Agentiile imobiliare specializate in tranzactii cu apartamente raporteaza reaparitia investitorilor speculativi pe piata rezidentiala din Capitala.

23056-grecii-isi-feresc-capitalurile-de-criza-investi.jpg“Se poate vorbi cu certitudine de o noua tendinta in piata imobiliara, respectiv reaparitia investitorilor imobiliari”, declara Giulio Angheloiu, manager al Premier Service, principalului intermediar pe piata de locuinte din sudul Bucurestiului

In ultimele saptamani, mai exact in perioada cuprinsa intre Craciun si Revelion, precum si in primele 10 zile ale lunii ianuarie, cererea pentru achizitii imobiliare a fost dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut. Mai mult de atat, majoritatea cumparatorilor sunt persoane de afaceri care cumpara proprietati la pachet pentru a le inchiria ulterior.

“Un cetatean grec a investit 420.000 de euro in sase apartamente si patru garsoniere situate intr-un complex rezidential din Popesti Leordeni”, declara reprezentantii Premier Service. Un alt investitor a semnat un contract de vanzare pentru trei apartamente tot in zona de sud a Capitalei. Iar acestea nu sunt singurele exemple.

“Este un moment bun pentru investitii, mai ales in conditiile in care randamentul oferit de inchirieri se situeaza in Romania la 7%, comparativ cu Grecia unde vorbim de 1-2%, iar preturile au ajuns, din evaluarile noastre, la un minim istoric”, declara investitorul grec, care a dorit sa-si patreze anonimatul.

Instabilitatea actuala din sistemul bancar este un alt argument pentru aceasta varianta de plasament. Toate tranzactiile s-au facut cu bani lichizi, fiind preferate apartamentele cu suprafete de aproximativ 50 de metri patrati. Investitorul isi poate vedea linistit de celelalte afaceri, apartamentele cumparate fiind date in administrarea companiei prin care s-a facut tranzactia iar, in schimbul unui comision, aceasta se ocupa de inchirierea, intretinerea si supravegherea imobilelor si a chiriasilor.

“Indiferent daca aceste apartamente vor fi sau nu inchiriate, valoarea lor va creste semnficativ in cativa ani. In momentul de fata preturile materialelor de constructii incep deja sa creasca, la fel si cele ale utilitatilor, costul pentru mana de lucru a fost in 2011 la cel mai scazut nivel, situatia economica a impins si ea dezvoltatorii sa scata pretul pana la o limita minima de profit, astfel incat preturile proprietatilor sunt acum la cel mai scazut nivel. In 3 ani vom asista la o crestere semnificativa a preturilor in imobiliare”, afirma Giulio Angheloiu.

Premier Service este o companie imobiliara infiintata in anul 1994. In prezent, din portofoliul companiei fac parte cateva zeci de proiecte rezidentiale, o mare parte dintre acestea reprezentate in exclusivitate, din sectorul 4 al Capitalei, Popesti, Berceni, Metalurgiei, Oltenitei, Brancoveanu, Giurgiului, Tineretului, Vacaresti , Vidra, Leordeni si Frumusani.

 

Sursa

20 January 2012