Tinerii căsătoriţi beneficiază de o reducere la deschiderea unui contract de economisire-creditare. Astfel, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe speră să stimuleze piaţa produselor de economisire-creditare, segment nu foarte dezvoltat în România.

22646-banci-copy.jpgTinerii căsătoriţi au parte de condiţii preferenţiale, dacă încheie un contract de economisire-creditare cu Raiffeisen Banca pentru Locuinţe. Concret, dacă semnează până la sfârşitul anului, vor plăti cu 150 lei mai puţin din comisionul standard de deschidere, în valoare de 1,2% din suma contractată.

Nici primăriile nu sunt ocolite de demersurile de a populariza creditele de economisire-creditare: Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a încheiat convenţii de colaborare cu 41 de primării, urmând ca, până la sfârşitul anului, să se semneze contracte cu peste 50 de primării. Scopul final al acestei cooperări este de a ajunge, în mod special, la potenţialii clienţi care îşi propun reabilitarea sau modernizarea locuinţelor.

„Prin această acţiune, dorim să facem cunoscut românilor produsul de economisire-creditare şi cât de util el celor care doresc să economisească cu un randament bun sau să ia un credit ieftin, cu rate fixe, pentru scopuri locative", susţine Aurelia Cionga, vicepreşedinte Raiffaisen Banca pentru Locuinţe, citat de conso.ro.

Ce înseamnă economisire-creditare?

Pentru achiziţia unei locuinţe mai există şi alte soluţii financiar-bancare în afară de creditele ipotecare sau imobiliare. Este vorba de creditul pentru domeniul locativ, obţinut prin semnarea unui contract de economisire-creditare, oferit de o bancă pentru locuinţe. Produsul a apărut în Germania şi Austria, de aici şi denumirea alternativă de „credit Bauspar" (bauen - a construi, sparen - a economisi).

Produsele de economisire-creditare pot fi folosite pentru:

  • Reabilitarea, consolidarea, modernizarea sau extinderea unei locuinţe
  • Achiziţia unei locuinţe
  • Construcţia unei case
  • Refinanţarea unor credite ipotecare sau imobiliare
  • Cumpărarea unui teren
  • Viabilizarea terenurilor trecute în intravilan

Sistemul de economisirea şi creditare pentru domeniul locativ întâmpină nevoile populaţiei de a-şi îmbunătăţi condiţiile de locuit. Statul sprijină acest sistem prin acordarea anuală a unei prime de stat, destinată celor care economisesc o sumă de bani.

CITEŞTE ŞI: Românii au învăţat să fie responsabili cu banii lor: 60% dintre ei preferă să economisească ani la rând, decât să ia un credit


14 December 2011