728x90.jpg
Mai mult decât imobiliare!
 

Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?

Publicat: 06 iun 2011 | Autor: IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 167182

Vrei să ştii dacă îţi poţi cumpăra sau construi o casă prin programul Prima Casă? Iată care sunt criteriile de eligibilitate:

1. În noua variantă a programului Prima Casă, proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 mp, pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare.

2. Clienţii care deţin cote părţi dintr-o locuinţă vor putea beneficia de credite garantate de stat pentru a achiziţiona diferenţa de cote-părţi.

3. În cadrul programului Prima Casă, ai dreptul să achiziţionezi o singură locuinţă finalizată, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară în condiţiile legii sau să construieşti o casă, singur sau împreună cu alte persoane, respectând reglementările în vigoare referitoare la programul Prima Casă.


4. Trebuie să dispui de un avans de minimum 5% din preţul de Ce fel de locuinţe se pot cumpăra sau construi prin Prima casă 4? În cadrul programului Prima casă 4 pot fi achiziţionate: 1. locuinţe finalizate, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite şi date ... achiziţie a locuinţei şi/sau care acoperă diferenţa dintre preţul de achiziţie a locuinţei rezultat din antecontractul de vânzare-cumpărare şi finanţarea garantată.

5. Trebuie să îndeplineşti condiţiile specifice prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale Despre Prima casă 4 Programul Prima Casă 4 a demarat pe 6 iunie 2011, după o lună de întârziere. BCR  este prima bancă din România care a ... finanţatorilor.

6. Te obligi să constitui un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egală cu trei rate de dobândă, valabil pe întreaga durată a finanţării.

7. Te obligi să nu înstrăinezi locuinţa achiziţionată în primii cinci ani de la data dobândirii. După expirarea acestui termen, în cazul preluării contractului de credit de către un terţ, acesta trebuie să întrunească criteriile de eligibilitate a beneficiarilor programului.

8. Te obligi să asiguri locuinţa achiziţionată din finanţarea garantată împotriva tuturor riscurilor şi desemnezi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, ca beneficiar al poliţei de asigurare, pe toată durata finanţării.

9. Cumperi o casă mai bine izolată termic, cu Certificatul energetic naşte deja controverse Reprezentanţii Asociaţiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri îşi exprimă îngrijorare faţă de poziţia Uniunii Naţionale a Notarilor ... certificat energetic. Locuinţa pe care o achiziţionezi în cadrul programului se încadrează într-una dintre clasele A, B sau C de eficienţă energetică, condiţie aplicabilă începând cu data intrării în vigoare a prevederilor art. 23 din Legea nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, cu modificările ulterioare.

CITEŞTE ŞI:  Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificat Prima Casă nu se încheie anul acesta. Statul va oferii garanţii suplimentare de 200 de milioane euro, potrivit unei hotărâri de ... Programul Prima Casă continuă şi în 2013, dar va fi modificat. Afla totul despre noul programVoteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
Comentarii (581)
#581. andreea | 29.07.2015 | 12:51
0 (0/0)   
buna ziua, am accesat un credit prima casa pe numele meu inainte de casatorie. dosarul este in curs. ce se intampla daca nu se aproba inainte de casatorie? dupa ce ma voi casatori va trebui sa o iau de la capat cu dosarul cu noul nume de familie ?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Numai reprezentanții băncii de la care ați solicitat creditul vă pot răspunde la această întrebare.
#580. IOANA | 28.07.2015 | 16:00
0 (0/0)   
Buna ziua,

