Impozitarea spatiilor comerciale detinute de persoanele fizice intr-un mod similar celor detinute de companii ar putea duce la nedeclararea veniturilor din chirii si la largirea zonei de economie neagra, a spus, joi, analistul imobiliar Ion Radu Zilisteanu.

Daca se majoreaza impozitul pe spatiile comerciale, populatia nu o sa-si mai declare chiriile"Este o masura fiscala care nu mi se pare suficient de bine gandita, pentru ca astfel chiriile nu vor mai fi declarate si va duce la largirea zonei de economie neagra.

Cred ca era de ajuns impozitarea prin impozitul pe venit global, cum se intampla anterior", a spus, Zilisteanu.

El a mai precizat, totodata, ca surplusul de bani nu ar reprezenta in acest caz "venituri suficient de consistente" catre bugetul administratiilor locale.

O noua prevedere pentru Codul Fiscal ar putea fi impozitarea spatiilor comerciale detinute de persoanele fizice intr-un mod similar celor detinute de companii, a spus, joi, seful de serviciu pentru legislatia privind impozitele locale din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Astfel, valoarea de impozitat ar putea creste de la 689 lei/mp la cel mult 2.000 lei/mp, iar impozitul va reprezenta intre 0,25% si 1,5% din valoarea rezultata, in functie de decizia autoritatilor locale.

Sursa

27 February 2009