728x90.jpg
Mai mult decât imobiliare!
 

Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?

Publicat: | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 181546

Vrei să ştii dacă îţi poţi cumpăra sau construi o casă prin programul Prima Casă? Iată care sunt criteriile de eligibilitate:

1. În noua variantă a programului Prima Casă, proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp, pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare.

2. Clienţii care deţin cote părţi dintr-o locuinţă vor putea beneficia de credite garantate de stat pentru a achiziţiona diferenţa de cote-părţi.

3. În cadrul programului Prima Casă, ai dreptul să achiziţionezi o singură locuinţă finalizată, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară în condiţiile legii sau să construieşti o casă, singur sau împreună cu alte persoane, respectând reglementările în vigoare referitoare la programul Prima Casă.

4. Trebuie să dispui de un avans de minimum 5% din preţul de Ce fel de locuinţe se pot cumpăra sau construi prin Prima Casă? În cadrul programului Prima Casă pot fi achiziţionate: 1. locuinţe finalizate, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite şi date ... achiziţie a locuinţei şi/sau care acoperă diferenţa dintre preţul de achiziţie a locuinţei rezultat din antecontractul de vânzare-cumpărare şi finanţarea garantată.

5. Trebuie să îndeplineşti condiţiile specifice prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale Despre Prima Casă Programul Prima Casă 4 a demarat pe 6 iunie 2011, după o lună de întârziere. BCR  este prima bancă din România care a ... finanţatorilor.

6. Te obligi să constitui un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egală cu trei rate de dobândă, valabil pe întreaga durată a finanţării.

7. Te obligi să nu înstrăinezi locuinţa achiziţionată în primii cinci ani de la data dobândirii. După expirarea acestui termen, în cazul preluării contractului de credit de către un terţ, acesta trebuie să întrunească criteriile de eligibilitate a beneficiarilor programului.

8. Te obligi să asiguri locuinţa achiziţionată din finanţarea garantată împotriva tuturor riscurilor şi desemnezi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, ca beneficiar al poliţei de asigurare, pe toată durata finanţării.

9. Cumperi o casă mai bine izolată termic, cu Certificatul energetic naşte deja controverse Reprezentanţii Asociaţiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri îşi exprimă îngrijorare faţă de poziţia Uniunii Naţionale a Notarilor ... certificat energetic. Locuinţa pe care o achiziţionezi în cadrul programului se încadrează într-una dintre clasele A, B sau C de eficienţă energetică, condiţie aplicabilă începând cu data intrării în vigoare a prevederilor art. 23 din Legea nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, cu modificările ulterioare.

CITEŞTE ŞI:  Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificat Prima Casă nu se încheie anul acesta. Statul va oferii garanţii suplimentare de 200 de milioane euro, potrivit unei hotărâri de ... Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificat. Afla totul despre noul program