Impreuna cu sotul meu avem achizitionat un apartament cu programul Prima casa, cu o suprafata mai mica de 50 mp. In perioada imediat urmatoare acest apartament il vom achita integral. Intrebarea este daca putem accesa inca o data acest program, dupa achitarea primului apartament?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dacă suprafața utilă a locuinței deținute este mai mică de 50 mp și dacă nu aveți niciun alt credit ipotecar în derulare, puteți aplica pentru accesarea programului Prima Casă.
#579. Andra | 28.07.2015 | 13:22
0 (0/0)   
Buna ziua! As dori sa stiu daca putem face credit pentru prima casa daca sotul meu are proprire pe salariu din cauza unei descoperiri de card. Suna nu este foarte mare. Daca platim tot odata, sansele de a ne acorda un credit pt prima casa ar fi mai mari? Exista sansa de a ne respinge acordarea creditului din aceasta cauza? Multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dacă veți solicita creditul pe numele dvs., istoricul soțului nu ar trebui să fie o problemă. Numai reprezentanții băncii de la care veți solicita creditul vă pot răspunde la această întrebare, întrucât decizia le aparține.
#578. Alexandra | 28.07.2015 | 09:34
0 (0/0)   
Buna ziua!
Daca am achizitionat proprietatea cu programul "prima casa" pot construi un balcon (locuinta este la parterul blocului).
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Întrucât deocamdată nu sunteți dvs. proprietarul de drept al locuinței respective, aveți nevoie de o aprobare de la bancă și de la Ministerul Finanțelor pentru a face orice modificări. Întrebați reprezentanții băncii de la care ați luat creditul care este procedura pentru această situație.
#577. Gavrilescu Ioana | 24.07.2015 | 17:56
0 (0/0)   
Buna ziua,
Sotul meu e angajat cu contract de munca in Slovacia de aproape un an de zile, iar eu angajata, deasemenea cu contract de munca de doi ani in Romania. Am vrea sa incepem un credit Prima Casa, insa ne intrebam daca salariile noastre pot fi cumulate. Eu singura, pot obtine 20.000 euro, prea putin pentru a cumpara un apartament.

Va multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți avea un coplătitor (soțul dvs. sau altă persoană). Vă sfătuim să vă hotărâți cu ce bancă doriți să colaborați și să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar - vă va oferi mult mai multe detalii personalizate.
#576. Raluca | 22.07.2015 | 11:49
0 (0/0)   
Buna ziua
Sunt casatorita si lucrez in strainatate.Problema este ca am mini job si am 450€, Se poate sa fac doar eu credit , fara sot ? Amandoi avem contracte nedeterminate, dar as vrea fara el.
Multumesc anticipat
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Programul Prima Casă nu impune un venit minim pentru cei care doresc sa obțină un credit ipotecar, astfel că orice persoană care obține venituri poate beneficia de credit. Însă țineți cont de faptul că suma maximă ce poate fi împrumutată se stabilește în funcție de capacitatea de rambursare a fiecărui solicitant.
#575. Laura | 21.07.2015 | 19:50
0 (0/0)   
Buna ziua, am un apartament in suprafata de 51 mp. Daca il vand si aplic ulterior la programul Prima Casa, intrucat as vrea o locuinta mai mare, m-as incadra avand in vedere la momentul respectiv nu as mai avea niciun imobil in proprietate? Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur că da, dacă îndepliniți toate condițiile de eligibilitate.
#574. Vechilu Nicoleta | 15.07.2015 | 13:04
0 (0/0)   
Buna?

