Suedezii de la H&M, al doilea retailer de îmbrăcăminte din lume după Inditex (Zara), au ales în prima fază cele mai vechi centre comerciale din Bucureşti pentru deschiderea unor magazine în 2011.

Retailerul suedez de îmbrăcăminte H&M, cu afaceri de 10 miliarde de euro în 2009, va deschide în primăvara anului viitor primele magazine din România, alegând să-şi facă intrarea pe piaţă în cele mai vechi centre comerciale din Bucureşti - magazinul Unirea, controlat de familia Adamescu, şi mallurile Bucureşti Mall şi Plaza România, aflate în proprietatea companiei cu acţionariat turc Anchor Grup.

Suedezii vorbesc momentan doar de un mall situat în vestul Capitalei, respectiv de Plaza, dar şi celelalte două contracte sunt în curs de semnare, potrivit informaţiilor ZF.

"Este corect, astăzi confirmăm că România este una dintre noile pieţe ale H&M, începând cu primăvara lui 2011. H&M a semnat un contract pentru primul magazin în Bucureşti, România. Vom deschide într-unul dintre cele mai mari centre comerciale din România, situat în vestul Bucureştiului. Este încă prea devreme pentru a da mai multe detalii legate de magazin", au declarat pentru ZF reprezentanţii H&M.

Caută spaţii mari

Suedezii ar urma să deschidă un magazin cu o suprafaţă de aproximativ 1.400 de metri pătraţi la parterul centrului comercial Plaza România, mall în care de altfel a fost deschis şi primul magazin Zara din România în urmă cu şase ani.

Reprezentanţii Anchor Grup nu au dorit să comenteze informaţiile, spunând doar că pe acest subiect cei care vor comunica sunt reprezentanţii H&M.

Suedezii nu vor aştepta trei ani pentru a deschide următorul magazin în România, cum s-a întâmplat cu rivalii de la Inditex, proprietarii Zara, pe lista scurtă pentru noi magazine până în toamna anului 2011 fiind Unirea şi Bucureşti Mall.

 



Sursa

25 June 2010