar cu privire la legislația Prima Casă.
#672. geanina | 07.01.2016 | 13:58
0 (0/0)   
Buna ziua!doresc sa stiu daca sotul poate depune acte pt prima casa fără mine deoarece sunt in baza de date ca rau platnic cu datorie achitata.Sotul are istoric bun la brd si salar de 2800 ron....trebuie neapărat sa mă includa si pe mine sau asteptam încă 3ani pana ce ies din baza de date?multumesc!stiti vreo banca care sa accepte doar 1 pers căsătorită sa facă fără a include si sotia?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Soțul poate solicita un credit garantat de stat și fără dvs. (dacă salariul îi permite să obțină suma necesară). Pentru a obține o sumă mai mare, poate avea un alt co-debitor în afară de dvs. (pentru a demonstra, în acte, venituri mai mari).
Vă sfătuim să discutați cu un consultant bancar întreaga situație, fără ocolișuri, ca să vă poată sfătui cât mai bine.
#671. mihaela dumitru | 06.01.2016 | 18:16
0 (0/0)   
POT construi o casa prin programul prima casa, DACA pamantul unde vine amplasata constructia e pe numele tatalui .AM UN SALARIU DE 1100RON.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dincolo de prevederile legii, fiecare bancă are propriul regulament. Vă sfătuim să vă alegeți o instituție și să mergeți să discutați cu un consultant bancar, pentru a vă răspunde personalizat la toate întrebările.
#670. Badea marian | 06.01.2016 | 11:59
0 (0/0)   
Buna ziua daca nu sunt casatorit pot sa aplic pentru prima casa dar urmeaza sa ma casatoresc
Multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Statutul social nu este un criteriu. Puteți solicita un credit garantat de stat, dacă îndepliniți toate condițiile impuse de lege.
#669. Claudiu | 05.01.2016 | 18:17
0 (0/0)   
Am și eu o întrebare sunt girant la cineva pot obține un credit pt prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur, dacă îndepliniți toate condițiile de eligibilitate.
#668. raluca z | 05.01.2016 | 15:41
0 (0/0)   
Buna ziua, întrebarea mea este următoarea: Eu sunt cadru didactic cu contract pe perioada determinata, dar cu continuitate pe cartea de munca, sotul are contract de colaborare cu institutia la care lucrează. Mi s.a oferit sansa de a mă angaja cu jumătate de norma pe perioada nedeterminata intr.o institutie privata. Dupa trecerea celor 3 luni de la angajarea pe perioada nedeterminata as putea opta pentru un credit prima casa in care sotul sa fie coplatitor si eu sa declar si venitul pe care il am de la locul de munca pe perioada determinata? P. S. Stiu ca e lunga întrebarea, dar ma streseaza foarte tare partea cu contractele pe perioada determinata...
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Potrivit legii, nu ar trebui să existe impedimente (desigur, dacă respectați și restul condițiilor de eligibilitate). Însă nu uitați că fiecare instituție are propria politică de acordare a creditelor, cel mai bine ar fi să discutați cu reprezentanții băncii de la care intenționați să contractați creditul. Vă dorim succes!
#667. Gabriela | 03.01.2016 | 16:37
0 (0/0)   
In timpul casatoriei sotul a luat un apartament prin prima casa care are suprafata utila de 49mp, el fiind imprumutantul si eu co-imprumutantul. In aceste conditii mai pot lua si eu un apartament prin prima casa? sau afecteaza faptul ca sunt co-imprumutant la el?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea nu interzice unui codebitor să aplice pentru programul Prima Casă.
Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane. Totodată, proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare.
Vă sfătuim să programați o întâlnire cu un reprezentant al băncii de la care veți solicta creditul, pentru o pre-analiză a dosarului.
#666. Gabriel | 03.01.2016 | 06:47
0 (0/0)   
As vrea sa stiu daca pot accesa programul Prima Casa pentru achizitionarea unui apartament in valoare de 80000 ron daca figurez in biroul de credit.Precizez ca sunt necasatorit , nu detin nicio locuinta iar salariul lunar este de 2500 ron.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
În general, șansele sunt destul de scăzute, dar doar de la bancă puteți obține un răspuns sigur. Reprezentanții băncii decid dacă vor colabora cu o persoană care figurează pe listele Biroului de Credit.
