Dezvoltatorul spaniol Hercesa a încheiat una dintre cele mai importante tranzacții ale ultimilor doi ani. După negocieri ce s-au întins pe mai bine de un an de zile, compania spaniolă a vândut un teren de aproape 13.000 mp, din apropierea centrului comercial Carrefour Orhideea.

36050-tranzactie.jpgCompania spaniolă de dezvoltare imobiliară Hercesa a încheiat astăzi tranzacția de vânzare a unui teren de 12.700 metri pătrați către un vehicul cumpărător deținut de compania de dezvoltare imobiliară Primavera Development și Forte Partners. Prețul rămâne deocamdată confidențial, însă potrivit consultantului imobiliari Crosspoint Investment Banking & Real Estate, negocierile pentru vânzarea acestui teren au început încă din luna noiembrie 2013.

„Aceste unul dintre deal-urile care transmit semnale de încurajare în piață – este una dintre cele mai mari achiziții de terenuri încheiate în ultimii doi ani în București. Anul acesta am observat un interes crescut din partea mai multor investitori în a achiziționa terenuri”, declară Codrin Matei, managing partner Crosspoint Investment Banking & Real Estate, companie ce a oferit servicii de consultanță imobiliară și consiliere privind structurarea financiară a tranzacției.

Reprezentanții companiei de dezvoltare imobiliară Primavera Development consideră că zona din apropierea Campusului Regie din Capitală are un potențial ridicat și declară că intenționează să construiască pe terenul proaspăt achiziționat un proiect mixt, în care se vor regăsi atât spații comerciale, cât și spații de birouri.

„Am plasat această investiție într-un moment în care piața imobiliară dă semne de redresare, iar zona are un mare potențial, încă insuficient exploatat – este o zonă în care nu s-a investit încă major și privin ca o mare oportunitate dezvoltarea de proiecte în această zonă”, specifică Daniel Tănăsoiu, proprietar Primavera Development.

Această tranzacție transmite un semnal de încurajare în piață, după o perioadă în care segmentul terenurilor din Capitală a înregistrat o activitate scăzută. Potrivit specialiștilor, anul 2014 a fost un an bun pentru investitorii care și-au pregătit infrastructura pentru următoarele dezvoltări.

„Această tranzacție este semnificativă din două puncte de vedere, în viziunea noastră: pe de o parte, marchează un reper pentru tranzacțiile și viitoarele dezvoltări în această zonă din București, iar pe de altă parte, pentru Hercesa, reprezintă o sursă de consolidare a celorlalte investiții imobiliare pe care le derulează în acest moment”, încheie Mauricio Mesa Gomez, Country Manager Hercesa.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

18 December 2014