Imi puteti spune va rog daca putem primi credit Prima Casa daca amandoi (sot/sotie) lucram in germania cu contracte pe perioada nedeterminata??
Multumim!
o zi buna!
Nicoleta Vechilu
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Se pot înscrie în programul Prima Casă toți cetățenii români care lucrează în străinătate și pot face dovada veniturilor. Cu toate acestea, acordarea de credite ipotecare prin programul Prima Casă cetățenilor români cu domiciliul în străinătate sau pentru cei care obțin venituri în străinătate ține de normele interne de creditare ale băncilor participante la acest program. Pentru a obține cât mai mult informații, trebuie să discutați cu un reprezentant al băncii de la care doriți să contractați creditul.
#573. Bianca | 15.07.2015 | 10:16
0 (1/1)   
Buna ziua as dori sa stiu daca pot sa cumpar apartamentul parintilor mei prin programul prima casa?Se poate face cumpararea cu conditia de intretinere sau fruct voiajer cred ca se numeste?Precizez ca banca cu care as dori sa colaborez este BT si intr-o parte mi s-a zis ca nu se poate dar in cadrul bancii neoficial mi s-a confirmat ca se poate.
Multumesc anticipat!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
FNGCIMM efectuează analiza încadrarii beneficiarului în condițiile programului, iar in/existența unei relații de rudenie între beneficiari nu reprezintă un criteriu de eligibilitate. Cu toatea acestea,fiecare bancă are norme proprii de creditare, ce stabilesc condițiile de eligibilitate ale beneficiarilor în raport cu finanțatorul. Vă sfătuim sa vă adresați și altor bănci înscrise în Programul Prima Casă.
#572. Daniela | 12.07.2015 | 16:11
0 (0/0)   
Buna ziua as vrea sa stiu daca pot face un credit de nevoi personale cat timp sunt in concediu cresterea copilului si ce acte trebuie Va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Rubrica aceasta este dedicată exclusiv discuțiilor legate de programul Prima Casă. Pentru a obține un răspuns la întrebarea dvs., vă sfătuim să discutați cu reprezentanții instituției financiare cu care doriți să colaborați.
#571. popescu | 11.07.2015 | 02:42
0 (0/0)   
se poate cumpara o casa din zabrele prin programul prima casa???
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Doar banca vă poate raspunde la această întrebare. Reprezentanții băncii decid dacă pot ipoteca un astfel de imobil.
#570. CRISTINA | 09.07.2015 | 20:17
0 (0/0)   
buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pot accesa un credit pt prima casa daca detin 50% dintr-o casa de 150 mp dar care nu este locuibila deoarece nu am mai avut bani pt terminarea constructiei! va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Persoanele care dețin cote-părți din alte locuințe pot accesa programul Prima Casă, potrivit Legii nr. 368/2009 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului "Prima Casă". Trebuie să vă alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#569. Alexandra | 08.07.2015 | 12:40
0 (0/0)   
Buna ziua, intrebarea mea este daca pot beneficia de un credit prin programul prima casa, avand in vedere ca am fost inregistrata ca rau platnica in Biroul de Credite datorita faptului ca am ramas fara servici aproape un an de zile, acum am o vechime de 7 luni la noul loc de munca si 10 ani de vechime per total. Credeti ca am vreo sansa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Șansele de a obține un credit, în aceste condiții, sunt destul de scăzute. Dar vă sfătuim să discutați cu reprezentanții băncii de la care ați vrea să luați creditul, numai ei vă vor putea spune cu exactitate acest lucru.
#568. andreea | 01.07.2015 | 21:40
0 (0/0)   
buna seara as dori sa stiu :daca detin o casa proprietat iar parintii sunt trecuti in acte ca uzufruct as putea sa le vand lor proprietatea, iar apoi sa accesez un program prima casa
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dacă nu dețineți nicio proprietate (cu suprafața mai mare de 50 mp) la momentul solicitării creditului, totul este în regulă. Pentru a obține cât mai multe detalii personalizate, vă sfătuim să stați de vorbă cu un consilier bancar.
#567. zsofettka | 30.06.2015 | 10:57
0 (0/0)   
Buna ziua. Ma intereseaza, daca putem cumpara o locuinta prin programul Prima Casa impreuna cu sotia mea, daca sotia are deja o locuinta pe numele ei?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Soția dvs. nu poate solicita un credit susținut de stat, dacă deține o locuință cu suprafața mai mare de 50mp. În aceast caz, dacă îndepliniți toate criteriile impuse de programul Prima Casă, puteți accesa un credit pe numele dvs. (iar soția să fie coplătitor). Vă sfătuim să vă alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar, pentru a vă oferi mai multe detalii personalizate.
#566. Elena | 29.06.2015 | 21:50
0 (0/0)   
Buna seara ! Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot cere credit Prima casa, in situatia in care mai am un credit din 2011. Pot face o refinantare. Mentionez ca nu detin nici o locuinta. Stau impreuna cu sotul meu si cu copilul ca si chiriasi in aprtamentul soacrei. Conteaza varsta? Am 43 ani. Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Depinde ce credit dețineți deja. Dacă este unul ipotecar, nu mai puteți accesa un credit prin programul Prima Casă. Dacă este unul de nevoi personale (și întruniți și condițiilor impuse de programul guvernamental), puteți solicita un astfel de credit. Nu în ultimul rând, a fost eliminată limita de vârstă, în programul Prima Casă 4.
Trebuie să vă alegeți o instituție financiară cu care doriți să colaborați, apoi să mergeți să stați de vorbă cu un consilier bancar, pentru a vă evalua dosarul.
#565. cristina dobre | 29.06.2015 | 13:06
0 (0/0)   
Buna !sotul meu e coplatitor la prima casa cu mine,mai poate fi coplatitor la prima casa si la sora lui?care sunt drepturile si indatoririle lui!in cazul in care sora lui nu va mai putea plati creditul ,sotul meu nu poate deveni coproprietar ca e deja la programul ;prima casa :luat cu mine!poate face inainte sau dupa un act notarial prin care sa poata scoate ap la vanzare pt achitarea creditului,in calitate de coplatitor?va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Numai reprezentanții instituției de la care veți lua creditul vă pot răspunde la aceste întrebări.
#564. Renata | 23.06.2015 | 19:03
0 (0/0)   
Buna ziua,

