La începutul acestei luni, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se are în vedere înfiinţarea direcţiilor regionale în construcţii prin reorganizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii. Vor fi reduse 125 de posturi, din care jumătate sunt posturi de conducere.

22854-elena_udrea.jpgLa sfârşitul lunii iulie, ministrul Elena Udrea anunţa că în această toamnă se va trece la reorganizarea ISC, ce va duce la dispariţia a 125 de posturi, cele mai multe de şefi, şoferi şi secretare. În plus, potrivit declaraţiilor ministrului, această reorganizare ar duce la reducerea cu 18% a personalului şi cu 15% a cheltuielilor. ISC are peste 850 de angajaţi în toată ţara.

Acum, MDRT are în consultare interministerială un proiect de act normativ pentru aprobarea structurii organizatorice şi a numărului maxim de posturi, precum şi a normării parcului auto şi a consumului de carburanţi ale ISC.

Prin reducerea numărului de posturi şi redistribuire, MDRT preconizează o economie la bugetul de stat prin cheltuielile cu personalul de aproape un milion de euro, media anuală pentru o perioadă de cinci ani, după cum urmează: pentru 2012 se economisesc 4,3 milioane lei, pentru 2013 4,9 milioane lei, iar pentru 2014 5,6 milioane lei, pentru 2015 6,4 milioane lei. În total, se vor economisi 5,8 milioane de euro pentru perioada 2011-2015, valoare calculată de MONEY.ro la un curs leu euro de 4,35.

Cum se face restructurarea

Din cele 42 de posturi de director vor rămâne doar 16 posturi de conducere, din care opt posturi de director regional şi opt posturi de director regional adjunct. "Noile posturi vor fi create prin transformarea unei părţi din cele existente, iar diferenţa de 26 de posturi de conducere, respectiv de director, se va reduce, urmând ca personalul afectat de reducere să fie redistribuit, în limita posibilităţilor oferite de noua structură si în funcţie de nota obţinută la concursul organizat", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Numărul şefilor servicius e va reduce de la 59, la 22, iar din diferenţa de 37 de posturi de şef serviciu, patru posturi vor fi transformate în şef birou, suplimentându-se numărul de şefi de birou de la nouă posturi în prezent la 13 posturi în viitoarea structură. Restul de 33 de posturi de şef serviciu vor fi transformate din funcţie de conducere în funcţie de execuţie, de inspector de specialitate, suplimentându-se la numărul existent de 474 de posturi, în prezent, rezultând 507 posturi în viitoarea structură.

Numărul de revizori contabili se va diminua de la 59 de posturi, în prezent, la 29 de posturi, în viitoarea structură, iar excedentul de 30 de posturi se va transforma în posturi de expert.

"În prezent avem 34 de posturi de expert, iar în viitor se vor mai înfiinţa încă 58 de posturi prin transformarea posturilor supuse restructurării, rezultând un total de 92 de posturi de expert, astfel: 34 de posturi de expert deja existente; 30 de posturi de expert ce provin din transformarea celor 30 de posturi de revizor contabil ce sunt excedentare şi 28 de posturi de expert ce provin din transformarea unui număr de 28 de posturi de stenodactilograf, din cele 52 existente în prezent", se mai arată în documentul citat.

Ce posturi se mai desfiinţează

Din cele 18 posturi de subingineri vor rămâne 12 posturi, cele două posturi de funcţionari vor fi desfiinţate, din cele 52 de posturi de stenodactilografi, 28 vor fi transformate în posturi de expert, iar restul se vor desfiinţa. De asemenea, din 28 de referenţ vor rămâne doar doi, iar din cei 65 de şoferi, vor mai rămâne doar 24.


Sursa

15 November 2011