Adevărat coșmar pentru cei care au frică de înălțime, noul drum din Pădurea Națională Zhangjiajie este cea mai recentă atracție turistică inaugurată de chinezi. Cu ce este diferit acest drum de alte cărări montane? Nu doar că este prins de o latură a muntelui, la o înălțime de 1.403 metri, ci este făcut din sticlă!

40839-1.jpgChinezii au inaugurat încă un proiect unic și suprinzător: un drum de sticlă, lipit de munte, la o înălțime de 1.400 de metri – doar fotografiile în sine sunt amețitoare, darămite o plimbare! Cărarea a fost construită pe o latură a muntelui Tianmen, din Parcul Pădurea Națională Zhangjiajie, din provincia Hunan.

Denumită „Stânca Dragonului Încolăcit”, aleea de sticlă are o lungume de 100 de metri și o lățime de 1,6 metri. După cum se poate vedea în imagini, drumul este dedicat doar celor care au suficient sânge rece; însă cei care pot aduna suficient curaj încât să meargă pe această cărare, sunt răsplătiți cu o panoramă extraordinară, ce poate fi admirată de pe o platformă opacă, de data aceasta.

Acest drum nu este singura atracție turistică inedită din Pădurea Zhangjiajie, clasificată drept Parc Național. Cei care se ocupă de management au instalat aici și un pod de sticlă cu o lungime de 430 de metri, suspendat la o înălțime de 180 de metri – parcul a devenit astfel ținta amatorilor de senzații tari sau de selfie-uri extreme.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

 

3 September 2016