Cinci bănci oferă în prezent împrumuturi prin programul Prima Casă. Millennium Bank a început să acorde de astăzi credite în cadrul celei de-a patra ediţii a programului guvernamental.

Sursa: icont.roPlafonul maxim alocat de bancă este de 50 de milioane de euro, sumă echivalentă cu împrumuturile totale acordate în primele trei ediţii ale programului.

"Clienţii pot beneficia de credite Prima Casă în euro, al căror singur cost este dobânda variabilă, calculată ca suma dintre Euribor la trei luni şi marja de 4%. Comisioanele de analiză şi de acordare sunt gratuite, iar costul evaluării locuinţei este suportat de către bancă", precizează Millennium Bank.

Cei interesaţi de un credit prin programul Prima Casă 4 pot merge şi la BCR, Alpha Bank,  CEC Bank şi BRD.

BCR

Banca Comercială Româna a fost prima bancă din sistem care a anunţat că a început creditarea prin programul Prima Casă. Dobânda este variabilă şi este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 3,75% pentru clienţii cu istoric în relaţia cu BCR. Pentru clienţii care nu au mai lucrat cu banca marja este de 3,95%. Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară este de 219.22 Euro.

Alpha Bank

Pentru creditele contractate prin programul Prima Casa 4, Alpha Bank are o dobândă variabilă, formată din Euribor la 3 luni plus o marja de 4%. Asta înseamnă că pentru un credit de 42.500 euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, rata lunara în prezent este de 233,88 euro.

CEC Bank

CEC Bank a primit de asemenea avizul BNR pentru lansarea celei de a patra etape a programului Prima Casa. Cei care vor contracta un credit în lei vor avea o dobânda variabilă, formată din Robor la 3 luni plus o marjă de 1,9 punce procentuale. În cazul creditelor în euro dobânda este format din Euribor la 3 luni plus o marjă de 4%.

BRD

Ca şi la celelalte bănci participante la programul Prima Casă, la BRD avansul este de 5%. Pentru a putea contracta un credit la BRD prin acest program este nevoie de un venit minim de 400 euro, echivalent lei/lună. Comision de gestiune anuala datorat Fondului Naţional de Garantare este de 0,49%, calculat la valoarea garantiei (respectiv 50% din soldul creditului). Marja de profit a băncii diferă în funcţie de perioada de creditare.

  • 10 - 20 ani (inclusiv): Euribor 3M + 3,65%
  • 20 - 30 ani: Euribor 3M + 3,75%

Programul Prima Casă 4 se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp.

Citeşte totul despre noul program în Ghidul complet al programului PRIMA CASĂ 4

21 June 2011