in cazul in care eu nu lucrez si prietenul meu doreste sa acceseze un credit pentru prima casa....casa poate fi trecuta pe numele amandurora? va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
În cazul locuințelor achiziționate cu ajutorul programului guvernamental, apar două persoane pe contractul de vânzare-cumpărare numai dacă ambele beneficiază de creditul Prima Casă.
#563. Cristina | 21.06.2015 | 12:34
0 (0/0)   
Buna ziua sunt Cristina am 19 ani. Parintii meii lucreaza in Italia de 7 ani cu contracte nedeterminate. Eu nu lucrez inca si nu am locuinta.. Pot sa FAC un credit pentru prima casa cu ajutorul parintilor nei?? Multumesc anticipat astept un raspuns
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Pentru a beneficia de programul Prima Casă, trebuie să aveți venituri constante (pe care să le puteți demonstra). De asemenea, trebuie să știți că vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare.
#562. livia | 18.06.2015 | 20:52
0 (0/0)   
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: angajata cu conventie civila de mai bine de un an si jumatate (venit net constant 3400 lei plus prime). Am doi copii minori, dar desi sunt in intretinerea mea, nu o pot dovedi, prin urmare pot declara si demonstra ca sunt in intretinerea tatalui. Locuiesc cu chirie (contract de inchiriere) si am un singur credit (card nevoi personale - valoare maxima 1100). Care sunt sansele sa obtin un credit prin programul Prima Casa si care credeti ca ar fi lista primelor 5 banci catre care as putea sa ma adresez si care ar fi "prietenoase" sa imi ofere un astfel de credit? Va multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Aveți șanse foarte ridicate de a obține un credit prin programul susținut de stat, însă nu vă putem recomanda nicio instituție în mod special, este o decizie pe care trebuie să o luați dvs. Vă sfătuim, ca prim pas, să mergeți să discutați cu un consultant bancar de la orice instituție - acesta vă va lămuri cu privire la mai multe aspecte și vă va oferi informații personalizate, iar astfel veți avea un punct de plecare în discuția cu alți reprezentanți bancari.
#561. Remus | 18.06.2015 | 09:20
0 (0/0)   
Gacea, exista posibilitatea sa fie trecuta o alta persoana, in cele mai frecvente situatii doar daca este ruda ( sot/sotie, mama, tata, frate , sora ) cu conditia sa participe cu veniturile, altfel singura posibilitate sa fie inscrisa si o alta persoana este ca acea persoana sa fie sot/sotie, dar doar in cazul in care inca nu s-a acordat creditul ( deci la semnarea contractului de credit si de ipoteca , in calitate de fidejusor, sau garant ).
#560. Remus | 18.06.2015 | 09:16
0 (0/0)   
Popa P , exista nu doar o singura banca. Sunt mai multe banci care iti pot acorda imprumutul de care ai nevoie, pe o dobanda chiar buna.
#559. popa p | 16.06.2015 | 16:35
0 (0/0)   
Buna ziua. Asi vrea sa accesez un credit de nevoi personale de 8000 ron. Am salariul brut de 1264 ron+ bonuri de masa in valoare de 198 ron( nu stiu daca se iau in calcul). Vechime la actualul loc de munca 2 ani si 6 luni. Exista ceva banca care sa accepte acest venit? Multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Trebuie să vă alegeți o bancă și să mergeți să discutați cu un consultant bancar.
#558. Gacea | 16.06.2015 | 13:39
0 (0/0)   
Buna ziua,

As dori sa stiu, in cazul in care, un credit de prima casa este facut doar de o singura persoana, doar acea persoana apare pe actul de prorietate al casei, sau se poate trece si o alta persoana care nu are legatura cu creditul?

Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
În cazul locuințelor achiziționate cu ajutorul programului guvernamental, apar două persoane pe contractul de vânzare-cumpărare numai dacă ambele beneficiază de creditul Prima Casă.
#557. Monica Rotaru | 15.06.2015 | 16:22
0 (0/0)   
As dori sa stiu daca parintii mei, pensionari fiind (mama - 61 de ani, tata - 63 - de ani), care au avut o locuinta proprietate personala si ne-au vandut-o mie si fostului meu sot prin anul 1999, mai pot accesa acum la programul "Prima casa"? In prezent, ei nu detin nicio locuinta proprietate personala. Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
Legislația nu impune o limită de vârstă solicitanților creditului Prima Casă, dar condițiile diferă de la o bancă la alta. Fiecare instituție are propria politică de acordare a creditelor, cel mai bine ar fi să discutați cu reprezentanții băncii de la care intenționați să contractați creditul.
#556. Geo | 14.06.2015 | 20:17
0 (0/0)   
Buna ziua! Poti accesa un credit pentru prima casa daca existi in baza de date ca rau platnic?

