Fabrica de bere Griviţa se transformă dintr-un focar de infecţie într-o dezvoltare imobiliară complexă. O companie românească a cumpărat proprietatea şi vrea să ridice acolo un centru comercial, birouri şi spaţii verzi. Mai mult, pentru a păstra valoarea culturală a locurlui, o parte din construcţia iniţială va fi păstrată şi modernizată.

33812-1.jpgTransformarea fostei fabrici de bere Griviţa într-un complex imobiliar modern este munca unei companii cu acţionariat românesc, numită Kiseleff Development. Aceasta a achiziţionat de curând terenul şi a anunţat că va demara, în această perioadă, lucrările de demolare şi curaţare a zonei.

VEZI ȘI: UE ne cere să scăpăm de fabricile şi uzinele abandonate din Bucureşti

Planul de dezvoltare include un proiect de birouri clasă A, un centru comercial, precum şi o piaţetă şi spaţii verzi. Clădirile în care funcţionau mai demult orzăria, mălţăria şi pavilionul administrativ vor fi conservate şi vor păstra arhitectura originală. În aceste trei construcţii, va funcţiona o zonă de entertainment cu cafenele, terase, restaurante şi o berărie. Odată cu demararea lucrărilor de demolare, întreaga zonă unde nu se mai desfăşoară activităţi de 9 ani de zile şi care în prezent este un focar de infecţie, va fi curăţată.

33813-poza_1.jpgInvestiţia pentru ridicarea noului proiect se ridică la 40 de milioane EUR. Prin proiectul nostru ne propunem să valorificăm potenţialul imobiliar al terenului şi, în acelaşi timp, să redăm bucureştenilor un loc istoric prin conservarea unor clădiri cu valoare de patrimoniu” explică Ionuţ Dumitrescu, Managing Director, Element Development.

De altfel, clădirile istorice vor fi primele de care se vor ocupa investitorii. În prima etapă a proiectului, acestea vor fi reabilitate şi abia apoi va urma construcţia proiectului de birouri şi a centrului comercial.

Pentru a se asigura că proiectul va fi unul de top, investitorii au contractat un arhitect renumit, Vladimir Arsene, care a fost implicat în importante proiecte locale şi internaţionale, precum Europe House, Charles de Gaulle Tower, Sema Parc, turnurile City Gate de la Romexpo, Ambasada statului Kuweit şi a Canadei din Bucureşti, sediul primăriei oraşului Uşak din Turcia, clădirea Pestlya din Kiev, sau centrul comercial Gloria Plaza din Kharkov, Ukraina.

CITEȘTE ȘI Fabricile şi uzinele: mândria regimului apus, supliciul economiei de azi 

 

14 April 2014