Târgurile imobiliare nu sunt numai pentru cei care vor să îşi cumpere o casă, ci şi pentru cei care vor să îşi amenajeze una. La Project Expo există atât standuri ale instituţiilor de creditare, precum şi ale unor companii care amenajează locuinţele cu orice, de la geamuri şi uşi până la sisteme de încălzire. IMOPEDIA.ro a făcut un rezumat al tuturor ofertelor de interior şi exterior pentru locuinţe.

18466-plazma_resto.jpgPanouri care încălzesc casa cu unde infraroşii

Unul dintre cele mai inovatoare produse pentru casă de la Project Expo sunt panourile randiante. Acestea încălzesc locuinţa cu raze infraroşii. Spre deosebire de sistemele convenţionale de încălzire, care folosesc carburanţi tradiţionali precum lemnul şi gazul, panourile radiante folosesc excluisv energia electrică. Cel mai mare avantaj al lor este că sunt foarte economice, atât la nivel de investiţie iniţială cât şi ca economie făcută lunar la întreţinere. Aceste panouri nu pierd căldura, economisind astfel şi energia consumată cu până la 65% faţă de un consumator care foloseşte centrală termică, de exemplu. Există însă şi alte avantaje.

Un aer mai curat şi mai plăcut se crează prin intermediul undelor, din cauza faptului că ele nu creează curenţi de aer, ci încălzesc corpurile. Ai avantajul unei călduri mai sănătoase, elimină ciupercile, mucegaiul şi igrasia. Costurile de achiziţie sunt foarte mici.", spune Claudiu Drăguţ, developement manager HeatX.

Preţurile pornesc de la 199 euro, iar compania permite achiziţia sistemelor pe etape. Cu alte cuvinte, poţi cumpăra panoul pentru o singură cameră şi dacă eşti mulţumit, iei altele şi pentru restul casei. Odată montate aceste panouri, nu necesita revizii, prin urmare nu generează costuri. Nu se defectează, nu se îmbâcsesc şi trebuie schimbare o dată la 30 de ani. De asemenea, se poate monta de către proprietar. Sistemul este însă nou, iar românii încă se lămuresc cum funcţionează el.

Este un sistem inovativ. Clientul, când vede panoul radiant prima oară, întreabă: dar se montează pe casă? Se face adesea confuzia cu panourile solare, care sunt sisteme total diferite. Ele folosesc agentul termic şi încălzesc apa menajeră. Sistemul pe care noi îl propunem încălzeşte încăperile, corpurile.", continuă Claudiu Drăguţ.

Geamuri cu caracteristici de perete

Mulţi dintre vizitatorii de la târg au fost interesaţi şi de scările interioare. Au existat câteva zeci de comenzi şi schimburi de telefoane. Cea mai căutată a fost o scară de aluminiu imitaţie de lemn. De asemenea, la târg au fost prezentate oferte pentru geamuri termopan care au atras atenţia clienţilor.

Avem un produs foarte eficient, care are proprietatea unui perete, dar lumina şi razele soarelui pot pătrunde în mod normal în casă. Se îmbină proprietatea de a izola foarte bine termic şi fonic, dar se păstrează toate avantajele unei suprafeţe vitrate. Clienţii au căutat de asemenea obloane, pervazuri sau uşi culisante care pot împrejmui o grădină sau o seră.", spune Elena Vatrici, reprezentat Termoglass.

Preţurile pentru astfel de ferestre pornesc de la 17 euro şi urcă până la 200 euro.

Uşi de 198 lei cu reducere de 25%

Tot la târg, la standul Depozitul de Uşi, se găsesc uşi ale căror preţuri pornesc de la 198 lei, TVA inclus. Este vorba despre o uşă plină de stejar maro, fără niciun fel de decupaj şi cu un toc fix. Compania a venit la târg şi cu o reducere de 25%, pentru orice produs.

Project Expo se desfăşoară în perioada 20-22 mai, la Palatul Copiilor.

 

22 May 2011