Multumesc frumos
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Băncile sunt extrem de reticente în a acorda credite persoanelor catalogate drept rău-platnice.
#555. Diana | 12.06.2015 | 15:23
0 (0/0)   
Buna ziua!Pot face credit pt prima casa in conditiile in care eu am contract determinat iar sotul nedeterminat?Multumesc anticipat!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea nu interzice acest lucru, însă băncile sunt suspicioase în a acorda credite persoanelor cu contract de muncă pe perioadă determinată. Totodată, poate poate solicita soțul dvs. un credit guvernamental). În oricare dintre situații, trebuie să discutați cu un consilier bancar, întrucât condițiile diferă de la o instituție la alta.
#554. Paul | 10.06.2015 | 17:19
0 (0/0)   
Buna ziua,am si eu o nelamurire daca se poate sa ma lamureasca cineva,lucrez de 3 in domeniul it,este primu job al meu.Dupa cat timp pot sa iau un credit pentru prima casa?Mentionez ca sunt persoana cu handicap gradul 1.Din cate stiu pot sa iau 10.000 de euro fara credit pentru o locuinta daca am acest handicap.M-ar inters dupa cat timp pot sa achizitionez un credit pentru prima casa?

Multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare. În acest sens, băncile se concentrează pe două aspecte: vechimea la ultimul loc de muncă și cea acumulată în timp, la toate locurile de muncă.
Vă sfătuim să vă alegeți o instituție cu care doriți să colaborați și să mergeți să discutați cu un consultant bancar - acesta vă va oferi mai multe informații personalizate.
#553. Popescu Simina | 09.06.2015 | 22:26
0 (0/0)   
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot achizitia o locuinta prin Programul Prima Casa? Mentionez ca lucrez de 2 ani in invatamant si am contract de munca pe perioada determinata de un an. Asta inseamna ca in fiecare am am reinoit contractul.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare. În acest sens, băncile se concentrează pe două aspecte: vechimea la ultimul loc de muncă și cea acumulată în timp, la toate locurile de muncă. Pentru a afla cu certitudine dacă vă încadrați, este indicat să vă adresați direct băncii cu care vreți să lucrați.
#552. tanase gigel | 08.06.2015 | 14:15
0 (0/0)   
De ce nu pot sa obtin un imprumut prin prima casa daca imobilul pe care vreau sa-l achizitionez este construit din paianta, incarcat la ciment cu toate dotarile si utilitatile.
Stie cineva daca este vreo banca care acorda imprumut fara aceasta restrictie???
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Locuințele achiziționate cu ajutorul programului Prima Casă trebuie să se încadreze în una dintre clasele A, B sau C de eficienţă energetică, condiţie aplicabilă începând cu data intrării în vigoare a prevederilor art. 23 din Legea nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, cu modificările ulterioare.
#551. MADALINA | 08.06.2015 | 10:35
0 (0/0)   
Buna ziua, Am facut credit pentru prima casa si mi s-a oferit suma , am gasit apartamentul , am ajuns in faza in care trebuia sa ma anunte de venirea evaluatorului iar acum imi cere girant.. specific faptul ca la inceperea dosarului nu am fost informata ca am nevoie de girant . Este normal acest lucru? as dori sa stiu ce pot sa fac in privinta aceasta.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Beneficiarii programului Prima Casă trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate generale, impuse de stat, precum și cele particulare, impuse de fiecare bancă în parte. Cum fiecare instituție are propria politică de acordare a creditelor, cel mai bine ar fi să discutați cu reprezentanții băncii, insistând să vă ofere o explicație pentru această situație.
#550. Andreea | 04.06.2015 | 15:27
0 (0/0)   
