Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, tot mai mulți români aleg montarea în locuințe a sistemelor inteligente de control al  instalațiilor, dorind să fie mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în locuința lor și chiar să opereze anumite modificări prin intermediul smartphone-urilor sau a altor gadgeturi.

36501-hb_magazin_2.jpgConform Hornbach, pericolul unor accidente și dorința de a-și proteja bunurile îi determină pe români să caute soluții alternative pentru a-și ține în siguranță locuința chiar și de la birou sau din vacanță. În acest sens, în luna martie, clienții Hornbach vor avea posibilitatea să cunoască mai bine gama de instalații electrice și să se consulte cu specialiștii Hornbach referitor la posibilitățile de instalare a acestora.

„Noile sisteme de control a cirucuitelor electrice sunt unele dintre cele mai cerute de către clienți în ultima perioadă. Acestea pot fi conectate la orice smartphone și permit întreruperea/pornirea curentului electric din casă prin intermediul unei aplicații speciale, reducând astfel riscul producerii unor accidente. Prețul pentru un astfel de produs pornește de la 349 lei, iar numărul celor care optează pentru aceste game este în creștere constantă”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

36503-hb_magazin.jpgDincolo de aceste sisteme inteligente, gama de instalații electrice Hornbach cuprinde prize pentru diverse aplicații, cabluri și accesorii de mascare a instalațiilor electrice, dar și aparataje electrice și accesorii precum unelte necesare montării acestora, potrivite atât proiectelor rezidențiale, cât și celor comerciale.

Dintre brandurile de instalații electrice pe care cei interesați pot achiziționa de la Hornbach fac parte instalațiile electrice Legrand, Schneider, Gewiss, TEM, Dietzel, Wago, Eaton, Comtec, la care se adaugă și mărcile proprii retailerului, precum Flair.

Românii rămân constanți în alegerea plantelor aromatice

Tot în luna martie, vizitatorii Hornbach își vor putea completa colecția de mirodenii, având în vedere expoziția specială din cadrul magazinelor Hornbach. Cu această ocazie, pasionații de grădinărit vor putea alege din peste 30 de soiuri de plante aromatice precum usturoi, curry, lămâiță, salvie, mentă sau cimbru, toate răsadurile având un preț special de numai 14,99 lei.

36504-hb_gradina.jpgȚinând cont de întrebuințările multiple ale acestora – majoritatea fiind recomandate atât în bucătărie cât și în tratarea diverselor afecțiuni, cei interesați pot alege, în funcție de preferințe, să le achiziționeze atât la ghiveci, cât și sub formă de semințe.

„Din experiența noastră, o bună parte dintre clienți aleg să cumpere semințe, întrucât cultivarea plantelor aromatice se poate face atât în ghiveci, cât și în grădină, iar clima României prezintă condițiile optime pentru dezvoltarea acestora. De asemenea, plantele aromatice sunt foarte ușor de întreținut”, a completat reprezentantul companiei. 

Printre noutățile din această categorie se remarcă menta Chocolate, cimbrul Fredo sau rozmarinul Gourmet. Totuși, potrivit companiei, majoritatea clienților optează, în continuare, pentru gustul inconfundabil al busuoicului, acesta aflându-se an de an în topul celor mai vândute semințe de mirodenii, alături de rozmarin, mentă și levănțică.   

Pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre cultivarea și întreținerea mirodeniilor, Hornbach organizează pe durata întregii luni o zonă specială în care clienții pot discuta cu specialiști în grădinărit pentru a afla care sunt cele mai potrivite plante ce pot fi cultivate în sezonul de primăvară, ce soluții de îngrijire necesită și, mai ales, ce funcții suplimentare prezintă acestea. 

# # #

Despre Hornbach România

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie și se numără printre liderii de pe piața magazinelor de materiale de construcții și grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 țări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveția, Cehia, Slovacia, Suedia și România), operând 147 de magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment deține trei magazine în București (Berceni, Militari și Balotești), unul în Brașov și unul în Timișoara.

# # #

3 March 2015