Preţurile mari şi supraaglomerarea zonei de nord i-au împins pe dezvoltatori, dar şi pe cumpărători spre locuri mai ieftine şi mai liniştite. La fel ca Bragadiru, comuna Domneşti a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare cel puţin interesantă pentru cei care vor să iasă din Bucureşti, sunt de părere analiştii imobiliari.

17508-domnesti.jpg„În Domneşti putem cumpăra mai multe tipuri de proprietăţi. Primele pe care le-aş recomanda ar fi terenurile intravilane destinate construcţiilor de locuinţe, aici preţurile au ajuns între 15 şi 50 euro/mp. Al doilea tip de proprietate ar fi terenurile extravilane propuse să treacă în intravilan în viitorul apropriat deoarece PUG-ul este deja făcut şi aprobat de Prefectură urmează să fie aprobat în Consiliul local al primăriei. Aici metrul pătrat poate ajunge şi la 5 euro" apreciază Anca Ghiţă, manager General Service 2000.

Atenţie însă în acest caz nu mai vorbim de loturi de 500-600 mp, ci de terenuri care au suprafeţe foarte mari, 10.000 -15.000 mp.

Se mai găsesc investitori pentru astfel de suprafeţe? Există, dar dacă terenul costă 5 euro/mp investitorul vrea să îl cumpere cu 2 euro, iar aici este o diferenţă între cerere şi ofertă şi deocamdată nu am reuşit să le punem cap la cap. Nu am reuşit să vindem până acum un astfel de teren, dar cumpărători există, vânzători şi mai mulţi" afirmă Anca Ghiţă, manager General Service 2000.

După terenuri pe lista recomandărilor făcute de agenţii imobiliari se află vilele, unele dintre ele având preţuri ce se încadrează perfect în bugetul celor care cumpără prin programul Prima Casă. Preţurile încep de la 60.000 euro pentru proprietăţile mai mici şi ajung la câteva sute de mii de euro.


„În Domneşti putem să discutăm de un ansamblu rezidenţial cu peste o sută de case început în perioada 2004-2005, în 2006 au fost date în folosinţă primele case, care este din punctul meu de vedere la standarde ce depăşesc cu mult nivelul construcţiilor, chiar şi din zona de nord. Complexul se numeşte Curtea Domnească, are un dezvoltator român" a declarat pentru Imopedia.ro, Raluca Dima, Team Leader Neocasa.

În cadrul complexului sunt doar case individuale, iar metrul pătrat construit se vinde cu 1000 euro plus TVA, ceea ce înseamnă că cel mai mic tip de casă costă 240.000 euro plus TVA.

„Mai sunt şi alţi dezvoltatori în zonă care au dezvoltat proiecte de mai mică anvergură, chiar şi blocuri, dar de mici dimensiuni, însă nu au facilităţile de la complexul Curtea Domnească, sunt dezvoltări mici" susţine Raluca Dima, Team Leader Neocasa.

„Sunt blocuri noi, la intrarea în Domneşti este un cartier construit, deocamdată conţine doar trei blocuri finalizate, cu regim de înălţime P+4. S-au vândur deja câteva apartamente din ele. Au început să vândă la începutul lunii septembrie. Mai există blocuri construite de P+3 în zona Ciutaci" explică Anca Ghiţă, manager General Service 2000.

Metrul pătrat construit în cazul locuinţelor de la bloc costă în jur de 800-900 euro, spune reprezentantul Neocasa.

„Către această zonă vin familiile tinere pentru care zona de interes este cu precădere zona Unirii sau zona de ieşire din Bucureşti, chiar şi ieşirea către autostrada A1" este de părere Raluca Dima, Team Leader Neocasa.

„Traficul este foarte lejer până la linia de centură, dar de acolo indiferent în ce parte o iei, că o iei spre centură să te duci în zona de nord este foarte aglomerat, că o iei pe Prelungirea Ghencea să ajungi în Bucureşti te loveşti de trafic" apreciază Anca Ghiţă, manager General Service 2000.

Cum stăm la capitolul infrastructură?

„Bine. Străzile sunt asfaltate, avem reţea de gaze în toată zona. Nu există apă curentă şi canalizare, însă din ce în ce mai multe case au puţuri proprii şi fose ecologice" răspunde Raluca Dima, Team Leader Neocasa.

„Domneşti este foarte aproape de Parcul comercial Militari, de Carrefour, de Hornbach, de Kika, Outlet, nu ştiu dacă faci zece minute" estimează Anca Ghiţă, manager General Service 2000.


2 December 2010