Buna ziua....As dori sa imi iau un apartament prin programul prima casa. Eu stau cu parintii in Baia Mare avand si serviciul aici. As putea sa imi cumpar apartamentul in Cluj Napoca? Multumesc mult! O zi placuta!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți să achiziționați o locuință prin programul Prima Casă oriunde pe teritoriul României.
#549. Ruxandra Stancu | 02.06.2015 | 11:52
0 (0/0)   
Buna ziua,
Eu si sotul meu dorim sa ne luam casa cu program PC4. El ar face creditul pe numele lui si eu as fi coplatitor. Exista sanse sa ni se acorde creditul in conditiile in care eu detin, dinaintea casatoriei, o treime dintr-un teren de 500mp si o treime dintr-o locuinta construita pe acest teren de 84mp?
Va multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, se poate. Un coplătitor poate deține oricâte proprietăți. Mai mult, chiar și proprietarii unor cote-părți din ale locuințe pot solicita un credit prin programul Prima Casă.
#548. farcas david | 31.05.2015 | 12:47
0 (0/0)   
Daca sunt tanar pana in 25 de ani , nu am o alta proprietate imobil sau mobila, lucrez de 2 ani impreuna cu prietena, impreuna castigam aprox 2500-2800ron/luna. Am observat la institutiile financiare ca ofera finantare undeva pana la 100000ron, care teoretic nu ajung pentru cumpararea unui imobil decent mai mare de 50mp, in rest ce pot face, trebuie sa pun eu diferenta?
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
Plafonul maxim în cadrul programului Prima Casă este de 60.000 euro pentru o locuință veche și de 70.000 euro pentru o locuință nouă. Dacă vreți să achiziționați o locuință mai scumpă, trebuie să dețineți diferența.
#547. muntean paul | 28.05.2015 | 22:41
0 (0/0)   
buna ziua!am fost angajat pe parcursul anului 2014 cu jumatate de norma (la propria firma) iar in martie anul curent sunt angajat la alta firma cu salariul net de aprox 1700 ron.pot accesa un imprumut prima casa dupa 3 luni la CEC sau BT (astea cer adeverinta de venit pe ultimele 3 luni).mentionez ca nu am alte imprumuturi, nu sunt rau platnic...mai mult de atat, tranzactionez si pe bursa si am profit de aprox 5000-6000 ron/an(in cazul in care ma ajuta cu ceva).vreau un credit prima casa de cca 30 000 eur.multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
În principiu, nu pare să fie nicio problemă. Dar cel mai bine ar fi să mergeți și să discutați cu un consilier bancar de la una din instituțiile vizate.
#546. Florentina | 28.05.2015 | 20:11
0 (0/0)   
Buna ziua,Eu cu prietenul(necasatoriti) dorim sa luam un credit pentru prima casa,el are salariul de 18 eu de 5 mil,el are vechime eu abia fac 3 luni,crede-ti ca exista posibilitatea ca ambii sa acumulam salariile pentru un credit putin mai mare si cu ocazia asta sa fim ambii propietari fara a fi nevoie de o casatorie.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Din punct de vedere al legii, se poate. Însă trebuie să verificați la banca de la care vreți să luați creditul dacă vor lua în calcul și veniturile dvs. (vechimea minima în muncă pe care trebuie sa o aibă un solicitant poate varia între 3 luni și 2 ani, în funcție de instituția finanțatoare). Vă sfătuim să mergeți la bancă și să discutați cu un consilier bancar - acesta vă va explica tot ce trebuie să faceți.
#545. Izabela Petrache | 28.05.2015 | 15:43
0 (0/0)   
Buna ziua!
Se poate accesa banii pentru construirea unei case prin programul prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, atât timp cât dețineți deja terenul pe care urmează să construiți casa. Mai multe detalii găsiți aici: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/pasii-pentru-obtinerea-unui-credit-garantat-de-stat-pentru-construirea-unei-case-15205.html
#544. flori | 22.05.2015 | 13:37
0 (0/0)   
Buna ziua,