#665. claudia alex | 28.12.2015 | 12:58
0 (0/0)   
Buna ziua! Am nevoie va rog de un sfat. As dorii sa imi cumpar prima casa cu prietenul meu, el are o suma de bani mai mare iar dif prin programul prima casa. Insa el nu are carte de munca ci doar eu , si vrem amandoi sa fim proprietari. Se poate cumva sa imi acorde doar mie creditul ? si sa apara si el pe actul de proprietate ?


Multumesc frumos,
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
În cazul locuințelor achiziționate cu ajutorul programului guvernamental, apar două persoane pe contractul de vânzare-cumpărare numai dacă ambele beneficiază de creditul Prima Casă.
Pentru o astfel de situație, vă sfătuim să discutați cu un avocat sau un notar, să vedeți ce fel de act adițional puteți întocmi.
#664. Florin Viorel | 28.12.2015 | 12:27
0 (0/0)   
Buna ziua. Am un credit nevoi personale de 60.000 lei pe o perioada de 5 ani. Salariu de 3500 lei. Mai pot beneficia de creditul prima casa. Mentionez ca nu am avut casa propritate personala.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane și nu are în derulare un credit ipotecar. Un credit simplu de nevoi personale nu este o problemă, atât timp cât veniturile vă permit să susțineți ratele lunare cumulate.
Vă sfătuim să discutați cu reprezentanții băncii de la care intenționați să contractați creditul.
#663. Andrei | 21.12.2015 | 00:45
0 (0/0)   
Buna seara ,

Doresc sa iau un credit ptr prima casa ,in prezent sotia are un salariu net de 1000 lei ,eu am o firma de 5 ani de zile unde sunt eu angajat cu contract de munca de 2h si incepand cu 1 ianuarie 2016 o sa ma angajez la alta firma cu un salariu net de 2500 lei ,se va aproba dosarul daca il depuna in luna martie 2016?

Multumesc ,
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare. În acest sens, băncile se concentrează pe două aspecte: vechimea la ultimul loc de muncă și cea acumulată în timp, la toate locurile de muncă. Pentru a afla cu certitudine dacă vă încadrați, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#662. AlidaOana | 17.12.2015 | 23:08
0 (0/0)   
Buna seara.
Detin o garsoniera care ar fi estimata la 18-19.000 euro..suprafata acesteia nu depaseste ce 50 mp.
As vrea sa o vand pentru a cumpara un apartament,dar exista o diferenta de bani intre cele doua imobile.
Ma intereseaza daca pot accesa un credit "prima casa" pentru diferenta care ar trebui sa o platesc la un apartament care ar valora in jur de 29.000 euro.
Pot accesa acest credit fiind necasatorita???
Va multumesc anticipat.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur că puteți, statutul social nu este unul dintre criteriile de eligibilitate. Suma pe care o puteți obține se calculează în funcție de capacitatea de rambursare. Vă sfătuim să vă alegeți o instituție cu care doriți să colaborați și să mergeți să discutați cu un consultant bancar - acesta vă poate oferi cât mai multe detalii și soluții.
#661. Mariana Popescu | 14.12.2015 | 13:53
0 (0/0)   
Am achizitionat un apartament in 2010 prin programul prima casa. S-au implinit cei 5 ani. Il putem vinde si dupa ce achitam creditul, putem accesa din nou programul prima casa pentru a lua o casa cu teren?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți, potrivit modificărilor făcute anul acesta. Găsiți mai multe detalii aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/prima-casa-2015-modificari-23361.html
#660. Denisia | 14.12.2015 | 12:17
0 (0/0)   
Buna ziua,
Pot lua un credit pentru Prima Casa daca am contract pe perioada determinata? Lucrez de 4 ani la aceeasi firma si in fiecare an imi reinoieste contractul. Mai am un job part time pe perioada nedeterminata dar acolo salariul este mic. Baza este contractul pe perioada determinata. Casa doresc sa mi-o iau singura iar codebitor sa fie sora mea.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea nu specifică astfel de detalii, cerând doar dovada veniturilor. Fiecare instituție are propria politică de acordare a creditelor, cel mai bine ar fi să discutați cu reprezentanții băncii de la care intenționați să contractați creditul.
