Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu aproape 15%, în primele două luni ale lui 2015, față de începutul anului trecut. Totodată, în luna februarie s-a înregistrat o activitate simțitor mai animată față de luna precedentă: volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 25%, față de luna ianuarie a acestui an.

36779-constructii_februarie_2015.jpgPrimele două luni ale lui 2015 au adus o creștere semnificativă a volumului lucrărilor de construcții, cu aproape 15%, față de aceeași perioadă a anului trecut, spun specialiștii Institutului Național de Statistică (INS). Cea mai importantă creștere au înregistrat-o lucrările de construcții noi (peste 20%), urmată de lucrările de întreținere și reparații curente (peste 8%). În același timp, lucrările de reparații capitale au coborât cu două procente.

„Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri astfel: clădirile nerezidențiale cu 31,2%, clădirile rezidențiale cu 12,3% și la construcțiile inginerești cu 6,3%”, se arată în cel mai recent raport emis de INS.

Luna februarie a acestui an a înregistrat progrese simțitoare față de cea din 2014, volumul lucrărilor de construcții urcând cu aproape 20%. Însă în timp ce lucrările de construcții noi și cele de întreținere sau reparații curente au urcat cu aproape 25% fiecare, lucrările de reparații capitale au înregistrat o scădere de aproape 20%.

Activitatea, în 2015: volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 25%, de la o lună la alta

În luna februarie a acestui an, s-a înregistrat o activitate mult mai animată decât în luna precedentă, lucru deloc neobișnuit însă. Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu aproape 25%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente cu aproape 45% și la lucrările de construcții noi cu 27%. În aceeași perioadă, lucrările de reparații capitale au înregistrat o scădere de peste 23%.

„În februarie 2015 comparativ cu ianuarie 2015, pe obiecte de construcții au avut loc creșteri astfel: construcțiile inginerești cu 33,7%, clădirile nerezidențiale cu 20,9% și la clădirile rezidențiale cu 6%”, se arată în raportul INS.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

15 April 2015