Impozitarea suplimentară a proprietarilor mai multor case şi automobile de mare capacitate cilindrică se menţine. Guvernul doreşte aplicarea acestui sistem şi anul viitor, deşi iniţial majorarea impozitelor era o soluţie doar pentru anul acesta.

19263-impozit.jpgÎn vara lui 2010, Guvernul a decis să dubleze mărească impozitul pentru anumite bunuri deţinute în proprietate, după cum urmează:
• 50% în plus pentru autovehiculele cu o capacitate cilindrică peste 2.000 cmc
• 65% în plus pentru a doua clădire în proprietate, după adresa de domiciliu
• 150% în plus pentru a treia clădire în proprietate, după adresa de domiciliu
• 300% în plus pentru a patra şi următoarele clădiri, după adresa de domiciliu

La momentul respectiv, exista un articol care prevedea că aceste impozite vor fi menţinute doar până la 31 decembrie 2011. Acum se discută aplicarea impozitului şi pentru anul următor.

"Problema acestor impozite suplimentare a fost discutată în şedinţa de joi a Guvernului, stabilindu-se să fie luate măsuri pentru ca acest sistem să fie aplicat în continuare", au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Majorarea impozitului pentru proprietarii mai multor clădiri în afara celei de domiciliu, precum şi a impozitului pe mijloacele de transport cu o capacitate cilindrică mare, este justificată de Guvern prin faptul că măsurile adoptate până în prezent s-au dovedit insuficiente pentru menţinerea deficitului bugetar şi îndeplinirea obligaţiilor asumate de România cu organismele internaţionale.


17 June 2011