Exact atunci când credeau, din nou, că au intrat pe ultima sută de metri în Goana după casă Cristina şi Răzvan s-au lovit de obstacole imposibil de trecut în momentul de faţă.

"Din păcate, şi de data aceasta ne-am entuziasmat degeaba, consider că am avut de-a face cu nişte agenţi imobiliari neprofesionişti, care se ocupă de vânzarea unor apartamente fără a cunoaşte lucruri esenţiale despre acestea.

Am aflat târziu că apartamentul pe care intenţionam să-l cumpărăm este, de fapt, ipotecat, şi că acea ipotecă se va ridica abia la sfârşitul lunii martie 2010. Aşa că îmi permit să vin măcar cu un sfat către acest gen de agenţi imobiliari care nu primesc toate informaţiile necesare de la proprietari: Oameni buni COMUNICAREA este cheia succesului, transmiteţi către cumpărător informaţii corecte!"

Însă Cristina şi Răzvan nu se dau bătuţi. Şi-au adunat puterile şi au luat-o de la capăt. Au vizionat un apartament frumos în Militari.

 „Două camere decomandate, foarte frumos compartimentate, 57 metri utili, etaj 2/8, bloc din 1980, fără nici un fel de îmbunătăţire, apartament moştenit şi nerenovat de 20 de ani, preţ de pornire 68.000 de euro negociabil. Am făcut şi noi o ofertă de 66.000. Norocos proprietar :), avea de unde să aleagă, spun asta pentru că în momentul în care eu am plecat de la vizionare, mai aşteptau încă cinci agenţi imobiliari cu vizitatori. Chiar şi aşa, am stabilit să ne auzim mâine (n.r. astăzi) şi să ne spună ce decizie a luat."

În ultima săptămână, Ana şi Răzvan au dat dovadă de mult calm şi abilităţi de negociatori şi au reuşit să rezolve problemele pe care le descoperiseră în antecontractul de vânzare-cumpărare pentru apartamentul din Vitan Residence. „Am fost la sediul RPF (cei de la Vitan Residence) şi am făcut rost şi de cele trei anexe care se ataşează contractului, am lămurit şi neclarităţile noastre legate de clauze şi am stabilit că vom semna direct contractul de vânzare-cumpărare (modificat) săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta) când vor primi şi ei intabularea." Astăzi, Ana şi Răzvan se întâlnesc cu dezvoltatorul pentru a face inspecţia, iar apoi vor semna recepţia apartamentului.

Paula şi Marius stau ca pe ghimpi de ceva vreme, deşi, pentru ei greul a trecut.. „Of. Mult mai durează să trimită banca dosarul la fond. Mi s-a spus că abia mâine (n.r. 27 noiembrie) ajunge. Oare de ce se mişcă atât de greu când dosarul a fost gata de vineri? Şi la fond sigur durează cel puţin două săptămâni. Oricum, suntem pe ultima sută de metri. De-abia aştept să semnez contractul de vânzare-cumpărare."

Deşi au terminat Goana după casă printre primii, Ligia şi Florin încă se confruntă cu tot felul de probleme, încercând să amenajeze noua locuinţă după bunul lor plac. Mai exact, s-au trezit acasă cu un alt frigider decât cel pe care îl comandaseră. Însă două zile mai târziu magazinul şi-a reparat greşeala.

 

 

1 December 2009