Garsonierele în București pot costa chiar mai puțin decât o mașină de clasă medie. Desigur, nu este vorba despre toate locuințele cu o cameră, ci numai despre cele cu suprafețe mici, care nu sunt amplasate în zone centrale. Potrivit agenților imobiliari din Capitală, cei care caută și cumpără astfel de proprietăți sunt, în cele mai multe cazuri, tineri abia trecuți de 20 ani. IMOPEDIA.ro prezintă câteva dintre cele mai ieftine garsoniere scoase la vânzare în București.

37184-garsonieră_titan.jpgCea mai ieftină ofertă publicată pe portalul imobiliar IMOPEDIA.ro este o garsonieră cu suprafața utilă de 17 metri pătrați, amplasată la ultimul etaj al unui bloc din cartierul Pajura. Este vorba despre un imobil cu patru niveluri, construit în 1960, în apropierea supermarketului Kaufland. Garsoniera semidecomandată nu are gaze, însă are montat aparat de aer condiționat și este oferită spre vânzare mobilată și utilată. Prețul este de 15.500 euro (vezi mai multe detalii aici). 

„Garsonierele cu un preț atât de mic sunt, în cele mai multe cazuri, garsoniere confort III, neracordate la rețeaua de gaze. Clienții interesați de aceste locuințe au un buget redus și opțiuni limitate. De obicei, este vorba de tineri, cu vârsta de până în 25 ani (singuri sau cuplu abia format, la început de drum). Aceștia achită cu bani gheață, întrucât băncile nu acordă credite pentru astfel de proprietăți”, explică Tudorel Stanciu, consultant în cadrul Soridor Imobiliare.

O altă ofertă extrem de accesibilă este cea a unei garsoniere din zona Plevnei, în apropierea Facultății de Medicină – prețul de vânzare este de 16.900 euro. Locuința are o suprafață utilă de 20 metri pătrați și este amplasată la ultimul nivel al unui bloc cu șase etaje, a cărui terasă a fost reparată recent. Printre avantaje se numără atât faptul că imobilul beneficiază de centrală proprie, cât și faptul că garsoniera are un aspect plăcut, deoarece a fost renovată de curând (vezi mai multe detalii aici).

„Locuința este formată dintr-o singură cameră și baie, fără a avea bucătărie. Proprietățile ca aceasta sunt cumpărate de clienții care au la dispoziție un buget extrem de limitat și venituri foarte mici. În ciuda prețului mic, garsonierele ca aceasta nu se vând neapărat repede. De exemplu, aceasta este scoasă la vânzare de două săptămâni, însă deocamdată nu a apărut niciun client cu intenții serioase de achiziție”, spune Eugenia Roateș, administrator Immobiliar Group. 

Dar prețurile mici nu sunt apanajul locuințelor vechi. Cel mai bun exemplu în acest sens este o garsonieră dintr-un imobil inaugurat chiar anul acesta, din cartierul Titan. Scoasă la vânzare cu prețul de 17.000 euro, locuința are o suprafață utilă de aproape 25 metri pătrați și este amplasată la etajul trei (blocul având 11 niveluri). Locuința semi-decomandată beneficiază de centrală proprie și de finisaje de calitate (vezi mai multe detalii aici).

Tot cu prețul de 17.000 euro este scoasă la vânzare și o garsonieră din Berceni. Cu o suprafață utilă de 20 metri pătrați, locuința se află la etajul trei al unui bloc cu patru niveluri, construit în 1968. Garsoniera confort II a fost renovată recent, este complet mobilată și utilată (cu aparat de aer condiționat inclus). Prețul de vânzare scade la 16.000 euro, pentru clienții interesați să o cumpere nemobilată (vezi mai multe detalii aici).

 „Solicitările pentru garsoniere de tipul acesta vin din partea clienților cu venituri mici (care achită prin programul „Prima Casă”) sau care au încheiat recent o vânzare. În niciun caz nu este vorba despre investitori interesați să închirieze ulterior, întrucât o astfel de proprietate s-ar închiria cu 100-125 euro/lună – amortizarea s-ar face pe o perioadă prea îndelungată, deci nu ar fi o investiție rentabilă. Proprietăți ca aceasta se vând destul de greu, pentru că zona nu este tocmai bine cotată, iar exteriorul imobilului nu este unul atractiv”, explică Vasile Dascăl, consultant imobiliar în cadrul agenției Intermedias.

Cu un buget de 18.000 euro poate fi achiziționată o garsonieră confort II, amplasată la parterul unui bloc cu patru etaje din cartierul Rahova. Imobilul a fost construit în anul 1978 și se află în apropierea mallului Liberty Center. Locuințe are o suprafață de 21 metri pătrați, beneficiază de centrală termică și de diverse îmbunătățiri. În plus, proprietarii sunt dispuși să negocieze (vezi mai multe detalii aici).

Tot la prețul de 18.000 euro este scoasă la vânzare o garsonieră din Bucureștii Noi. Cu o suprafață utilă de 22 metri pătrați, locuința se află la ultimul nivel al unui bloc cu patru etaje, construit în anul 1970. Garsoniera nu este racordată la rețeaua de gaze, cu toate că restul locuințelor din imobil beneficiază de acest serviciu. În schimb, proprietatea se bucură de un interior luminos și a fost renovată relativ recent (vezi mai multe detalii aici).

„În general, proprietarii garsonierelor cu suprafețe atât de mici sunt tineri care doresc să se mute într-o locuință un pic mai mare, persoane cu venituri destul de mici care depind de banii obținuți în urma vânzării. Dacă vorbim despre timpul petrecut pe piață al acestor proprietăți, nu putem spune decât că nu există o regulă – astfel de garsoniere își pot găsi cumpărător în câteva zile sau se poate întâmpla să nu întrebe nimeni de ele câteva luni. Până la urmă, totul depinde numai de noroc”, conchide agentul imobiliar Aurel Stănescu.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

28 May 2015