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (779)
#779. Daniela | 21.07.2016 | 21:00
0 (0/0)   
Daca am avut pana anul trecut o casa de 400m patrati pe numele meu pana anul trecut in aprilie 2015, mai pot accesa credit pentru prima casa?
#778. nick | 20.07.2016 | 17:35
0 (0/0)   
buna ziua,as avea si eu o intrebare:daca la actualul loc de munca nu am 3 luni( o luna jumate)dar inainte am continuitate,exista vreo banca la care nu-mi cere adeverinta cu ultimele 3 luni?multumesc
#777. Mircea | 20.07.2016 | 13:58
1 (0/1)   
Buna ziua!
Daca pe numele meu este trecut un imobil de catre tatal meu care se afla in afara Bucurestiului(unde doresc sa achizitionez un apartament), mai sunt eligibil pentru prima casa? Mentionez ca imobilul trecut pe numele meu inca nu este finalizat, dar suprafata depaseste 90mp. Eu nu am investit nici un ban in imobil fiind minor in momentul in care a fost trecut pe numele meu.
Va multumesc!
#776. vio | 18.07.2016 | 13:18
0 (0/0)   
Buna ziua,
Pe ce perioada se face media veniturilor salariale in programul "Prima Casa"? Norma de lucru (norma intreaga sau norma fractionata) conteaza? Parintii imprumtatului pot gira cu propriile venituri?
#775. Ionela | 16.07.2016 | 19:41
0 (0/0)   
Buna ziua. Daca am deja un credit de nevoi personale mai pot obtine unul pentru prima casa? Multumesc.
#774. dinca | 14.07.2016 | 20:34
0 (0/0)   
am un credit pe care deja l-am inceput am luat suma de 30000 lei de la banca pe 5 ani e a doua luna cand platesc...as putea sa imi iau un credit la prima casa s-au nu se poate din cauza ratelor.
#773. GEO | 13.07.2016 | 16:33
0 (0/0)   
Buna ziua,
In cazul in care a mai fost postat raspunsul, imi cer scuze. Am locuit intr-un apartament achizitionat inainte de casatorie prin prima casa dupa care la 3 ani am divortat. Titularul creditului a fost fosta mea sotie. Mentionez ca (daca imi amintesc) am fost co-proprietar in actul de vanzare cumparare, dar in actele de la banca eu nu apar. Care sunt sansele sa obtin un nou credit Prima casa pe numele meu, in conditiile in care eu nu am reusit sa fac partajul pana la ora actuala? Multumesc de raspuns!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
În cazul locuințelor achiziționate cu ajutorul programului guvernamental, apar două persoane pe contractul de vânzare-cumpărare numai dacă ambele beneficiază de creditul Prima Casă. Vă sfătuim să verificați deci care sunt condițiile în care dețineți acel imobil.
Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane și nu are în derulare un credit ipotecar. Deci este important să faceți partajul, întrucât legea spune că puteți aplica pentru accesarea programului Prima Casă, indiferent dacă sunteți proprietar al unor cote-părți din alte locuințe.
#772. Vasile mirela | 05.07.2016 | 16:31
0 (0/0)   
Buna ziua ,doresc sa aplic pentru prima casa împreună cu soțul meu.fiecare dintre noi are minimul pe economie pe cartea de muncă 1250.as vrea sa stiu daca se poate cumula salariile noastre cu pensia tatălui meu care este de 1450 ron.mulțumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea permite, însă trebuie să întrebați și la banca de la care intenționați să solicitați împrumutul - dincolo de condițiile generale, fiecare instituție activează după propriul set de reguli.
#771. lucy | 02.07.2016 | 19:48
0 (0/0)   
Buna seara , daca locuiesc cu sotul in casa bunicilor lui care din pacate au au decedat as putea lua un imprumut pentru prima casa ' pentru ca din pacate nu estepenumele nostru si as dori sa ne construim noi una... tin sa precizez ca nu am doatorii sau alte credite.va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur că puteți, dacă nu aveți nicio proprietate pe numele dvs. (sau aveți vreo locuință cu suprafața utilă mai mică de 50 m.p.). Țineți cont că, pentru a solicita un împrumut garantat de stat în vederea construirii unei case, trebuie să dețineți deja terenul (mai multe detalii aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-construirea-unei-case-15205.html)
#770. Irinel | 29.06.2016 | 15:39
0 (0/0)   
Buna ziua. Sotul/sotia poate accesa programul Prima Casa, in conditiile in care celalalt sot a achizitionat o locuinta tot prin Prima Casa, anterior casatoriei?
Daca se poate, cel care are locuinta achizitionata deja prin Prima Casa poate fi garant pentru celalalt sot?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, poate solicita un credit prin programul Prima Casă, atâta vreme cât o face doar pe numele său (deci și apartamentul va fi doar pe numele său). Celălalt soț poate fi codebitor (dacă îi permit veniturile), însă acest lucru nu îi va conferi drepturi asupra proprietății nou achiziționate.
#769. Maria | 27.06.2016 | 23:53
0 (0/0)   
Buna ziua!am si eu o intrebare...daca sotul meu lucreaza si are un salariu de 8800 ron si eu ca sotie a lui momentan nu lucrez poate achiziona un imprumut de la banca pt Prima Casa sau Credit ipotecar fara sa contribui si eu?ar putea fi probleme din aceasta cauza?va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Soțul poate solicita un credit și fără aportul dvs. financiar, mai ales în situația aceasta, în care veniturile îi permit, din plin. Vă sfătuim să discutați cu un consultant bancar, pentru a vă face o analiză rapidă a dosarului.
#768. Lucian | 27.06.2016 | 10:00
0 (0/0)   
Buna,

Momentan nu detin nici un imobil/teren pe numele meu. Pot sa accesez programul « Prima casa » dupa ce ma casatoresc in conditiile in care viitoarea sotie are déjà pe numele ei diverse proprietati ?

Multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur, dacă dvs. veți fi cel care va solicita creditul garantat de stat (viitoarea soție va putea fi, cel mult, codebitor).
#767. nicusor | 18.06.2016 | 19:22
0 (0/0)   
buna ziua!am o mare nelamurire si poate ma ajutati...
in anul 2012 impreuna cu sotia am primit de la bunica acesteia un apartament de 58 m.p., fiind intocmit un contract de vanzare-cumparare, dar in acelasi timp aceasta rezervandu-si dreptul de a locui pana la sfarsitul vietii. cu un astfel de contract mai pot aplica prima casa???va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Una dintre condițiile de eligibilitate prevăzute de legislația aplicabilă programului Prima Casă se referă la faptul că, la data solicitării creditului, beneficiarul fie nu are în proprietate nicio locuință (exclusiv sau împreună cu soțul/soția), fie deține în proprietate (exclusivă sau împreună cu soțul/soția) cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin programul susținut de stat, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp. Pentru stabilirea eligibilității, se vor avea în vedere prevederile art. 557 din Noul Cod Civil, unde sunt enumerate modalitățile de dobândire a dreptului de proprietate.
#766. Cristina | 07.06.2016 | 16:09
0 (0/0)   
Buna ziua! Am cumparat un apartament inainte de casatorie si am beneficiat de TVA de 5%. In momentul in care sotul meu doreste sa cumpere un apartament nou, cu credit ipotecar, mai poate beneficia de cota de 5% TVA?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă nu a mai cumpărat nicio altă locuință cu TVA de 5%. Achizițiile făcute înainte de căsătorie nu îi influențează lui istoricul.
#765. Daniela | 05.06.2016 | 12:14
0 (0/0)   
Buna ziua.
Doresc sa achizitionez o casa prin programul prima casa, insa nu stiu daca sunt eligibila. Sunt casatorita de 3 ani, iar in timpul casatoriei, sotului, i-a decedat mama, lasand-ui cu titlu de mostenire un apartament de 59 m2 utili. Spatiul din casa este de 50m, balconul fiind foarte mare, de 9 m. Astfel, daca sotul meu are un apartament pe numele lui, mostenire, eu pot aplica pentru un credit prima casa? Daca nu pot aplica, daca el vinde apartamentul, pot aplica ulterior? Ne dorim o casa un pic mai mare, gandindu-ne sa avem si copii. Multumesc mult.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dacă dvs. solicitați un credit numai pe numele dvs., atunci istoricul soțului nu este relevant (dar locuința va fi numai pe numele dvs.). Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane.
Dacă vinde acel apartament și nu deține nicio altă locuință (cu suprafața utilă mai mare de 50 mp) pe numele său, poate fi și soțul eligibil pentru programul Prima Casă (desigur, dacă îndeplinește și restul condițiilor).
#764. CARMEN | 04.06.2016 | 12:07
0 (0/0)   
Buna ziua.ce institutii financiare acorda prima casa,daca ai contract de munca pe perioada determinata?Sotul sa fie titular,iar eu codebitor.Multumesc!O zi buna!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Numai reprezentanții fiecărei bănci în parte vă pot răspunde la această întrebare.
#763. Daescu Carmen | 04.06.2016 | 09:12
0 (0/0)   
Bună ziua!Spuneti-mi vă rog....Dacă primesc un teren de la primarie....mai pot primi bani pentru prima casă?Vă mulțumesc frumos!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă îndepliniți toate criteriile de eligibilitate.
#762. Iuliana | 03.06.2016 | 22:57
0 (0/0)   
Buna ziua.Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare.Am o prietena care a achizitionat un imobil pentru un PFA,poate sa mai achizitioneze unul prin programul Prima Casa?Va multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Nu, dacă imobilul respectiv este o locuință, cu suprafața utilă de peste 50 mp, ce apare în acte pe numele ei.
#761. Mihaela | 03.06.2016 | 01:21
0 (0/0)   
Buna .am si eu o întrebare daca nu lucrez in România si lucrez liber profesionist fara contract de munca ,pot sa aplic pentru un credit de prima casa?
Mulțumesc aștept răspuns
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Șansele sunt foarte scăzute, întrucât un puteți face dovada unor venituri constante.
#760. manu | 02.06.2016 | 20:39
0 (0/0)   
Buna ziua.Doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa, impreuna cu fratele meu.Amandoi detinem cate o cota de 1/3 din casa parinteasca. Putem aplica in aceste conditii?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea spune că puteți solicita un credit prin programul Prima Casă, indiferent dacă sunteți proprietar al unor cote-părți din alte locuințe.
#759. Andreea | 22.05.2016 | 22:08
0 (0/0)   
Buna ziua. Daca am lucrat in strainatate cu acte 1 an de zile iat din februarie am incetat contractul pot beneficia de program?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pot solicita un credit prin programul Prima Casă numai persoanele care pot face dovada veniturilor. Veți putea aplica pentru un credit garantat de stat de îndată ce vă veți angaja.
#758. iuliana | 19.05.2016 | 13:13
0 (0/0)   
Buna ziua,

