Investiție însemnată, pe piața birourilor din București: dezvoltatorul imobiliar Atenor Group a obținut un împrumut în valoare de 30 milioane euro, pentru a continua proiectul Hermes Business Campus. Amplasat pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, complexul cu trei clădiri de birouri se află în a doua fază de dezvoltare.

36732-poza_hbc.jpgSectorul spațiilor de birouri din Capitală este caracterizat de activitate intensă. Cel mai nou anunț îmbucurător vine din partea Atenor Group – cu ajutorul companiei de consultanță JLL, dezvoltatorul imobiliar a obținut finanțare de 30 milioane euro, pentru a trece la cea de-a doua fază a Hermes Business Campus.

„Hermes Business Campus este un proiect premium  cu elemente inovatoare de design pentru piața românească. Proiectul a îndeplinit toate cerințele impuse de banca finanțatoare în ceea ce privește locația, specificațiile tehnice, bonitatea dezvoltatorului și factorii de risc. Finanțarea este menită să stingă parțial împrumuturile acționarilor și parțial să acopere a doua fază a dezvoltării. Suntem încântați că am putut asista la stabilirea acestui parteneriat între Atenor Group și bancă și să certificăm astfel interesul și stabilitatea acestor jucători pe piața imobiliară românească. Suntem încrezători că acesta este doar începutul și că echipa noastră  de specialiști în obținerea finanțărilor vor iniția și facilita tot mai multe astfel de acorduri  pe piața imobiliară din România. Segmentele de birouri și retail se bucură de mai mult interes din partea băncilor și fondurilor private pentru acorduri de refinanțare și de dezvoltare  ulterioară comparativ cu anii anteriori", declară Florentina Mitricoaia, Capital Markets Consultant la JLL, responsabilă pentru finalizarea cu succes a acestui acord.

Amplasat pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, adiacent la noul centru business al Capitalei, Hermes Business Campus conține trei clădiri de birouri, cu până la 75.000 mp de spații office. Prima fază a proiectului a fost finalizată în primul trimestru al anului trecut, fiind închiriată în totalitate, în prezent. Printre cei mai mari chiriași, se numără: Idea Bank (RIB), Lavalin, Luxoft, DB Schenker, e-Value, Xerox și Ambasada Regatului Țărilor de Jos. A doua fază a proiectului, estimată a fi livrată în prima parte a anului 2016, și-a asigurat deja contracte de pre-închiriere.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

9 April 2015