#659. RC | 09.12.2015 | 20:04
0 (0/0)   
Buna ziua!
As vrea sa cumpar un apartament prin programul prima casa. Mentionez ca eu nu am nici o proprietate dar sotul meu a mostenit 3/8 dintr-un apartament de 75 m patrati, restul de 5/8 apartine mamei lui.
Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Puteți solicita un credit prin programul Prima Casă, dacă îndepliniți și restul criteriilor de eligibilitate, indiferent dacă sunteți proprietar al unor cote-părți din alte locuințe. De asemenea, legea spune că puteți avea in vedere achiziționarea restului de cote-părti în vederea întregirii proprietății, printr-un contract de vânzare-cumpărare.
#658. stefan | 07.12.2015 | 17:40
0 (0/0)   
Buna ziua as vrea sa stiu daca pot chizitiona prin programul prima casa o locuinta la curte si cam care ar fi criteriile pentru achizitionarea unei astfel de locuinte.multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți - legea nu impune beneficiarului să achiziționeze un apartament sau o casă, banca este cea care hotărăște dacă ipotechează sau nu un imobil. Mai multe detalii despre locuințele ce pot fi achiziționate prin programul guvernamental găsiți aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/ce-fel-de-locuinte-se-pot-cumpara-sau-construi-prin-prima-casa-15207.html
Vă sfătuim să vă alegeți o instituție cu care doriți să colaborați și să mergeți să discutați cu un reprezentant al băncii, pentru a afla cât mai multe detalii personalizate.
#657. grigoras felicia | 06.12.2015 | 13:28
0 (0/0)   
Buna ziua ,
Doresc sa cumpar o locuinta prin programul prima casa, am 44 de ani si locuiesc intr-un apartamenr social tip anl. Venitul meu brut este de 1900 ron + bonuri de masa .as putea primi credit de la vreo banca avand in vdere varsta mea?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur, a fost eliminată limita de vârstă, deci puteți aplica pentru un credit Prima Casă, dacă întruniți celelalte condiții.
#656. alex | 04.12.2015 | 19:37
0 (0/0)   
Buna ziua! Doresc sa va intreb daca eu in momentul de fata detin un teren de 1000 mp, mai pot achizitiona un apartament prin prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur, condiția este să nu dețineți o altă locuință cu suprafața utilă mai mare de 50 m.p. (și, desigur, să îndepliniți și restul criteriilor de eligibilitate).
#655. adrian | 04.12.2015 | 13:56
0 (0/0)   
buna ziua,intrebarea mea este eu detin o casa mostenita de la parintii mei,dar este deteriorata,pot cere creditul pantru a construi o casa noua?sau obligatoriu un credit pentru repararea casei vechi?multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sunt instituții financiare care acceptă, iar altele care nu acordă credite persoanelor aflate în această situație. Vă sfătuim să alegeți o bancă și să mergeți să discutați cu un consultant bancar.
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
13 Septembrie , SU: 96 mp, 4 cam.
Vitan , SC: 65 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Prima Casă – LEGISLAŢIA
@IMOPEDIA.ro : Da, puteți, potrivit modificărilor făcute în primăvara anului 2015. Puteți citi mai multe detalii aici: [...]
Prima Casă – LEGISLAŢIA
@IMOPEDIA.ro : Sigur, dacă soțul dvs. îndeplinește toate criteriile de eligibilitate. Vă sfătuim să vă hotărâți asupra unei bănci cu care ați [...]
Condiţiile băncilor pentru Prima Casă
@IMOPEDIA.ro : Nu există o suprafață impusă de lege pentru o locuință achiziționată cu ajutorul programului Prima Casă.
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@IMOPEDIA.ro : Programul Prima Casă este dedicat cetățenilor români care nu dețin nicio locuință sau dețin o locuință cu suprafața utilă mai [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@Leo: Buna ziua! Am o simpla intrebare: O persoana care a cumparat deja o casa in 2012 in Romania cu plata integral ( cash) poate [...]
Cele mai citite articole
Cele mai comentate articole
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video