Pot sa mai iau un credit prin prima casa, daca sotul meu are o casa la tara donata de parintii lui?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă dvs. sunteți solicitantul creditului. Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane.
#757. Flo | 16.05.2016 | 11:18
0 (0/0)   
Buna ziua,

Daca eu detin 2 proprietati, dar viitoarea sotie nu are niciuna, dupa casatorie sotia va fi eligibila pentru programul Prima Casa?

Multumesc,
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă va solicita un credit doar pe numele ei.
#756. ALINA DUMITRASCU | 09.05.2016 | 01:23
0 (0/0)   
daca am cota 3/8 dintr-o locuinta mostenire in urma succesiunii dupa tata(apartament cu suprafata utila de 54 mp ), declaratia la notar in cazul creditului PRIMA CASA TREBUIE sa contina sintagma detine in propritate exclusiva cota 3/8 dintr-o locuinta , a carui suprafata nu depaseste 50 mp, SAU NU DETINE IN PROPRIETATE EXCLUSIVA NICI O LOCUINTA?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea spune că puteți aplica pentru accesarea programului Prima Casă, indiferent dacă sunteți proprietar al unor cote-părți din alte locuințe. Deci formularea din declarație nu ar trebui să fie relevantă. Însă pentru a vă asigura că nu vor apărea probleme ulterior, verificați acest lucru cu unul dintre reprezentanții băncii de la care solicitați împrumutul.
#755. Laurentiu | 03.05.2016 | 19:44
0 (0/0)   
Buna seara. În 2012am achizitionat un imobil mai mic de 50 mp prin programul prima casa pe care în 2016 l-am vândut. Am primit si radierea din partea fondului. Acum mai pot achiziționa un imobil mai mare si mai scump cu prima casa sau casa noua ? Indeplinesc toate conditiile dpvd financiar.Mulțumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți. Succes!
#754. Marius | 26.04.2016 | 13:16
0 (0/0)   
Buna ziua, eu si prietena mea dorim sa ahizitionam un apartament prin programul prima casa. Ea are toate actele imobilului la dosar, in regula , avem avansul dat si acordul bancii cum ca salariul ei s-ar invadra insa a intervenit o problema : intr-o luna urmeaza sa ne casatorim , iar eu am deja un credit prima casa facut. Poate fi o problema acest lucru? Stim ca dureaza ceva timp de la depunerea propriu zisa a dosarului, insa cred ca pana la finalizare vom fi deja casatoriti. Viitoarea mea sotie nu are alt imobil pe numele ei etc. Poate fi un impediment ? Exista vreo declaratie notariala care poate fi facuta ( daca este nevoie ) prin care viitoarea mea sotie sa nu mosteneasca dupa casatorie drepturi la casabpe care eu deja am obtinut-o prin acest program ? Va multumesc !
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dacă ea va fi beneficiarul creditului Prima Casă, istoricul dvs. nu are nicio relevanță. Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane.
#753. Dan | 22.04.2016 | 15:43
0 (0/0)   
Am achizitionat in 2013 un imobil cu suprafata mai mica de 50 mpu cu plata cash, beneficiind de TVA 5%. Conform legii sunt eligibil sa achizitionez un alt imobil prin programul "Prima casa". Intrebarea este: voi beneficia de TVA 5% sau nu am alta varianta decat TVA 20% ? Multumesc mult!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți solicita un credit Prima Casă. Din păcate, legea prevede că o persoană beneficiază de reducerea de TVA doar „dacă aceasta nu a mai deținut sau nu deține nicio locuință in proprietate pe care să o fi achiziționat cu cota de 5%.”
Toate detaliile le găsiți în Ordonanța de Urgență nr. 200/2008.
#752. Mihaela | 19.04.2016 | 16:08
0 (0/0)   
Buna ziua, as dori sa cumpar un apartament prin Prima Casa si sa am girant pe sora mea. La banca Raiffeisen Bank mi sa spus ca nu pot pune girant doar pe unul dintre parinti sau socri.. alte banci pot accepta alt girant in afara de parinti?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Fiecare instituție are propria politică de acordare a creditelor, numai reprezentanții băncilor vă pot răspunde la această întrebare.
