Românii care vor să cumpere o locuinţă prin programul Prima Casa mai ai şanse să obţină astfel de împrumuturi. Guvernul ar putea suplimenta plafonul garanţiilor pentru creditele din cadrul programului cu încă 200 milioane lei. De data aceasta regulile se schimba, banii sunt alocaţi pentru achiziţia de locuinţe construite de ANL. Astfel, fondurile pentru acest an vor fi majorate în total cu 1,2 miliarde lei.

31317-30764-dscn5864.jpgÎn plus faţă de plafonul suplimentar de 1 miliard lei prevăzut pentru anul 2013 se alocă un plafon suplimentar al garanţiilor care pot fi emise de 200 milioane lei destinat exclusiv pentru garantarea finanţării prin program a achiziţiei de locuinţe construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern.

Plafonul garanţiilor pentru creditele Prima Casă a fost majorat la finalul lunii iulie, prin hotărâre de Guvern, cu un miliard de lei pentru anul 2013, dintre care 300 milioane lei pentru achiziţia locuinţelor construite de ANL.

Autorităţile mai au in vedere şi alte modificări. Garanţiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională.

Numai în acest an, românii au solicitat credite Prima Casă în valoare de 490 milioane euro, ceea ce înseamnă aproximativ 13.000 de beneficiari. Potrivit statisticilor oficiale, în luna iunie mai erau disponibile pentru 2013 fonduri de 300 de milioane euro.

 CITEȘTE ȘI: Prima Casă, argumente pro şi contra: cum este influenţată piaţa imobiliară?

14 August 2013