In anul 2010 am achizionat un imobil prin programul prima casa. In iulie a.c, se implinesc 5 ani si as vrea sa vand acest imobil (cu banii obtinuti din vanzarea lui sa-mi inchid creditul) si sa achizitionez alt apartament. Intrebarea mea este daca mai pot accesa programul prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, potrivit modificărilor legislative aprobate la sfârșitul lui mai 2015. Pentru mai multe detalii, accesați următorul link: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/modificari-prima-casa-2015-23000.html
#543. Madalina | 17.05.2015 | 01:14
0 (0/0)   
In 2008 am făcut un credit ipotecar cu soțul meu ( atunci nu eram căsătoriti), in care fiecare avea cota parte1/2. Apartamentul are 50,40 m2 si creditul e pe numele lui. Am putea beneficia de Prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Dacă se mențin condițiile descrise de dvs, puteți solicita numai dvs. un credit Prima Casă (și, dacă îi permit veniturile, soțul poate fi codebitor).
#542. ramona | 14.05.2015 | 16:34
0 (0/0)   
Buna ziua,
Sunt casatorita si am incheiata o conventie matrimoniala in regim de separatie de bunuri. Pot accesa un credit prima casa, doar pe numele meu, fara a implica deloc sotul?
Multumesc,
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Puteți solicita doar pe numele dvs. un credit prin programul Prima Casă, nu este nevoie de participația soțului.
#541. Dana | 11.05.2015 | 00:09
0 (0/0)   
Buna ziua, sunt casatorita si dorim sa luam o casa ,locuim in Spania de cativa ani si as vrea sa stiu daca se poate beneficia de programul prima casa cu contrac tul sotului de munca de aici din Spania Multumesc Tin sa precizez ca nomina sotului este de 700 euro
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Se pot înscrie în programul Prima Casă toți cetățenii români care lucrează în străinătate și pot face dovada veniturilor. Vă sfătuim să vă alegeți o instituție cu care doriți să colaborați și să discutați cu un consilier bancar - acesta vă va oferi toate detaliile de care aveți nevoie.
#540. Anonim | 09.05.2015 | 02:11
0 (0/0)   
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie:
Am un credit de nevoie personale in valoare de 910 ron / Luna
ideea este ca as vrea sa accesez programul Prima Casa iar potrivit calculelor mele gradul de indatorare ar iesi prea mare. Va intreb, exista posibilitatea refinantarii prin Prima Casa? Adica sa imi iau o locuinta mai ieftina si de restul sa acopere acel credit :) Multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Nu puteți să acoperiți creditul de nevoi personale cu ajutorul creditului Prima Casă, însă vă sfătuim să discutați cu un consilier bancar de la instituția de la care veți solicita creditul. Este posibil să vă ofere alte soluții, cu ajutorul cărora să puteți obține creditul garantat de stat.
#539. Ion Radu | 29.04.2015 | 15:52
0 (0/0)   
Buna ziua
Mi-a fost aprobat creditul prima casa, imediat dupa ce a fost aprobat am facut cununia civila. Este vreo problema? Sotia are o garsoniera achizitionata tot prin programul prima casa.
Multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Nu, nu este nicio problemă. Felicitări și mult succes în continuare! :)
#538. Roxana | 26.04.2015 | 17:39
0 (0/0)   
buna ziua! Daca achizitionez un apartament cu 2 camera prin programul Prima Casa pot sa inchiriez o camera din acest apartament? Multumesc
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, puteți. La sfârșitul lui mai 2015, a fost inserat în norme un acord în ceea ce privește posibilitatea de a închiria o parte sau întregul imobil achiziționat prin Programul "Prima casă".
#537. Remus | 21.04.2015 | 09:53
0 (0/0)   
Olimpia H Da , se poate sa iei imobil in Cluj, chiar daca locurile de munca sunt in Arad. Banca face analiza situatiei actuale, nu previzionate a situatiei locurilor de munca, iar cata vreme in momentul de fata situatia permite sa vi se acorde credit, conform criterilor de eligibilitate, nu are importanta ca lucrezi intr-un oras si vrei sa iei un imobil in alt oras.
#536. Remus | 21.04.2015 | 09:41
0 (0/0)   
Elena N. Fondul de garantare nu are cum sa ceara codebitor, iar din moment ce te incadrezi singura, fara codebitor, la credit, tinand cont de venitul lunar, angajator si restul criterilor de eligibilitate, ar trebui sa primesti avizele pozitive. Fara motiv nu are cum sa ceara codebitor. Incearca sa vorbesti cu cineva care are putere de decizie din banca respectiva, sau pur si simplu depuneti dosarul pentru un credit ipotecar standard, dureaza si mai putin, si nu ai asa multe restrictii ca la creditul Prima Casa.
#535. Elena N. | 20.04.2015 | 16:48
0 (0/0)   
Buna ziua,
Doresc sa stiu daca in obtinerea unui credit imobiliar (prima casa) este nevoie de codebitor atat timp cat salariul este suficient de mare pentru a obtine creditul.
In urma cu cateva zile cei de la banca au solicitat un codebitor insa nu vor sa precizeze in baza carui motiv..... initial au mentionat ca asa solicita fondul de garantare.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Legea nu impune o astfel de condiție (dacă veniturile sunt suficient de mari). Pe de altă parte, dincolo de regulile impuse de FNGCIMM, fiecare instituție are propria politică de acordare a creditelor. Cu toate acestea, ar trebui să vă explice clar care este motivul pentru care vă fac o astfel de solicitare.
#534. Olimpia H | 19.04.2015 | 10:27
0 (0/0)   
Buna ziua as dori sa stiu daca se poate sa achizitionez prin programul Prima Casa un imobil in Cluj cu contract de munca in Arad se poate? Noi locuim in Arad de 3 ani cu chirire,avem locuri de munca stabile, dar am dori sa ne mutam in Cluj, mai apoi sa ramanem acolo si cu locurile de munca(practic ne vom gasi alte locuri de munca,dar vrem sa avem un inceput acolo,o casa a noastra ca sa nu mai platim chirie). Multumesc!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Sigur, nu este nicio problemă, puteți achiziționa o locuință oriunde în România.
#533. Daniel | 16.04.2015 | 14:14
0 (0/0)   
Buna ziua,
As dori sa incep un credit prin prima casa, mentionez ca nu am avans, salarul meu este 3000 ron net iar prietena care va fi codebitor are 2200 ron net, doresc sa stiu daca banca va aproba fara avans in cazul in care dezvoltatorul mi-a zis ca fara nu se poate, daca fac un credit separat pentru avans pe numele ei si creditul prima casa pe numele meu va afecta situatia in vreun fel?