#751. Crina | 18.04.2016 | 16:19
0 (0/0)   
Buna ziua,
Se accepta creditul daca in 2014 am avut intarzieri la un credit? Nu au fost mari, doua luni cu "1 " si o luna cu "2 " . In 2013 nu am avut nici o intarziere, in 2014 am avut, 2015 nici o intarziere , an in care am si inchis orice datorie catre banca. 2012 a fost un an greu dar am inteles ca nu se mai vede .
Multumesc pentru raspuns .
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dacă numele dvs. nu figurează pe listele „negre”, aveți toate șansele să obțineți un credit. Vă sfătuim să discutați cu un consultant bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#750. rocsana | 12.04.2016 | 19:31
-1 (1/0)   
buna ziua..sunt casatorita in regim de separatie de bunuri si am fost la banda pt un credit de nevoi personale..am aratat actul notarial si au zis k si sotul trb s participe ca si coplatitor..sau ca sar injumatati suma ceruta datorita casatoriei..de ce nu pot lua singra acest credit?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Numai reprezentanții băncii vă pot lămuri cu certitudine, însă probabil că veniturile dvs. nu permit o sumă mai mare.
#749. mihaela | 12.04.2016 | 16:41
0 (1/1)   
Pot beneficia de imprumut prin programul prima casa ,daca vreau sa-mi construiesc la tara .Daca da in ce conditii ?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă dețineți terenul pe care urmează să construiți și dacă îndepliniți restul criteriilor de eligibilitate. Mai multe detalii găsiți aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-construirea-unei-case-15205.html
#748. Corina | 11.04.2016 | 11:14
-1 (2/1)   
Buna ziua.Sunt o mama singura cu doi copii.momentan lucrez in Anglia pentru ai putea intretine.nu am nimic pe numele meu in Romania.am 36 de ani.mai pot primi beneficii pentru prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, dacă îndepliniți toate criteriile de eligibilitate (în principal, să puteți face dovada veniturilor).
#747. Tatiana | 10.04.2016 | 12:28
0 (0/0)   
bună ziua .Pot beneficia de programul prima casa ,atât eu cat și soțul suntem pensionari .Aplicația va fi pe numele lui.eu am o casa acum primita de la mama mea înainte sa moara ,prin vânzare -cumpărare .Mai pot aplica ?ce termeni și condiții trebuie sa îndeplinim ?Multumesc anticipat
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Programul Prima Casă se adresează persoanelor care nu dețin nicio locuință cu suprafața utilă peste 50 mp, deci dvs. nu puteți aplica, însă puteți fi codebitor.
Programul nu are o limită de vârstă, însă perioada de rambursare este stabilită în funcție de vârstă și de capacitatea de rambursare.
Trebuie să vă alegeți o instituție cu care ați dori să colaborați și să mergeți să discutați cu un consultant bancar, pentru a afla mai multe detalii personalizate.
#746. dan | 08.04.2016 | 23:33
0 (0/0)   
Pot face credit prin programul prima casa daca sotia detine o casa care este doar pe numele ei?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, atâta vreme cât solicitați creditul doar pe numele dvs.
Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane (și nu are în derulare un credit ipotecar).
#745. Daniel SV | 06.04.2016 | 20:27
0 (0/0)   
Buna ziua,
As dori sa va multumesc si felicit in primult rand pentru activitatea dumneavoastra de pe acest site care este admirabila.
As vrea sa aplic pentru Prima Casa dar din pacate ultimul si actualul meu contract de munca este de 6 luni nedeterminat. Anterior prezentului contract am avut o pauza/concediu de 2 luni inaintea carora am lucrat pentru 1 an complet pentru o alta compani. Imi puteti spune daca este cazul sa incerc sa aplic cu bancile mentionate de dumneavoastra mai sus pentru creditul Prima Casa?

Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Daniel SV
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Lucrurile diferă de la o bancă la alta, în funcție de propriile norme. Pentru a afla cu detalii personalizate, este nevoie să discutați cu un consultant bancar.
Mulțumim pentru interes și pentru aprecieri, vă dorim succes!
#744. Ana | 05.04.2016 | 11:09
0 (0/0)   
Buna ziua! Doresc sa stiu daca ma pot incadra la programul prima casa in conditiile in care lucrez pentru prima data (debea am absolvit liceul) si am contract pe perioada de 3 luni sau trebuie sa astept pana am contract pe per nedeterminata?... mentionez ca am salariul 1257 lei brut..
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare. În acest sens, băncile se concentrează pe două aspecte: vechimea la ultimul loc de muncă și cea acumulată în timp, la toate locurile de muncă. Pentru a afla cu certitudine dacă vă încadrați, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#743. CristinaM | 01.04.2016 | 10:11
0 (0/0)   
Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie : vreau sa achizitionez un apartament prin creditul Prima Casa. Constructia va fi finalizata la sfarsitul anului. Momentat am trimis cerere la fondul de garantare si astept raspunsul. Intrebarea mea este: Daca pe perioada desfasurarii procesului, imi schimb locul de munca, in ce masura va afecta asta? Stiu ca sunt obligata sa anunt banca in termen de 5 zile de la inceperea locului de munca si sa duc adeverinta de venit dar cel mai probabil , la noul loc de munca va fi o periada de proba de o luna. Asadar ce as putea face in conditiile mentionate mai sus? Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Trebuie să discutați aceste detalii cu reprezentanții băncii de la care solicitați împrumutul. Dincolo de criteriile pentru programul Prima Casă, fiecare instituție are propria politică de acordare a creditelor.
#742. ina | 31.03.2016 | 13:39
0 (0/0)   
orare mi se va acorda un credit sami pot lua o locuinta pentru copii mei.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Trebuie să discutați cu un consilier bancar, să aflați mai multe detalii.
#741. Alina F. | 31.03.2016 | 12:25
0 (0/0)   
Buna ziua, parintii mei vor sa acceseze un credit Prima Casa si mai detin un apartament in proprietate de 49.73 mp + 6 mp balcoanele. Pt stabilirea suprafetei detinute se iau in considerare si balcoanele sau doar apartamentul propriu-zis? Daca se iau si balcoanele atunci nu se mai pot incadra.

