Excursiile în destinații exotice au devenit tot mai accesibile, în ultimii ani, astfel că a crescut simțitor și numărul clienților români, pe acest segment. În 2015, în topul preferințelor se află Dubai, urmat de Mauritius sau Maldive, potrivit operatorilor de turism. Un sejur de șapte noți în cea mai spectaculoasă metropolă a Emiratelor Arabe Unite începe de la circa 700 euro/persoană.

37016-dubai.jpgÎn categoria „luxului accesibil”, Dubai se detașează de departe în preferințele turiștilor români de anul acesta. Până nu demult, clienții dispuși să aloce un buget generos unei călătorii într-o destinație îndepărtată se orientau către Cuba sau Republica Dominicană. În 2015, turiștii interesați de pachete turistice în locuri exotice aleg Dubai, Mauritius sau Maldive, spun operatorii de turism.

„În ceea ce privește un sejur în Cuba sau Republica Dominicană, numărul celor care cer o astfel de vacanță crește cu aproximativ 15% anual. În schimb, numărul turiștilor amatori de un concediu în Dubai a crescut cu 200% în ultimii trei ani”, exemplifică reprezentanții Christian Tour.

  • Pachet complet Dubai: de la 729 euro/persoană/7 nopți (ofertă ABC Tours)
  • Pachet complet Mauritius: de la 1583 euro/persoană/sejur de 7 nopți (ofertă Christian Tour)
  • Pachet complet Maldive: de la 1.760 euro/persoană/sejur 7 nopți  (ABC Tours) și de la 2.107 euro/persoană/sejur de 7 nopți (Christian Tour)

„Gazdă a Expoziției Universale din 2020, Dubai investește enorm în toate domeniile, îmbogățindu-se pe zi ce trece cu construcții moderne, cu arhitectură futuristă. Așadar, vorbim de o destinație ideală, atât pentru mediul de afaceri (pentru care există o paletă de oportunități foarte largă), cât și pentru cei care vor o vacanță exotică sau shopping. Cu prețuri pentru avion și cazare de la 700 euro/persoană/săptămână, putem spune că luxul Dubaiului este mai accesibil decât un sejur în Turcia. Sunt foarte multe de spus despre Dubai, este o destinație ce trebuie văzută”, declară pentru IMOPEDIA.ro Andrei Iaroscenco, manager al agenției de turism ABC Tours.

Aflat la doar patru ore de zbor de București, Dubai este ideal de vizitat în perioada octombrie-aprilie – la noi este perioada friguroasă, iar în emirat sunt temperaturi acceptabile (din mai și până în toamnă, căldura devine aproape insuportabilă).

Caracterizat de zgârie-nori și minuni arhitecturale moderne, Dubai este un oraș al superlativelor

Unul dintre cele șapte state ale Emiratelor Arabe Unite, Dubai a avut un ritm uimitor de dezvoltare, în ultimele decenii. Datorită ambiției șeicului Rashid bin Saeed al Maktoum, Dubai s-a transformat spectaculos – dintr-o mică așezare pescărească, fără importanță pe plan internațional, a ajuns o metropolă sofisticată și unul dintre cele mai însemnate centre culturale și de afaceri ale Orientului Mijlociu.

  • Dubai are cea mai mare populație din EAU: peste 2,2 milioane locuitori
  • Dubai este un oraș al superlativelor – aici este cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa), cea mai mare fântână muzicală, singurul hotel de șapte stele existent (Burj al-Arab), cea mai mare insulă artificială (Palm Islands), cea mai mare grădină cu flori naturale (Grădina Miracolelor), etc.

Până nu demult, economia Dubaiului se baza aproape integral pe industria petrolului. Pentru a evita un eventual colaps, autoritățile au pus la punct un plan de diversificare, întins pe mai mulți ani. Banii obținuți din industria petrolieră au fost investiți inteligent și în alte ramuri, iar în prezent, principalele venituri ale emiratului provin din turism, imobiliare și servicii financiare.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

9 May 2015