Anul 2015 a continuat trendul de îmbogățire a celor mai bogate femei din lume. Averile acestora au crescut într-un ritm amețitor, în ciuda provocărilor economice. De altfel, femeile au demonstrat că se descurcă mai bine decât bărbații, în perioade cu înalt risc de pericol economic, dat fiind faptul că, din 2008 încoace, averile acestora s-au dublat, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul miliardarilor bărbați. Domeniul imobiliar rămâne unul dintre cele mai profitabile industrii, în special în Asia.

38998-miliardari.jpgLumea afacerilor este în continuare dominată de bărbați. Femeile care au un cuvânt puternic de spus, în acest segment, cumulează doar 11% din total. Cu toate  acestea, numărul lor este în permanentă creștere, iar criza economică nu a schimbat această realitate.  

Dacă în anul 1995 existau doar 22 de femei-miliardar, numărul acestora a ajuns în prezent la 145. O creștere de 6,6 ori. Spre comparație, miliardarii de sex masculin sunt și au fost întotdeauna mai numeroși, numărând 1.200, dar numărul lor crește mai lent, fiind de doar 5,2 ori mai mare decât acum 20 de ani”, se arată într-un studiu UBS.

Cele mai multe femei miliardar ale anului 2015 și-au construit averile în domeniul imobiliar

Femeile miliardar recuperează dezavantajul pe care îl au față de bărbați și în ceea ce privește averea medie deținută individual. Astfel, în cazul femeilor este vorba despre o avere medie de 4,3 miliarde de dolari, sumă care s-a dublat în ultimii șapte ani. Bărbații însă au o avere de 4 miliarde de dolari.

Există anumite zone și domenii care au stimulat creșterea averilor. Spre exemplu, cea mai rapidă creștere a numărului de femei miliardare  s-a înregistrat în ASIA. Este vorba despre femei care au făcut averi pe cont propriu, cele mai multe dintre ele, prin investiții imobiliare. Spre comparație, în Europa și SUA majoritatea miliardarelor au moștenit averile pe care le dețin”, arată același studiu.

În lumea miliardarilor, se pare că dictonul „Bogații se îmbogățesc” (en. „The rich get richer”) este cât se poate de adevărat. În ciuda dificultăților economice, a prăbușirii din 2008, a profiturilor mici care au urmat, averile miliardarilor au crescut considerabil, în ultimele două decenii. Dacă în 1995, aceștia aveau o avere cumulată de 700 de miliarde de dolari, acest total a crescut de opt ori, până la 5.400 de miliarde, în prezent. Domeniul imobiliar a fost și este unul dintre motoarele îmbogățirii celor bogați.

CITEȘTE ȘI:

30 December 2015