La scurt timp după achiziția primei clădiri din Green Court Bucharest, compania Globalworth face o altă investiție importantă, în aceeași zonă. Clădirea de birouri Nusco Tower și un teren din apropiere trec în portofoliul companiei de investiții imobiliare, în schimbul a 50 milioane euro.

35926-nusco_tower.jpgCompania de investiții imobiliare Globalworth a cumpărat clădirea de birouri Nusco Tower, din nordul Capitalei, împreună cu un teren de 2.400 metri pătrați, aflat la mică distanță. Grupul italian Nusco a încasat pentru aceste proprietăți 50 milioane euro – prețul clădirii de birouri a fost 46 miloane euro, cel al terenului fiind de 4 milioane euro.

Potrivit reprezentanților companiei, încheierea tranzacției este programată pentru sfârșitul primăverii 2015.  

  • Aflată pe strada Gara Herăstrău, în apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu, Nusco Tower are 20 etaje și o suprafață închiriabilă de 23.000 metri pătrați
  • Dezvoltată de grupul italian Nusco, clădirea de birouri este închiriată în proporție de 91%, către companii de renume, precum Oracle, Bayer și Volksbank
  • Aflat la o distanță de doar 200 metri de Nusco Tower, terenul are o suprafață de 2.434 metri pătrați și vine la pachet cu autorizații pentru dezvoltarea unei clădiri cu suprafață închiriabilă de 12.000 mp

„În urma achiziției recente a clădirii de birouri A din complexul Green Court, aceste tranzacții consilidează poziția Globalworth din noul district de afaceri al Bucureștiului. Cu un nume cunoscut în piață, Nusco Tower este o clădire de birouri de calitate, închiriată unor companii solide, eficiente și stabile. De asemenea, terenul achiziționat este unul dintre puținele rămase libere în această zonă, care se conturează ca fiind noul centrul de afaceri al orașului, fiind țintită în special de companii multinaționale”, declară Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments.

Globalworth aparține omului de afaceri Ioannis Papalekas și este o companie de investiții în real estate focusată pe piețele din sudul, centrul și estul Europei, în special pe România (în portofoliul companiei se regăsesc și alte zece proprietăți la noi în țară, în București și Timișoara).

Controlat de familia Nusco, grupul italian cu același nume este prezent pe piața din România prin intermediul producătorului de uși și ferestre Pinum, dar și prin divizia de dezvoltare imobiliară.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

 

8 December 2014