Toate clădirile de interes public aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 al Capitalei au fost consolidate antiseismic, anunță autoritățile. Toate unitățile de învățământ, cele sanitare și sediile administrative din Sectorul 1 au trecut prin lucrări de consolidare, parte a unui amplu program început în urmă cu 11 ani.

36515-sediul_primariei_din_banu_manta.jpgAutoritățile Sectorului 1 al Capitalei anunță finalizarea lucrărilor de consolidare la toate cele 30 de unități de învățământ care prezentau risc seismic. În plus, și lucrările de consolidare la unitățile sanitare din această zonă administrativă se apropie de final.

„Încă din 2004  am demarat un amplu program de  consolidare a clădirilor de interes public din Sectorul 1: unități de învățământ, spitale și sedii administrative. Aceste clădiri sunt tranzitate zilnic de sute de persoane și nu ne putem permite să punem în pericol siguranța elevilor, a pacienților și a tuturor acelora care apelează la serviciile unei instituții publice din Sectorul 1", afirmă primarul Andrei Chiliman.

Din 2004 până în prezent, în cadrul Programului "Prioritate pentru viață!", Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de consolidare la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, la Corpul B al Spitalului Clinic ”Sfânta Maria”, la clădirea Spitalului Clinic de Nefrologie “Carol Davilla”, la corpurile B și C din cadrul Spitalului de Obstretică-Ginecologie “Filantropia”, precum și la clădirea Ambulatoriului din cadrul aceluiași spital. Totodată, administrația locală a mai adus la coeficientul optim de asigurare seismică și corpul A al Spitalului de Urgență “Floreasca”, corpul G al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, precum și corpul B al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice.

„Primăria Sectorului 1 va finaliza programul de consolidare și reabilitare a unităților sanitare prin începerea lucrărilor la Secția de Anatomie Patologică de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” și la Secția Medicală 2 de la același spital”, se arată în cel mai recent comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

În anul 2010, Primăria Sectorului 1 a predat Primăriei Municipiului București spitalele ”Sfânta Maria”, ”Filantropia”, ”Carol Davila” și Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu”. În prezent, administrația Sectorului 1 mai are în administrare spitalele ”Grigore Alexandrescu”, ”Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri.

„De asemenea, administrația locală a pus în siguranță cele două sedii administrative care necesitau consolidare: imobilul situat în Piața Amzei nr. 13, finalizat și redat circuitului public în anul 2012 și sediul administrației locale din Bd. Banu Manta nr. 9, în care Primăria Sectorului 1 își va relua activitatea începând cu 2015”, mai precizează autoritățile Sectorului 1.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

4 March 2015