Printre cei 52 de inculpaţi, trimişi ieri în judecată, se numără un notar, un expert topograf şi un director al unei unităţi bancare.

25471-154004maxim.jpgUn grup de 52 de persoane, specializate în înşelăciune cu tranzacţii imobiliare, a fost destructurat de procurorii de la Crimă Organizată, prejudiciul stabilit de aceştia în dauna a 40 de persoane ridicându-se la aproximativ 8 milioane de euro.

Cele 52 de persoane au fost trimise ieri în judecată, dosarul fiind înaintat Curţii de Apel Bucureşti.

În fapt, se reţine că liderii grupării, Constantin Dârjan, Andrei Dârjan şi Alexandru Mihalache, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din efectuarea de tranzacţii frauduloase cu un număr de 29 de imobile.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii identificau imobile situate în municipiul Bucureşti - terenuri cu/fără construcţie aferentă, nelocuite şi aflate în stare de conservare ori abandonate şi întocmeau în fals înscrisuri - titluri de proprietate, certificate de moştenitor sau diverse alte acte notariale, precum şi acte de identitate.

Membrii grupării utilizau înscrisurile falsificate pentru inducerea în eroare a persoanelor interesate de investiţii imobiliare, precum şi a reprezentanţilor birourilor notariale, prin vânzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora în vederea obţinerii unor credite bancare, fără ca proprietarii de drept să aibă cunoştinţă despre acest fapt.

"Activitatea infracţională a fost sprijinită de către inculpaţii Oprescu Cornelia-Roxana, notar public, Bolintiru Sorin-Adrian, expert topograf, şi Lolea Luminiţa, director al unei unităţi bancare", a anunţat ieri Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, precizând că au fost induse în eroare 40 de părţi vătămate, prejudiciul stabilit în dauna acestora ridicându-se la aproximativ  8.000.000 euro.

 

Sursa

27 June 2012