Majoritatea proprietarilor așteaptă primăvara, pentru a începe lucrările de reparații capitale. În luna martie, volumul acestor operațiuni a urcat cu aproape 140% față de luna precedentă, potrivit celor mai recente date emise de Insitutul Național de Statistică. De asemenea, statisticile evidențiază o creștere de circa 15% pe acest segment, comparativ cu primăvara anului trecut.

37052-reparatii.jpgTemperaturile calde din luna martie i-au încurajat pe proprietari să înceapă lucrările de reparații capitale, astfel că segmentul a înregistrat o creștere de 136,8% față de luna februarie 2015. În același timp, a urcat și volumul lucrărilor de construcții noi (cu peste 43%), precum și cel al lucrărilor de întreținere și reparații curente (peste 28%). Pe ansamblu, volumul lucrărilor de construcții a urcat cu peste 47% (serie brută) în martie, față de luna precedentă, conform unui raport INS.

Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri astfel:

  • construcțiile inginerești cu 53,5%
  • clădirile nerezidențiale cu 45,1%
  • clădirile rezidențiale cu 30,9%

De asemenea, activitatea din sectorul construcțiilor este mai animată decât la începutul primăverii trecute: volumul lucrărilor de construcții a crescut cu aproape 14% față de luna martie 2014.

„Pe elemente de structură, au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale cu 14,7%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 14,3% și la lucrările de construcții noi cu 13,5%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut astfel: clădirile rezidențiale cu 37,7%, construcțiile inginerești cu 18,2% și clădirile nerezidențiale cu 1,1%”, se arată în raportul Institutului Național de Statistică.

Per ansamblu, începutul anului 2015 arată mai bine decât cel al anului trecut, întrucât volumul lucrărilor de construcții a crescut cu peste 13% în primele luni ale acestui an. Pe elemente de structură, au avut loc creșteri la lucrările de construcții noi cu 16,2%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 9,0% și la lucrările de reparații capitale cu 6,1%. În același timp, pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu circa 20% la clădirile rezidențiale, cu 15% la clădirile nerezidențiale și cu peste 10% la construcțiile inginerești.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

13 May 2015