Va multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Trebuie să verificați în actele apartamentului, pentru a vedea care este suprafața utilă.
#740. Marius. e | 29.03.2016 | 16:46
0 (0/0)   
Buna ziua.Doresc sa achizitionez un apartament in baza programului- Prima casa.Situatia este urmatoarea:
-sunt cetatean roman, dar realizez venituri intr-o alta tara (Anglia), venitul este de aproximativ 1300eur, tin sa mentionez statutul de necasatorit, in schimb daca este nevoie de un codebitor, acesta poate fi chiar mama mea (care nu are nimic in propietate iar tata este decedat):
-daca nu indeplinesc conditiile pentru a beneficia de acest program, sunt dispus si la un alt tip de credit numai ca, avansul pe care-l pot oferi nu poate depasi 6% din valoarea creditului pe care doresc sa-l accesez, acesta reprezentant o suma de maxim 60.000 euro (creditul):
-rog daca este posibil sa ma indrumati spre ce tip de credit pot accesa in conditiile in care nu sunt acceptat la - Prima casa-.
Va multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea spune că puteți beneficia de un credit Prima Casă, indiferent dacă locuiți în străinătate, dacă puteți face dovada veniturilor. Vă sfătuim să vă hotărâți cu ce instituție ați dori să colaborați și să discutați cu un consilier bancar (dvs. sau mama dvs.), pentru a afla mai multe detalii personalizate.
#739. Natalizza | 25.03.2016 | 16:10
0 (0/0)   
Salutare! Sunt casatorita cu cetateanul altui stat si am 2 copii de 3 si 8 ani pentru care primesc alocatii. La moment oficial numeni din noi nu activeaza, insa sotul primeste pensie circa 200 euro, pentru care poate obtine certificatul necesar. Avem si alte venituri din practicarea diverselor servicii, insa nu avem certificate corespunzatoare. Sotul are o 1/2 din apartament la el in tara, suprafata totala a apartamentului e de 46 m.p. Alte imobile nu avem. Poate in aceste conditii familia noastra sa beneficieze de creditul pentru PRIMA CASA, in ce suma si pe ce termen? Multumesc anticipat pentru un raspuns :))
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Programul Prima Casă se adresează exclusiv cetățenilor români (cu domiciliul aici sau în străinătate), care pot face dovada veniturilor. Deci numai dvs. ați putea solicita un credit garantat de stat, și numai în cazul în care aveți venituri constante, pe care le puteți demonstra.
Perioada și suma pe care o puteți împrumuta se stabilesc în funcție de venituri, în funcție de capacitatea de rambursare.
#738. Ciprian D | 25.03.2016 | 14:10
0 (0/0)   
Buna ziua,

Am facut o rezervare de fonduri prin programul Prima Casa.Intre timp am decis sa iau un teren in concesiune pe 50 ani , si sa scot autorizatie de constructie pentru o cabana.Rezervarea de fonduri este facuta pentru un apartament care va fi terminat in august 2016.Concesiunea si autorizatia de constructie imi vor face probleme?

Multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Nu, întrucât nu dețineți momentant nicio proprietate pe numele dvs.
#737. Marinela | 24.03.2016 | 07:55
-1 (1/0)   
Bună ziua! Vreau sa fac un credit ,,Prima casa,, pe numele meu si sotul va fi coplatitor,dar el acum cativa ani a avut o garsonieră pe numele lui si al surorii lui,dar au vanduto,numai detin nici un imobil în prezent. As dori sa stiu dak ar fi o piedică la banca acest lucru. Multumesc frumos!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Nu, nu este o piedică. Istoricul coplătitorilor nu este relevant. Mai mult, chiar și soțul poate solicita un credit Prima Casă, dacă nu deține nicio proprietate în prezent.
#736. elena | 24.03.2016 | 01:24
0 (0/0)   
Buna seara
Pot cumpara o casa prin credit de la banca prin programul prima casa? dar casa pe care doresc sa o cumpar are pamantul chirias iar casa proprietar.este vreo problema?mi se acorda acest credit in cazul prezentat?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți solicita un credit Prima Casă și pentru achiziționarea unei case pe pământ. Criteriile prezentate de dvs. nu sunt foarte clare, dar vă sfătuim să discutați cu un consultant bancar, pentru a vă afla mai multe informații personalizate.
#735. Adian | 23.03.2016 | 17:19
0 (0/0)   
Buna ziua,
Daca beneficiez in momentul de fata de programul prima casa de peste 5 ani , dar suprafata apartamentului este mai mica de 50m , pot sa mai apelez la acest gen de gredit, si in ce conditii?
O zi buna.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Una dintre condițiile impuse de programul susținut de stat este ca solicitantul creditului Prima Casă să nu mai dețină un alt credit ipotecar. Altfel spus, pentru a achiziționa un apartament mai mare, trebuie să închideți creditul pe care îl aveți la momentul acesta.
#734. voicu marian | 23.03.2016 | 16:56
0 (0/0)   
buna ziua.
as dori sa stiu daca se poate sa achizitionez prin programul prima casa un imobil
insa vreau sa spun ca eu nu lucrez..si sa o pun pe mama mea codebitor lucrand in italia cu contract de munca. se poate?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Programul Prima Casă se adresează exclusiv persoanelor care pot face dovada veniturilor. Dacă intenționați să luați creditul pe numele mamei, atunci locuința (ca și creditul) va fi pe numele ei, astfel că trebuie să îndeplinească toate criteriile de eligibilitate (printre altele, să nu mai dețină o altă locuință cu suprafața utilă mai mare de 50 mp).
#733. Marius | 22.03.2016 | 20:17
0 (0/0)   
Pot sa fiu coplatitor pt un credit cu prima casa daca am contract pe perioada determinata ???
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
În principiu nu este nicio problemă, însă banca este cea care își dă acordul final. Vă sfătuim să discutați cu reprezentanții băncii finanțatoare.
#732. ionut | 22.03.2016 | 19:54
0 (0/0)   
buna ziua
sunt casatorit,am aplicat pt prima casa doar cu veniturile mele dar sotia a detinut inainte de casatorie un apartament si as dori sa stiu daca imi va creea probleme.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Atâta vreme cât dvs. sunteți beneficiarul creditului, istoricul soției nu este relevant.
#731. Alexandru | 21.03.2016 | 14:38
0 (0/0)   
Buna ziua,

Detin un credit de nevoi personale, mai pot face credit de prima casa sau imobiliar cu ipoteca?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Băncile cer o declarație pe propria răspundere, autentificată, potrivit căreia solicitantul nu deține în proprietate o locuință, nici individual, nici în comun, cu soțul/soția sau cu alte persoane și nu are în derulare un credit ipotecar. Un credit simplu de nevoi personale nu este o problemă, atât timp cât veniturile vă permit să susțineți ratele lunare cumulate.
#730. Chiriac Cristina | 15.03.2016 | 19:05
0 (0/0)   
Buna ziua!as vrea sa știu daca bunicii,pensionari,ar putea fi coplătitori pentru programul prima casa
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, pot fi. Trebuie să adresați această întrebare și reprezentanților băncii de la care veți solicita creditul, ei sunt cei care au ultimul cuvânt de spus.
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2016 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@Daniela: Daca am avut pana anul trecut o casa de 400m patrati pe numele meu pana anul trecut in aprilie 2015, mai pot accesa credit pentru [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@nick: buna ziua,as avea si eu o intrebare:daca la actualul loc de munca nu am 3 luni( o luna jumate)dar inainte am continuitate,exista [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@Mircea: Buna ziua! Daca pe numele meu este trecut un imobil de catre tatal meu care se afla in afara Bucurestiului(unde doresc sa [...]
Ce fel de locuinţe se pot cumpăra sau construi prin Prima Casă?
@VASILICA MARCHIDAN: BUNA ZIUA. AM LUAT UN IMPRUMUT DE LA O BANCA IN ANUL 2007, AM PLATIT 8000 RON DIN 25000 RON, SI NU AM M AI PLATIT DIN ANUL 2009, [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@vio: Buna ziua, Pe ce perioada se face media veniturilor salariale in programul "Prima Casa"? Norma de lucru (norma [...]
Cele mai citite articole
Cele mai comentate articole
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video