Proiect imobiliar de anvergură, în Capitală: mai mulți dezvoltatori se asociază, pentru a construi un ansamblu rezidențial de proporții. Realizat cu capital integral românesc, proiectul se va desfășura pe o suprafață totală de maximum 50 hectare. Pentru faza inițială, trei mari dezvoltatori și-au anunțat intenția de a ridica 5.000 noi apartamente, ce ar putea fi finisate în următorul an.

36679-plan_ansamblu.jpgMai mulți investitori și dezvoltatori români își reunesc forțele pentru a lansa un proiect imobiliar de proporții. Amplasat în partea de sud a Capitalei, proiectul cu mai multe ansambluri rezidențiale se va întinde pe o suprafață de 500.000 mp.

Mai mult, aici nu se vor construi doar blocuri cu locuințe, ci și instituții de învățământ, magazine, centre de realaxare, spații verzi, etc.

  • Proiectul va fi ridicat în zona Berceni, la intersecția străzilor Metalurgiei cu Drumul Binelui, în apropierea celor mai mari centre comerciale din zonă
  • Zona beneficiază deja de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), astfel că s-au început deja toate demersurile, iar primele blocuri vor fi disponibile la vânzare cât de curând
  • Prețul apartamentelor va începe de la circa 800 euro/mp util (cu TVA de 5% inclus), în timp ce costul unui loc de parcare va fi de 1.500 euro plus TVA

„Pentru faza inițială, pentru care s-au achiziționat loturi de teren de aproximativ 15 hectare, o serie de dezvoltatori consacrați din Sudul Capitalei și-au anunțat intenția de a construi, până în anul 2016, nu mai puțin de 5.000 de noi apartamente, în cadrul mega ansamblului”, spun inițiatorii acestui proiect.

Eforturile autorităților dau roade – zona atrage investiții masive

Interesul autorităților de a dezvolta zona se reflectă direct proporțional în novelul investițiilor. Unul dintre cele mai importante criterii pentru care grupul de dezvoltatori a ales această zonă este infrastructura rutieră recent dezvoltată din Sectorul 4 al Bucureștiului, precum pasajul subteran auto de la Piața Sudului, care va face legătura directă între Bulevardul Metalurgiei, Calea Văcărești și Șoseaua Mihai Bravu, prin noul pasaj suprateran Mihai Bravu, finalizat în 2014.

„Proiectul va fi realizat cu capital integral românesc, prin utilizarea forței de muncă și București și zonele limitrofe. Pentru prima dată, se vor regăsi sub același acoperiș foarte multe branduri imobiliare locale, ale căror produse sunt concepute pentru a răspunde tuturor cerințelor celor care doresc o locuință nouă, la prețuri decente, cu acces rapid la mijloacele de transport în comun”, conchid reprezentanții proiectului Metalurgiei Park Residence.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

30 March 2015