Va multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Una dintre condițiile impuse de programul Prima Casă este să dețineți un avans de minimum 5% din valoarea locuinței. Dar puteți contracta un credit de nevoi personale pentru a obține banii de avans (respectiv prietena dvs). Vă sfătuim să vă alegeți instituția cu care doriți să colaborați și să discutați toate aceste detalii cu un consultant bancar - vă va oferi mai multe soluții.
#532. florentina | 14.04.2015 | 19:47
0 (0/0)   
Buna ziua.As dorii sa stiu daca exista vreo sansa la progrul prima casa eu avind pe cartea de munca 4 ore dar cistig 15 mil. iar sotul are salariul minim pe economie si nu dispunem de avans.Va multumesc.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Salariul în sine nu este o problemă - pentru a solicita un credit Prima Casă, nu este nevoie de un venit minim. Însă este neapărat nevoie să dețineți un avans de 5% din valoarea locuinței pe care intenționați să o cumpărați.
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail
B1TV - PRIMA CASA 4
Get Adobe Flash Player to be able to see this content
19089-2.jpg
B1TV - Prima Casa 4
10463-60410397-2.jpg
Programul "Prima casa", deblocat? Asteptati, ne transmit bancherii!
10432-new.jpg
Dezvoltatorii vor si nu vor Prima Casa 2
10279-64651.jpg
Blocaj în programul Prima Casă
9970-agentii.jpg
Agentii imobiliari spera ca programul Prima casa sa dezghete piata
9964-tvr.jpg
Prima Casă 2 dinamizează piaţa terenurilor
9772-mai_greu_de_luat.jpg
Mai greu de luat
9434-60400644-2.jpg
Creste la 80.000 de euro plafonul la Prima Casa, crestem si noi preturile"
9173-60398655-2.jpg
Guvernul a deblocat "Prima Casa"
6924-60356947-2.jpg
Boc, nemultumit de ritmul de rezolvare al dosarelor pentru Prima Casa
Imobile prima casa
Apartamente de max 70.000 EURO
Sondaj Media
Considerați că 2015 este un an bun pentru achiziția unei proprietăți imobiliare?
Da, cât mai repede posibil, deoarece prețurile au început deja să urce încet.
Da, dar fără grabă. Piața abia se stabilizează, iar prețurile nu au cum să scadă mai mult de atât.
Nu sunt interesat de achiziția unei locuințe în viitorul apropiat.
Nu încă. Voi mai aștepta, cred că prețurile vor mai înregistra ușoare scăderi.
Nu, prețurile încă mai trebuie să scadă mult pentru a se adapta puterii de cumpărare din România.
OFERTE RECOMANDATE
13 Septembrie , SC: 58 mp, 2 cam.
Gara de Nord , SU: 50 mp, 2 cam.
Pipera , SC: 200 mp
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@IMOPEDIA.ro : Numai reprezentanții băncii de la care ați solicitat creditul vă pot răspunde la această întrebare.
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@IMOPEDIA.ro : Dacă suprafața utilă a locuinței deținute este mai mică de 50 mp și dacă nu aveți niciun alt credit ipotecar în derulare, puteți [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@IMOPEDIA.ro : Dacă veți solicita creditul pe numele dvs., istoricul soțului nu ar trebui să fie o problemă. Numai reprezentanții băncii de la [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@IMOPEDIA.ro : Întrucât deocamdată nu sunteți dvs. proprietarul de drept al locuinței respective, aveți nevoie de o aprobare de la bancă și de [...]
Cine poate lua un credit prin programul Prima Casă?
@IMOPEDIA.ro : Da, puteți avea un coplătitor (soțul dvs. sau altă persoană). Vă sfătuim să vă hotărâți cu ce bancă doriți să colaborați și să [...]
Cele mai citite articole
Cele mai comentate articole
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video