Omul de afaceri Dinu Patriciu a decis să-şi vândă proprietăţile din Suedia. Portofoliul suedez Karolinen Fastigheter AB cuprinde şapte clădiri de birouri în Karlstad, ale căror suprafaţă depăşeşte 75.000 mp. În prezent, proprietăţile sunt închiriate în proporţie de 95%, notează money.ro.

18196-portofoliul_suedez_72341400.jpgDinu Patriciu Global Properties (DPGP), compania care are active imobiliare de 1,3 mld. euro şi care este controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, a anunţat vânzarea proprietăţilor Karolinen Fastigheter AB Sweden din Suedia către Hemfosa Fastigheter. Noul proprietar este o companie suedeză specializată în achiziţia, deţinerea şi gestionarea de proprietăţi imobiliare.

Jens Engwall, preşedintele Hemfosa Fastigheter, a confirmat pentru money.ro valoarea tranzacţiei. Este vorba de 110 milioane de euro. Dinu Patriciu nu a încasat întreaga sumă, din preţ fiind scăzute datoriile care nu au fost făcute publice de către oficialul companiei. Potrivit publicaţiei suedeze Varmlands Folkbald, contractul intră în vigoare de la 1 iulie.

„Având în vedere conjunctura atractivă a pieţei suedeze, faptul că am menţinut o rată de ocupare mare a clădirilor din portofoliu şi am crescut veniturile din chirii, am considerat că este momentul oportun să ne facem exitul din portofoliul suedez, cu scopul de a ne concentra asupra pieţelor din alte ţări europene de maxim interes pentru portofoliul DPGP", a delarat Mark Owen, property director al DPGP.

DPGP deţine în prezent 117 proprietăţi imobiliare în cinci ţări membre ale Uniunii Europene: Germania, România, Polonia, Olanda şi Belgia. Companiile CBRE, Linklaters şi Ernst & Young au asistat tranzacţia în numele DPGP.


13 May 2011